به گزارش ایکنا، چهارمین رویداد کتاب تهران با موضوع بررسی کتاب «استاد» و موضوع «انقلاب اسلامی ایران و پدیده تروریسم در محل سالن ۹ سینمای باغ کتاب تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، قدسیه پایینی، دبیر و مجری این رویداد، سیر مهمترین پروندههای ترور تاریخ انقلاب اسلامی ایران را مرور کرد و گفت: این ترورها از آغازین روزهای انقلاب به دست افراد و گروهکهای مختلفی شروع شده و تا امروز ادامه داشته است.
وی در ادامه افزود: این افراد و گروهکها عموماً از دوران پیش از انقلاب اسلامی با اعتقاد به روشهای مبارزه مسلحانه دست به ترورهای متعددی زده بودند؛ اما بعد از انقلاب اسلامی این ترورها طیف گستردهای از مهمترین مقامات سیاسی کشور تا مردم عادی و مذهبی جامعه را هدف گرفت. شهید مطهری، شهید مفتح، شهید قرنی، شهید هاشمی نژاد، شهید رجایی، شهید باهنر، شهید بهشتی و اعضای حزب جمهوری اسلامی، شهید صدوقی، شهید هاشمینژاد شهدای هستهای تنها تعدادی انگشتشمار از افرادی هستند که به دست گروهکهای فرقان و مجاهدین خلق و ... در خون خود غلتیدند.
نویسنده کتاب فادیا در ادامه بیان کرد: تعداد شهدای ترور در ایران از ابتدای انقلاب تا امروز به بیش از ۱۷ هزار نفر رسیده است با این حال ترورهای نافرجامی که به خواست خداوند منجر به شهادت افرادی، چون آیتالله خامنهای نشده با این آمار تجمیع نشده است.
در ادامه این نشست، سیدمحمدجواد هاشمینژاد، دبیرکل بنیاد هابیلیان که سالها در زمینه ترور پژوهش کرده، عمق و ابعاد عملیاتهای ترور در طول تاریخ انقلاب اسلامی را بیان کرد. وی ضمن معرفی موسسه هابیلیان به فقدان فعالیتهای آماری و پژوهشی پیرامون موضوع ترور و شهدای آن پرداخت و گفت: موسسه هابیلیان بعد از مشاهده خلاء موجود با تجمیع اطلاعات عملیاتهای ترور و شهدای این فعالیتها به آمار بالغ بر ۱۷ هزار شهید ترور دست پیدا کردهاند. اولین شهید ترور در روز ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ یعنی اولین روز تاریخ انقلاب اسلامی در تاریخ ثبت شده و آخرین عملیات ترور در تاریخ ۳۰ تیر ۱۴۰۲ در سالگرد واقعه ۳۰ تیر صورت گرفته است.
فرزند شهید ترور، حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالکریم هاشمینژاد در ادامه یادآور شد: با وجود کثرت عملیاتهای ترور در کشورهای پیرامون ما و به صورت خاص در سالهای استقرار آمریکا در کشورهایی، چون افغانستان و عراق، هیچ کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران آمار متراکم ترور مقامات سیاسی در مدتی کوتاه را تجربه نکرده است. علاوه بر این تقریبا همه گروههایی که در ایران دست به عملیات تروریستی زدهاند در کشورهای اروپایی و آمریکا دفتر رسمی دارند و مورد حمایت رسمی کشورهای غربی هستند. این در حالی است که داعش و القاعده که به صورت مستقیم به دست آمریکا ایجاد شدهاند، در این کشورها دفتر رسمی ندارند. اما با وجود اعلام تروریست بودن گروههایی، چون مجاهدین خلق به صورت رسمی و علنی با آنها همکاری و از آنها حمایت کردهاند.
هاشمینژاد در ادامه گفت: مسعود رجوی سه ماه بعد از فرار مشترک خود با ابوالحسن بنیصدر به فرانسه به مقامات غربی اعلام کرد که ما طی ۶ ماه میتوانیم نظام جمهوری اسلامی ایران را ساقط کنیم. با توجه به شرایط آن روزگار ایران که ملت ایران انقلابی سیاسی را پشت سر گذاشته و مورد حمله رژیم بعث عراق قرار گرفته بودند و بنیانهای سیاسی و اجتماعی در حالتی ملتهب به سر میبرد، با حذف مهرههای کلیدی نظام فکری و سیاسی کشور این وعده مسعود رجوی دور از ذهن نبود.
دبیرکل بنیاد هابیلیان در ادامه افزود: رجوی یک سال بعد در مصاحبهای دیگر در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره این وعده، میگوید: درست است که نظام ایران ساقط نشد، اما ما کسانی را در ایران ترور کردیم که با فقدانشان آینده نظام ایران بیآینده شد. شهادت شهید مطهری، شهید بهشتی و افراد تاثیرگذار دیگر نشان از شناخت عمیق دشمنان از مهرههای کلیدی انقلاب اسلامی ایران بود. اما با این حال نظام جمهوری اسلامی باقی ماند.
