مرحوم سیدرضا مؤید؛ سرمایه‌ای ملی و انقلابی
کد خبر: 4093168
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۶

مرحوم سیدرضا مؤید؛ سرمایه‌ای ملی و انقلابی

مراسم نکوداشت مرحوم سیدرضا مؤید با حضور جمعی از بزرگان، شعرا و مداحان کشوری در مشهد برگزار شد.

سیدرضا موید شاعر آیینیبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی آیین نکوداشت مرحوم سیدرضا مؤید به همت اداره کل اوقف و امور خریه خراسان رضوی و بنیاد بین‌المللی فرهنگی-هنری امام رضا(ع) شامگاه 27 مهرماه، در تالار نور مشهد با حضور جمعی مغتنم از بزرگان، شعرا، مداحان و دوستداران وی برگزار شد.

در این محفل چند تن از اساتید، شاعران و مداحان کشوری از جمله استاد ولی‌الله کلامی زنجانی، حاج احمد واعظی، حجت‌السلام و المسلمین جعفر ماهرخسار، حجت‌الاسلام والمسلمین جواد محمدزمانی، محمدجواد غفورزاده (شفق)، محمدجواد شرافت، سیدحسن مبارز، زهیر سازگار به نمایندگی از پدرش غلامرضا سازگار، سیدحمیدرضا برقعی، محمد سهرابی، رضا قانع، سیدحسین سیدی، و محمدحسین پویانفر به بیان خاطراتی از سیدرضا مؤید پرداختند و هریک با شعرخوانی و بیان قطعاتی در ذکر اهل‌بیت به این مراسم رونق و شکوه بخشیدند.

مرحوم مؤید سرمایه‌ای ملی  و انقلابی است و نکوداشت مقام والای مرحوم مؤید که حق بزرگی بر گردن شعر آیینی و انقلابی ایران دارد که در پیام رهبر معظم انقلاب نیز بدان اشاره شده است، از جمله اهداف برپایی این مراسم است، زحماتی که ایشان به‌ویژه در سال‌های آغازین انقلاب در احیای شعر انقلابی و آیینی داشتند، بر هیچ کس پوشیده نیست.

برپایی این چنین بزرگداشت‌هایی علاوه بر گرامیداشت بزرگانی چون مؤید، با در کنارهم قرار دادن شعرا، به‌ویژه جوانان و کسب تجربه و نصایح از بزرگان شعری به رشد و پیشرفت شعر آیینی، انقلابی کمک خواهد کرد.

در این آیین نکوداشت حجت‌الاسلام والمسلمین جواد محمدزمانی از شاعران آیینی کشور، ضمن بیان خاطره آشنایی با استاد مؤید، رشد و تعالی خویش در حوزه شعر را مدیون تشویق‌های این استاد برجسته شعر آیینی دانست و در خصوص ویژگی‌ اشتهار اشعار مرحوم مؤید، گفت: بسیاری از شاعران جامعه تنها به‌واسطه دو یا سه بیت شهرت یافتند، در حالی که انبوهی از اشعار مؤید به شهرت رسیده‌اند.

وی با اشاره ممنوعیت حضور زائران اربعین در دوران حکومت صدام در عراق، بیان کرد: مؤید در آن سال‌ها برای احیای حضور زائران اربعین تلاش می‌کرد و نزدیک به 50 سروده در موضوع اربعین از ایشان بر جای مانده است و شکوه و جایگاه اربعین در ذهن ایشان فعال بود و اشعار اربعینی ایشان بخش متنابهی در شعر آیینی روزگار ماست.

زمانی بیان کرد: هم‎‌چنین سه مجموعه شعری منتشر شده از ایشان بر مبنای تقویم قمری و مناسبت‌ها است که نشان می‌دهد او به دنبال احیای ایام‌الله بوده است و کتاب‌های خود را بر این مبنا تنظیم کرده‌ است.

این شاعر آیینی با پاسداشت تلاش او در دفاع مقدس، حضور حماسه دفاع مقدس در مجموعه‌ای از اشعار او که به مناسبت شهید شدن رزمندگان سروده شده بود را بخشی از کارنامه ملکوتی سیدرضا مؤید برشمرد.

در ادامه این مراسم، ولی‌الله کلامی زنجانی، از دیگر شاعران آیینی کشور، مرحوم مؤید را حلقه وصال بین استاد اکبرزاده‌ها و شفق‌ها با شاعران آذری زبان خواند و بیان کرد: هر چه خوبان دارند استاد مؤید در ذاکری، شاعری، ساده‌زیستی و بی‌ادعایی داشت. تعهد به مکتب اسلام و انقلاب از ویژگی‌های بارز این استاد بزرگ در شعر و شاعری بود.

در آیین نکوداشت مرحوم مؤید، حجت‌الاسلام گنابادی‌نژاد، معاون امور زائران استانداری خراسان رضوی، سید عبدالله ارجائی، شهردار مشهد، حجت‌الاسلام محمد احمدزاده، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدکاظم راشد یزدی کارشناس مذهبی و تعدادی از اعضای شورای شهر مشهد و جمعی از مدیران فرهنگی-هنری حضور داشتند.

انتهای پیام
captcha