کد خبر: 4107411
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۲
اسماعیلی در اختتامیه سینماحقیقت:

سینماگران دستاوردها و برجستگی‌های ایران را به نمایش بگذارند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در احتتامیه سینما حقیقت گفت: سینماگران باید در عرصه وحدت ملی فعالیت کنند و برجستگی ایران عزیز و دستاوردهای بزرگ آن را به نمایش بگذارند.

به گزارش ایکنا، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امشب 25 آذر در آیین پایانی شانزدهمین جشنواره سینما حقیقت گفت: دولت عزم راسخی برای حمایت از هنرمندان و رفع مسائل و مشکلاتی دارد که دهه‌هاست پیش پای آنها بوده است. باید در کنار هم ایستاده و این فضا را برای اعتلای فرهنگ و هنر بیش از گذشته آماده کنیم. دشمن و بدخواهان مردم ایران در تلاش هستند جلوی این رشد و پیشرفت را بگیرند و این محسوس است.

وی افزود: کسانی که قضایا را دنبال می‌کنند به راحتی می‌توانند تشخیص دهند که اینها با فتنه‌انگیزی و ایجاد غبار تلاش می‌کنند جلوی حقیقت را بگیرند. می‌توان تشخیص داد جریان تروریسم رسانه‌ای که امروز فضای کشور را مکدر کرده وابسته به چه دستگاه‌های جاسوسی و ضد فرهنگی و ضد دمکراسی است. این جریان به کشورهایی وابسته است که بویی از آزادی، حقوق بشر، دمکراسی و مشارکت نبرده‌اند. این جریان به کشورهایی وابسته است که دستشان در تمام توطئه‌ها علیه مردم ایران آشکار و هویداست. مگر ۲۸ مرداد توسط انگلیس نبود؟ آیا این رسانه دلسوز مردم است؟ کسانی که روزنامه‌نگار مطرح را با آن عملکرد شنیع از بین بردند، امروز مدعی نقض حقوق بشر در ایران هستند. فقط برای اینکه شکاف ایجاد کنند امروز جامعه ایرانی در معرض این تهدیدهاست.

وی ادامه داد: ایران میراث و شخصیت‌های بزرگی دارد که با انواع شیوه‌ها از وحدت ایران دفاع کردند و نگذاشتند نام ایران از بین برود. امروز رهبری عزیز انقلاب نماد وحدت ملی و سرزمینی ماست. این شخصیت مجاهد دوران جوانی خود را در زندان‌ها برای آزادی مردم ایران سپری کرده و سلامتی خود را برای پاسداشت ایران تقدیم کرده است. ۴۲ سال در کسوت جانبازی ایران بوده است. ما موظف هستیم از نمادهای بزرگمان تجلیل کنیم. سینماگران باید در این عرصه فعالیت کنند و برجستگی ایران عزیز دستاوردهای بزرگ را به نمایش بگذارند حتما سینمای مستند ابزاری برای جهاد تبیین است باید پیشرفت‌های ایران بزرگ نشان داده شود.

اسماعیلی درباره کیفیت آثار حاضر در جشنواره تصریح کرد: کاری که درباره مستند «زاگرس» انجام شده جای تجلیل دارد. یک تیم درجه یک ایرانی این اثر را ساخته‌اند. همه بخش‌های مختلف در فرهنگ و تاریخ و جغرافیای ما باید در حوزه حقیقت نمایش داده شود. به صورت ویژه از سینمای مستند حمایت می‌کنیم. به آقای حمیدی مقدم گفته‌ام به صورت خاص برای بیان واقعیت‌های ایران جشنواره‌های منطقه‌ای راه‌اندازی کنند. منتظر سال آینده نباشید. کار را انجام بدهید.

وی اظهار کرد: بهترین جا برای بیان دیدگاه‌ها حوزه فرهنگ و هنر است و هیچ محدودیتی برای کار هنرمندانه حتی با نگاه و سلیقه متفاوت در حوزه فرهنگ و هنر قائل نیستیم. همه می‌توانند در چارچوب قوانین کار و خلاقانه ایده‌های خود را دنبال کنند و ما به عنوان خادمان شما موظف به حمایت از این جریان هستیم. یکی از مصادیق اصلی در حوزه فرهنگ و هنر آزادی بیان و اندیشه است و دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را موظف به حراست از این موضوع آزادی بیان و اندیشه می‌داند. قطعا به سینمای مستند به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی نگاه می‌کنیم. این درخت تناوری که امروز به ثمر رسیده است.

وزیر ارشاد تاکید کرد: خوشحالم که در این ایام متعلق به سینمای حقیقت که فضای جامعه فرهنگی هنری ما را عطرآگین کرده برای بار سوم در جمع مستندسازان حاضر می‌شوم. در جشنواره امسال به لحاظ کمی و کیفی با قضاوتی که عزیزان درگیر در هیئت‌های داوری داشتند، آثاری که به جشنواره رسیده رشد محسوسی را داشته است. به لحاظ کمی ۱۶ درصد به نسبت به سال گذشته افزایش داشته و بخش‌های مختلفی را پوشش داده است. از ۱۶ استان آثار برگزیده در جشنواره داریم. در گفت‌وگوی صمیمانه‌ای که با مستندسازهای شهرستانی داشتم دغدغه‌هایشان را شنیدیم و از نگاه دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به آینده سینمای مستند صحبت کردیم.

اسماعیلی با بیان این که جشنواره با یک رشد فزاینده‌ای به کار خود ادامه داده است، گفت: سینماگران مستند، مستندسازان بسیار خوب و فیلمسازان کار می‌کنند. در کنار آن سینمای جوان و بخش‌های مربوط به دیگر حوزه‌های هنری را داریم. در همه بخش‌های کشور حوزه فرهنگ و هنر با استقبال گرم مردم و هنرمندان روبه‌رو است. در نگاه اصلی خود برای اداره حوزه فرهنگ و هنر یک شعار محوری داریم و آن دامن زدن به تولید در حوزه فرهنگ و هنر است و الزامات آن را باید فراهم کنیم.

وی اضافه کرد: این موضوع باید از تمرکززدایی و تهران زدگی خارج شود و به نقاط مختلف کشور برود. در استان‌ها و شهرستان‌ها باید نیروی مولد تربیت شود این کار شروع شده است. برای شهرستان‌های محروم و استان‌هایی که به لحاظ امکانات دچار ضعف هستند قرارگاه محرومیت‌زدایی از هنر دایر شده است در مرحله اول ۳۸ هزار و در مرحله دوم بیش از ۶۰ هزار نفر در کشور آموزش دیده و توانستند پروانه مهارت کسب کرده و به کار فرهنگی مشغول شدند. به اینها مجوز موسسه و آموزشگاه داده می‌شود.

اسماعیلی در پایان بیان کرد: حوزه فرهنگ و هنر دارای رشد منطقی در تمام بخش‌های کشور باشد این سیاست راهبردی است که دنبال می‌کنیم. بهترین مجموعه‌های نمایشی، هنری در شهرهای مختلف کشور افتتاح شده و یا در آستانه افتتاح قرار گرفته است در ارومیه، ساری، اراک، یزد و کرمان مجموعه‌های بسیار خوب دایر شده است.

انتهای پیام
captcha