کد خبر: 4047974
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۹
یادداشت

وقت را برای تحقق منویات قرآنی رهبر انقلاب غنیمت شمارید

سیدمصطفی میرسلیم طی یادداشتی ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در محفل قرآنی طلیعه ماه رمضان، آورده است «این فرهنگستان همانند دیگر فعالان قرآنی، خود را مخاطب این دستورها و بعضاً گلایه‌های ایشان می‌داند و دست همکاری را به سوی همه دست‌اندرکاران قرآنی بر رفع دل نگرانی‌ها و توسعه کمی و کیفی فعالیت‌ها دراز می‌کند».

تأکید فرهنگستان قرآن کریم فرمایش طلیعه رمضان رهبر انقلاب؛ شیوه‌نامه قرآنی سال 1401به گزارش ایکنا، سیدمصطفی میرسلیم، رئیس فرهنگستان قرآن کریم و نماینده مردم تهران مجلس شورای اسلامی طی یادداشتی که در اختیار ایکنا قرار داده است، ضمن گرامیداشت ایام ماه مبارک رمضان به ویژگی‌های این ماه پرداخته است. متن این یادداشت در ذیل آمده است؛

«شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ هُديً لِلنَّاسِ وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدی وَ الْفُرْقانِ»

فرارسیدن ماه مبارک رمضان که اوقات آن ظرف نزول قرآن کریم و مایه هدایت تمامی آدمیان است بر همه مخاطبان آن کتاب و این ماه «هُديً لِلنَّاسِ» مبارک باد.

رسول گرامی اسلام(ص) در خطبه شعبانیه، به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان، ویژگی‌های ممتاز و منحصربه‌فردی برای این ماه ذکر کرده‌اند: برکت، رحمت، مغفرت، بهترین روزها و شب‌ها و ساعت‌ها، مهمانی خدا، زمان استجابت دعا، زمان تسبیح، فرصتی ناب برای محاسبه کردن نفس‌های ما، و حتی عبادت حساب شدن خواب‌ها.

همچنین ایشان در این خطبه نیز وظایفی برای ما در این ماه برشمرده‌اند چون روزه، نماز، دعا، صدقه، احترام به بزرگان، رحم بر خردسالان، صله رحم، حفظ زبان و چشم و گوش از حرام، توبه و انابه، رحم بر ایتام، استغفار، افطاری دادن و ... .

بنابر این به قول حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه) در شرح حدیث دهم از چهل حدیث که خطاب به مردم می‌فرمایند: «پس ای برادر من اگر خود را از متابعان آن حضرت رسول(ص) گرامی می‌دانی و مورد مأموریت آن ذات مقدس، بیا و نگذار آن بزرگوار در این مأموریت خجل شود» یعنی همه باید با عمل به توصیه‌های نبوی همیشه و به ویژه در این ماه شریف باعث سرافرازی آن حضرت و سربلندی خودمان، در دو سرا، شویم.

بحمد الله تعالی پس از دو سال وقفه، امسال در طلیعه ماه مبارک رمضان دیدار قراء با رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برگزار شد و معظم له بیانات مهمی در خصوص ترویج، آموزش، حفظ و قرائت قرآن کریم ایراد فرمودند که فرهنگستان قرآن کریم همانند دیگر فعالان قرآنی، خود را مخاطب این دستورها و بعضاً گلایه‌های ایشان می‌داند و دست همکاری را به سوی همه دست‌اندرکاران قرآنی بر رفع دل‌نگرانی‌ها و توسعه کمی و کیفی فعالیت‌ها دراز می‌کند.

ایشان بار دیگر به پایگاه بودن و شدن مساجد برای فعالیت‌های قرآنی اشاره کردند و نیز رهنمودی بدیع ارائه فرمودند «ارتباط مساجد مختلف را با یکدیگر برای ترویج قرآن کریم» و نیز «به نوعی مسابقات محلی قرآنی» را پیشنهاد کردند که این یکی از راهکارهای عمومی کردن نشر معارف قرآنی است.

اشاره دیگر معظم له پرهیز از برخی افراط‌ها در عرصه‌های قرآنی به ویژه در زمینه اختلاف قرائات است که دو قرائت «ورش» و «حمزه» را علاوه بر قرائت معمول «حفص» کافی دانستند.

نکته اساسی دیگر در سخنان معظم له تأکید بر نحوه‌ای از قرائت و تلاوت قرآن بود که ایمان، شنوندگان را افزایش دهد و نیز نکات مهم دیگری نیز بیان فرمودند که همه آنها نیازمند همراهی و همدلی و برنامه‌ریزی دقیق فعالان و دلسوزان کتاب خدای متعال است.

بنابراین چه نیکوست که از همین طلیعه ماه مبارک رمضان برای شروع عملیاتی کردن این شیوه‌نامه قرآنی سال 1401 استفاده شود و در کوتاه‌ترین زمان ممکن آن منویات به اجرا درآید.

فرهنگستان قرآن کریم
سیدمصطفی میرسلیم»

انتهای پیام
captcha