کد خبر: 4070235
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۵
توسط نشر راهیار

مقطعی از دفاع مقدس در «حوض خون» افتاد

کتاب «حوض خون» نوشته فاطمه سادات میرعالی و دیگران توسط نشر راهیار منتشر شد.

به گزارش ایکنا، کتاب «حوض خون» نوشته فاطمه سادات میرعالی و دیگران منتشر شد. این کتاب را انتشارات «راهیار» منتشر کرده است. «حوض خون» حاصل همکاری دفتر تاریخ شفاهی اندیمشک و واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است.

بنا به این گزارش؛ «حوض خون» خاطرات و روایت‌های ۶۴ نفر از بانوان اندیمشکی درباره فعالیت‌شان در بخش رخت‌شویی البسه رزمندگان دفاع مقدس را شامل می‌شود که فاطمه‌سادات میرعالی، زهرا بختور، سمانه نیکدل، سمیه تتر، نسرین تتر، مهناز الفتی‌پور، آمنه لهراسبی و نرگس میردورقی تحقیق و گردآوری آن‌ها را بر عهده داشته‌اند.

در ادامه خبر آمده؛ مقام معظم رهبری نسبت به این اثر تفریظی انجام داده‌اند. متن تقریظ مقام معظم رهبری بدین شرح است؛ «اولین احساس، پس از خواندن بخش‌هائی از این کتاب، احساس شرم از بی‌عملی در مقایسه با مجاهدت این مجاهدانِ خاموش و بی‌ریا و گمنام بود. آنچه در این کتاب آمده بخش ناشناخته و ناگفته از ماجرای عظیم دفاع مقدس است. باید از بانوی پرکار و صبور و خوش‌سلیقه‌ که این کار پرزحمت را به‌عهده گرفته و به خوبی از عهده برآمده است و نیز از مؤسسهی جبهه‌ فرهنگی عمیقاً تشکر شود.»

برشی از کتاب

شوهرم چند ماه یک بار از جبهه می‌اومد خونه، بیچاره مرا با دست‌های زبر و زخم شده می‌دید. تازه بوی وایتکس هم می‌دادم. خدا رحم کرد طلاقم نداد! اول ِمصاحبه‌ها درد و زجرشان توی ذهنم پررنگ بود، اما انتهای مصاحبه وقتی متوجه می‌شدم هنوز حاضر هستند پای انقلاب جان بدهند، وقتی تلاش می‌کردند راهی برای شستن لباس‌های رزمندگان جبهۀ مقاومت پیدا کنند و بعضی از آنها از من می‌پرسیدند، راهی سراغ نداری بریم سوریه لباس رزمنده‌ها رو بشوریم؟ معادلات ذهنم دربارۀ اینکه افرادی زجرکشیده هستند به هم می‌خورد. خانم‌های رختشویی با وجود همۀ سختی‌ها و دردهایی که دیده‌اند و از نزدیک تکه‌های بدن شهدا را لمس کرده‌اند، روح زینبی دارند و با بیان تمام تلخی‌ها، از شستن لباس رزمنده‌ها به زیبایی یاد می‌کنند. ا گر غیر از این بود، اکنون با وجود ناتوانی، باز پای ثابت فعالیت‌های انقلاب نبودند. یادم هست برای هشتمین جشنوارۀ عمار در اندیمشک، همین خانم‌ها پای کار آمدند و روز افتتاحیه، خودجوش برای افراد شرکت کننده آش درست کردند. پای دیگ‌های آش صلوات می‌فرستادند و شعار می‌دادند و این حس و حال، تجلی روزهای رختشویی بود.

مجموعه تاریخ شفاهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، قصد دارد به تاریخ زیربنای فرهنگی انقلاب اسلامی بپردازد.

انتهای پیام
captcha