
به گزارش ایکنا؛ ویژهنامه الکترونیک «غریب بغداد» به مناسبت شهادت هفتمین اختر آسمان تابناک امامت و ولایت، حضرت موسیبنجعفر(ع) در سایت حوزه بارگذاری و منتشر شد.
در مطلع این ویژهنامه آمده است؛ اى باب گشوده خدا بر حوائج مردمان و اى رشته پیوند زمین و آسمان! نامت کلید گشایش گرههاى فرو بسته و یادت، مایه آرامش دلهاى شکسته است. نامت، نردبان صعود دعاهاى مرفوع و یادت پلکان نزول اجابت منصوب است، تو را با زبان نیاز میخوانیم با دلى پر سوز و گداز به امداد این دستهاى خسته.
در این ویژهنامه شناسنامه امام موسی کاظم(ع) آمده است که در سپیده دم یکشنبه یا سهشنبه هفتم صفر سال ۱۲۸ یا ۱۲۹ هجری قمری در «ابواء» - محلی میان مکه و مدینه - از کنیزی از سرزمین بربر (مغرب) یا اندلس (اسپانیا) به نام «حمیده» معروف به «حمیده بربریه، حمیده مغربیه یا حمیده مصفاة» زاده شد و شهادت آن حضرت بنا بر قول مشهور در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ قمری و به نقلی ۱۸۶ قمری در بغداد در زندان هارون الرشید و به دستور وی بوده است.
اوضاع اجتماعی و سیاسی عصر امام، سیره سیاسی، هدایتی، اخلاقی و عبادی امام موسی کاظم(ع)، رنجها و مصیبتهای امام، برگی از دفتر فضائل امام، داستانهایی از امام، یاران و شاگردان، کتابشناسی امام و نگارخانه بخشهایی از این ویژهنامه را به خود اختصاص داده است.
درباره رنجها و مصیبتهای امام میخوانیم: امام کاظم(ع) در شرایط دشوار حکومت عباسیان میزیست که دستگیری و آزار هواداران اهل بیت، سیاست رایج خلفا بود و طبیعی بود که آن حضرت نیز، از سوی هارون الرشید، دچار زندان و شکنجه شود. به گواهی تاریخ، امام موسی بن جعفر(ع)، قربانی بیم و هراسی شد که هارون نسبت به از دست دادن حکومت خویش داشت، نیز قربانی سخن چینیها و گزارشهای دروغ بدخواهان و متملقان شد.
سندی بن شاهک، رئیس پلیس هارون در بغداد بود، بسیار خشن، رسختگیر و سنگدل و از جلادان و آدمکشان بود. سندی حضرت را تحویل گرفت، به زنجیر بست، بر او سخت گرفت و حتی امام را مورد توهین و ضرب قرار داد و در نهایت، امام را با خرمای زهرآلود، حضرت را مسموم کرد و به شهادت رساند. پس از سه روز، روح پاک امام، از جسد مطهرش پرگشود و امام در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ هجری به خدا پیوست و آسمان بغداد، با غروب این خورشید فروزان، تیره شد.
در این ویژهنامه لینک مقالات دیگری نیز آمده است که از جمله میتوان به نگرشی بر زندگی امام کاظم(ع)، تأثیر امام موسی کاظم(ع) بر تمدن اسلامی، نگاهی کوتاه به ادله اثبات امامت امام کاظم(ع)، نگاهی به زندگی امام هفتم، سیره عملی، سبک زندگی و تربیتی امام و هفتمین باغبان اندیشه که به فعالیتهای علمی ـ فرهنگی پیشوای هفتم پرداخته است، اشاره کرد.
علاقهمندان میتوانند این ویژهنامه را از
اینجا دریافت کنند.
انتهای پیام