کد خبر: 4160306
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۱

همراه‌سرای «پناه» ویژه خدمت به خانواده بیماران افتتاح شد

همراه‌سرای «پناه» ویژه خدمت به خانواده بیماران امروز 14 مرداد با حضور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افتتاح شد.

ضرورت تداوم ایجاد مراکز همراه سرا در تهرانبه گزارش خبرنگار ایکنا، آئین افتتاحیه همراه‌سرای پناه در قالب شنبه‌های امید و افتخار (شصت و ششمین هفته) امروز، ۱۴ مردادماه با حضور محمدامین توکلی‌زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، سیدمرتضی روحانی، شهردار منطقه ۶، حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدرسی، از خیران بانی همراه‌سرای پناه برگزار شد. 

در ابتدای این مراسم، سیدمرتضی روحانی، شهردار منطقه ۶ طی سخنانی ضمن عرض خیر مقدم به حضار در مراسم‌ اظهار کرد: همراه‌سرای پناه به همت شهرداری تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران و تلاش تمامی همکاران در مجموعه شهرداری تهران انجام شده است. 

وی افزود: در انجام این کار یکی از بهترین اقشار و نیازمندان برای خدمت انتخاب شدند‌. افرادی که از عوامل و مادیات دنیا به جز معنویات دست بریده‌اند، افرادی هستند که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و در حالت اضطرار همراه بیماران خود هستند. 

روحانی گفت: یکی از نیازهای این افراد همین موضوع همراه‌سرا بود که امروز بهترین همراه‌سرا افتتاح می‌شود. امیدواریم این فعالیت از سوی خیران در مکان‌های دیگر شهری نیز انجام شود. با توجه به نیازهای مختلفی که در تهران وجود دارد، یکی از این نیازها ایجاد همراه‌سرا برای همراهان بیماران بود که امروز این مرکز در منطقه ۶ تهران افتتاح شده است و امیدواریم این راه تداوم پیدا کند. 

در ادامه این مراسم، مدرسی، بانی همراه‌سرای پناه نیز در سخنانی بیان کرد: ما در این‌ مسیر وسیله‌ای بیش نبودیم و این کار با عنایات الهی صورت گرفت. دلیل اینکه چرا این مرکز ایجاد شد، این بود که باید کاری می‌کردیم که مشکل استقرار همراهان بیماران که بعضا در چادرها در اطراف بیمارستان مستقر بودند، حل شود، یعنی این نیاز باید فهمیده شده و بدان رسیدگی می‌شد. 

مدرسی در رابطه با چگونگی ایجاد این مرکز بیان کرد: مرحوم خواهر همسر بنده بیماری صعب‌العلاجی داشت و متاسفانه فوت کرد. پس‌ از فوت ایشان، سهم الارثی که به ایشان رسیده بود، برای ایجاد این مرکز هزینه شد. این مرکز با دو هزار و ۵۰۰ مترمربع ایجاد شده و حدود ۳۰ میلیارد تومان هزینه داشت. زمانی برای تکمیل این طرح دچار مشکلات مالی شدیم که با عنایات الهی و همکاری خیران این مشکلات حل شد.

وی ضمن قدردانی از زحمات خیرانی که در این طرح شرکت داشتند، اظهار کرد: امروز مردم خیر در کشور ما فراوان هستند و چنانچه مشکلات مردم را حس کنند، وارد میدان شده و اقدامات خیرخواهانه خود را به خوبی انجام می‌دهند. 

بانی همراه‌سرای پناه گفت: مشکلی که وجود دارد این‌ است که بتوانیم این حرکت را ادامه دهیم. خیران زیادی هستند که در این زمینه ورود خواهند کرد و فقط باید به آن‌ها این اطلاعات داده شود تا مشکلات و نیازمندی‌ها را به خوبی لمس کنند و وارد میدان شوند. امروز هیئت‌امنای همراه‌سرای پناه تعیین شده و به اداره این مرکز می‌پردازند. 

در ادامه این مراسم، حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران طی سخنانی اظهار کرد: اهمیت بیمارستان امام خمینی(ره) در این است که سالانه چند هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور کمک می‌کند و ده‌ها هزار عمل جراحی در آن انجام می‌شود. امروز به ازای هر بیمار ۲.۴ همراه نیز در بیمارستان حضور پیدا می‌کنند که افتتاح چنین مرکزی برای رفاه حال ایشان انجام شده است. 

وی گفت: ایده اجرای این طرح بسیار خوب و جذاب بود و لازم است که ایجاد چنین مراکزی ادامه پیدا کند. باید به جایی برسیم که معضل حضور همراهان بیماران در اطراف بیمارستان‌ها را حل کنیم. طی مذاکراتی که با نهادهایی مانند ارتش و ... انجام شده، احداث این مراکز ادامه خواهد یافت.

