پاسخ رهبر معظم انقلاب به استفتائی درباره خرید و فروش ارز دیجیتال
کد خبر: 4031138
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۲

پاسخ رهبر معظم انقلاب به استفتائی درباره خرید و فروش ارز دیجیتال

پاسخ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به استفتائی درباره خرید و فروش ارز دیجیتال منتشر شد.

پاسخ رهبر انقلاب به استفتائات بهمن ماه

به گزارش ایکنا، پاسخ‌های حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به تعداد از استفتائات در ماه بهمن، در پایگاه  اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری منتشر شده که به شرح ذیل است:

ارز دیجیتال
سؤال: استخراج، خرید و فروش ارز دیجیتال چه حکمی دارد؟
جواب: حکم آن، تابع قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران است.
استفاده از اموال کسی که خمس نمی‌دهد
سوال: پدرم اهل پرداخت خمس نیست، استفاده از اموال ایشان برای ما اشکال دارد؟ آیا فرزندان ایشان، ضامن خمسِ اموال استفاده شده هستند؟
جواب: استفاده از اموال ایشان اشکال ندارد و نسبت به خمس آن وظیفه‌ای ندارید، ولی در صورتی که یقین دارید خمس نمی‌دهد، وظیفه شما ـ با وجود شرایط ـ تذکر به مسئلۀ خمس و امر به معروف است.
امام جماعت شدن شخصی که حجامت کرده
سؤال: اگر شخصی حجامت کند، آیا در همان حال می‌تواند امام جماعت باشد؟ آیا اقتدا به او جایز است؟
جواب: اگر امام جماعت شرعاً معذور باشد، امامت او و اقتدای به او (با رعایت سایر شرایط نماز)، اشکال ندارد.
شیوه امر به معروف
سؤال: آیا امر به معروف حتماً باید به صورت دستوری باشد یا می‌توانیم با توصیه، خواهش و...، امر به معروف و نهی از منکر کنیم؟
جواب: اگر با توصیه، موعظه، بیان حکم شرعی و مانند آن، اثر مطلوب حاصل شود، امر و نهی واجب نیست؛ در غیر این صورت اگر احتمال بدهد که امر و نهی اثر دارد، باید امر و نهی کند و در صورتی که امر و نهی با زبان نرم و اخلاق خوش تأثیر داشته باشد، جایز نیست با تندی و خشونت امر و نهی نماید.
برگرداندن نیت نماز قضا به نماز ادا
سؤال: اگر قبل از نماز ظهر به نیت قضای صبح، نماز را شروع کند و بعد از تشهد رکعت دوم سهواً برخیزد و ذکر رکعت سوم را بگوید و قبل از رکوع به یاد بیاورد که نماز صبح را نیت کرده بود؛ آیا می‌تواند نیت را به نماز ظهر برگرداند؟
جواب: برگرداندن نیت از نماز قضا به نماز ادا صحیح نیست و در فرض مذکور باید بنشیند و سلام نماز را بگوید و بنابر احتیاط مستحب، پس از سلام، دو سجده سهو انجام دهد.
مصرف باقی‌مانده نذرهای اربعین
سؤال: هیئت‌هایی در آستانه اربعین به جمع‌آوری نذرها (اعم از نقدی و غیرنقدی)، اقدام نمودند (به نیت کمک به موکب در کربلای معلی) ولی به دلایلی مقداری از نذرها باقی مانده است:
۱) آیا تبدیل اجناس به نقدی برای ذخیره سال آینده جایز هست؟
۲) آیا نذرهای جمع‌آوری‌شده (نقدی و غیرنقدی) برای اربعین را می‌توان برای برپایی موکب در شهرستان (برای اربعین سال بعد) هزینه کرد؟
۳) آیا لازم است پول‌های جمع‌آوری‌شده توسط چند نفر از اعضای موکب به عراق منتقل شود و هنگام اربعین در آنجا هزینه گردد؟
جواب:
۱) اجناس نباید بدون اجازه صاحبانش تبدیل شوند مگر این که باقی ماندن آنها تا سال آینده، موجب خرابی شود که در این صورت تبدیل، اشکال ندارد.
۲و۳) با توجه به ظاهر نیتِ اهداکنندگان، نذرهای مذکور باید در موکب‌های اربعینِ سال آینده در کربلای معلی (هر چند توسط افراد دیگر ) مصرف شود.
فهماندن مطلبی به دیگران هنگام نماز
اگر کلمه‌ای را با قصد ذکر بگوید، مانند اینکه بگوید: «الله اکبر» و موقع گفتن آن، صدا را بلند کند تا مطلبی را به دیگری بفهماند، اشکال ندارد ولی چنانچه به قصد اینکه مطلبی را به کسی بفهماند ذکری بگوید؛ اگرچه قصد ذکر هم داشته باشد، نماز باطل می‌شود.
انتهای پیام
captcha