هاشمینژاد درباره سابقه تروریستی گروهک مجاهدین خلق گفت: این گروهک در سالهای پیش از انقلاب اسلامی با هدف مقابله مسلحانه با رژیم پهلوی تاسیس شد و در سالهای پس از انقلاب اسلامی نیز در کنار ترور شخصیتهای سیاسی و مذهبی و مردم مسلمان به حمایت مستقیم از رژیم بعث پرداخت. ایران تا سال ۱۳۶۴ وعدهی تسخیر یک هفتهای کشور توسط صدام را به تاخیر انداخت، اما بعد از سال ۱۳۶۴ و استقرار رهبران و اعضای این گروهک در خاک عراق نتوانست پیشروی چندانی در خاک عراق انجام دهد.
خدمات مجاهدین خلق به رژیم بعث در قالب فعالیتهای جاسوسی و نظامی و ترور مردم عادی و ایجاد رعب و وحشت بود و نهایتاً در عملیات فروغ جاویدان به صورت مستقیم به خاک ایران حمله کرد.
هاشمینژاد در ادامه افزود: نکته جالب ماجرا اینجاست که آمریکا پس از ورود به عراق حزب بعث و ارتش عراق را در کنار ساختارهای سیاسی این کشور منحل کرد، اما دست از همکاری با مجاهدین خلق برنداشت. تجربه موفق جاسوسی مجاهدین خلق در ایران و ترورهای متعدد در دوران انقلاب اسلامی، باعث شده که تا امروز دشمنان نظام اسلامی همواره همواره از آنها حمایت کنند. ما با دشمنی روبرو هستیم که سابقه چهل پنجاه ساله مبارزه با ما دارد. مجاهدین خلق در هر دورهای با روشهای علمی و ابزارهای روز به دنبال تجمیع اطلاعات و ارتباط گرفتن با افراد جامعه است. این سازمان با وجود علم به نفرت داشتن ملت ایران از مجاهدین خلق، بدون اعلام هویت و نام و نشانشان وارد ارتباط با بدنه اجتماع میشوند.
در ادامه این رویداد فرهنگی سابقه پرداخت به موضوع ترور و فعالیتهای گروهک مجاهدین خلق در قالب مستند محتوامحور بررسی شد. این مستند پس از مرور تاریخچه ایجاد سازمان مجاهدین خلق و فعالیتهای آنها، آثار سینمایی ساخته شده در دهه ۱۳۶۰ مانند فیلمهای «توهم»، «بایکوت»، «دستنوشتهها»، «پناهنده»، «روز شیطان»، «اخراجیهای ۲»، «نفوذی»، «سیانور»، «امکان مینا»، «ماجرای نیمروز»، «رد خون (ماجرای نیمروز ۲)»، «ضد»، «سرهنگ ثریا»، «اطاقک گلی» و «شماره ده» به شکلی مستقیم و غیرمستقیم به تاریخچه فعالیتهای گروهک مجاهدین خلق پرداخته است.
با توجه به اهمیت ترور دانشمندان هستهای در دهه ۱۳۸۰ و پیشرفتهای قابل توجه نظام اسلامی در این دوره با اتکا به قدرت علمی و ایمانی این افراد، در ادامه این رویداد کتاب «استاد» با حضور فاطمه شایان پویا، نویسنده کتاب، بررسی شد.
فاطمه شایان پویا که از شاگردان مستقیم شهید شهریاری بوده، این کتاب را با تجمیع خاطرات خانواده، دوستان و شاگردان این شهید تدوین و به رشته تحریر در آورده است.
شایان پویا بعد از مرور بیانات مقام معظم رهبری پیرامون موضوع «پیشرفت» و اشاره مستقیم ایشان به نقش شهید شهریاری در مسیر پیشرفت کشور، به خصوصیتهای ایمانی و اخلاقی استاد خود پرداخت.
وی بیان کرد: اخلاص واقعی در اعمال و افکار، دستگیری از مستمندان، نگاه تمدنی در فعالیتهای علمی و پژوهشی و سخاوت علمی، چشم پوشی از شهرت و منافع شخصی در جوامع علمی، استمرار بر تولید علم، علاقه به ایران اسلامی و میهندوستی، ارادت به ائمه اطهار (ع) و تبلیغ حقانیت شیعه در فضای علمی و دانشگاهی تنها برخی از خصوصیات و اعمال برجسته این استاد شهید است که در فضای زندگی و کار این بزرگوار درک شده است.
نویسنده کتاب «استاد» در ادامه سخنان خود گفت: کسانی که ایشان را برای ترور هدف گرفته بودند با شناخت کامل از ابعاد علمی و ایمانی و ملی از شخصیتشان دست به این عمل زده بودند.
در پایان این مراسم، پایینی، دبیر و مجری این رویداد نیز گفت: با وجود همه امواج ناامیدی که در جامعه منتشر میشود میبینیم که انقلاب اسلامی فرزندان خود را به خوبی تربیت کرده و این تربیت نسل به نسل پابرجاست و تا زمانی که خون این شهدا پا برجاست، انقلاب اسلامی راه خود را پیدا خواهد کرد