قناعتی با بیان اینکه تعرفه پزشکی که از سوی دولت تعیین شده، بسیار اندک بوده و باید حداقل ۴۰ درصد افزایش پیدا کند، اظهار کرد: متاسفانه این مسئله باعث ایجاد رانت‌خواری و زیرمیزی گرفتن شده است که باید برای آن فکری شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: طی طرح جامعی که برای دانشگاه در نظر گرفتیم، شناسایی خوبی از مشکلات و بیمار‌ی‌های محرومان مناطق مختلف تهران انجام شده که این مسیر را ادامه داده و به دنبال حل این مشکلات هستیم. به پزشکان و مسئولان توصیه می‌کنم که به خانه فقرا سر بزنند و در جریان مشکلات ایشان باشند تا بتوانند به خوبی برای حل این مشکلات اقدام کنند.

ضرورت تداوم ایجاد مراکز همراه سرا در تهران

در ادامه این مراسم، محمدامین توکلی‌زاده، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در سخنانی اظهار کرد: زمانی خدمت یکی از بزرگان اهل سنت در سنندج بودیم، وی از آیت‌الله سعید به عنوان عالم بزرگ یاد کردند که از اهل سنت برای درس در حوزه خود استفاده می‌کردند و نگاه بلند و سرشار از معنویت و اخلاق داشتند. 

وی‌ افزود: تک تک زخم‌هایی که بر پیکر امام حسین(ع) وارد شد، روضه ویژه به خود دارد. زخمی بر روی شانه ایشان از قدیم باقی مانده بود که برای خدمتگزاری به مردم و حمل آذوقه برای ایشان ایجاد شده بود. تک تک ائمه(ع) این مسیر را طی کردند و امیدواریم ما نیز بتوانیم این مسیر را طی کنیم. خوشا به حال کسانی که در این مسیر حرکت می‌کنند و برای این زخم کار می‌کنند‌‌. 

توکلی‌زاده با بیان اینکه ارزش ایجاد مرکزی مانند همراه‌سرای پناه بسیار بالاست، تصریح کرد: در سال اول خدمتگزاری خود در مجموعه شهرداری، شهردار تهران تأکید داشتند که در سرمای هوا کسی در چادر نباشد. در این زمینه وارد میدان شده و تمامی افراد حاضر در چادرها را به جز چند چادر، اسکان دادیم. حاضران در این چادرها اصلا نمی‌خواستند چادر را ترک کنند و نگران بیمار خود بودند. برای ایجاد این مراکز باید این حس به همراهان بیماران القا شود که نزدیک بیمار خود هستند. 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: دلشوره سوختن برای درد مردم، دلشوره خوبی است. کاری که امروز انجام شده بسیار بزرگ است اما در برابر هزار تختخواب بیمارستان‌‌ها هنوز کار داریم و باید فعالیت کنیم. ما باید پشت سر افراد و خیرانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، حرکت کنیم. 

توکلی‌زاده اظهار کرد: امیدواریم روزی فرا برسد که بیماران در استان‌های خود معالجه شوند و نیازی به آمدن به تهران نداشته باشند. یکی از مشکلات دیگر بیماران و همراهان تأمین پارکینگ برای خودروهای آن‌هاست که در این زمینه نیز باید به زودی دست به کار شد و مشکلات رفع شود. سفره خیر و برکت حضور خیران ما بابرکت و با عنایت است و حضور آن‌ها وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند. 

وی بیان کرد: باید در پیش‌بینی‌های خود در احداث بیمارستان‌ها مسائلی همچون تأمین پارکینگ و سراهای مربوط به همراه بیماران را در نظر بگیریم. شهردار تهران که خود پزشک است، درک بالایی از مسائل پزشکی و مربوط به سلامت دارند و در این زمینه به خوبی فعال است. امروز دچار نوعی بی‌عدالتی در میان اقشار متوسط به پایین در تهران هستیم که باید با حضور خیران و بانیان خیر و تلاش مسئولان این مسئله را مرتفع کنیم. 

توکلی‌زاده گفت: فعالیت‌های خوبی امروز در همکاری شهرداری تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده که رسیدگی به معتادان متجاهر، معلولان، بیماران خیابانی و ... از جمله این موارد است. با تلاش‌های انجام شده، همه این افراد پذیرش می‌شوند و کار آن‌ها انجام می‌شود. امیدواریم طرح‌هایی مانند همراه‌سرای پناه تداوم داشته باشد. 

یادآور می‌شود، در پایان این مراسم و با حضور مسئولان حاضر، از مادر و خانواده شهیده زهرا خدابنده‌لو تجلیل و قدردانی شد و در ادامه برنامه افتتاحیه مرکز همراه‌سرای پناه اجرا شد.

انتهای پیام
captcha