به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای خلاق و دانش بنیان پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، امروز دوشنبه 29 آبانماه با حضور محمدحسین ایمانیخوشخو، رئیس این پارک در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.
در این نشست ایمانیخوشخو با اشاره به اینکه نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای خلاق و دانش بنیان پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با هدف ایجاد فضای رقابتی برای تعالی بنگاهها و سازمانهای حوزه فرهنگی ـ هنری، تشویق بنگاهها برای شناخت نقاط قوت و زمینههای قابل بهبود برگزار میشود، گفت: یکی از اهداف چنین نمایشگاههایی علاوه بر بازدید عمومی، حضور علاقهمندان به سرمایهگذاری در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی است. ویژگی این صنایع مردمنهاد بودن و درونزا بودن است؛ به خصوص اینکه این صنایع به منابع خارجی نیاز ندارند. در اصل محصولات صنایع فرهنگی جزو دیپلماسی عمومی هستند نه دیپلماسی رسمی؛ یعنی مردم با مردم مرتبط هستند.
وی به موضوعات متعدد مرتبط با صنایع خلاق اشاره کرد و گفت: اکثر این موضوعات در پارک فعال هستند. ارزش صادراتی جهانی کالا و خدمات خلاق و فرهنگی در سال ۲۰۲۰ به رقم یک میلیارد و ۵۲۴ میلیارد دلار رسید که حدود هشت و شش دهم درصد از صادرات جهانی است و چین، امریکا، ایتالیا و المان جزو کشورهای رده بالا در تولید محصولات صنایع خلاق هستند.
ایمانیخوشخو ادامه داد: از لحاظ منابع و داشتن ظرفیت فرهنگی ما جزو ۱۰ کشور برتر دنیا هستیم اما در مرحله تولید جایگاه مناسبی نداریم و میزان صادرات این محصولات در کشور نیز مشخص نیست و آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد. مسئولان در بخشهای مختلف از صنایع خلاق و فرهنگی بسیار صحبت میکنند؛ ما نیز به عنوان یک پارک تخصصی در این حوزه کار میکنیم و این نشان دهنده اهمیت این موضوع در کشور است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته نیز شرکتهای خلاق فرهنگی در پارکهای علم و فناوری وجود داشتند اما در ردههای آخر، گفت: به دلیل تحریمها و کاهش درآمدهای نفتی موضوع صنایع خلاق و فرهنگی در کشور بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ما نیز در پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی به موضوع صنایع فرهنگی توجه ویژه کردهایم و به صورت اختصاصی به آن پرداختهایم. در حوزه فرهنگ داشتههای فرهنگی ایران حتی در دورافتادهترین روستاها هم وجود دارد، به همین دلیل فراتر از تهران فعالیت کرده و پردیسهای متعدد در سایر شهرها داریم.
ایمانیخوشخو دو خبر خوب در حوزه صنایع فرهنگی اعلام کرد و گفت: امروز در شورای هنر دو ماده واحده مرتبط با صنایع فرهنگی خلاق مصوب شده است. مصوبه اول مربوط به تأسیس بازار هنرهای تجسمی، اکسپوی تخصصی هنر، است. البته در کشور اکسپوی هنر داریم اما مربوط به هنرمندان بسیار شاخص است و امروز وزارت ارشاد مأموریت پیدا کرده طی دو ماه طرح مربوط به راهاندازی این بازار را ارائه کند.
وی به موفقیت کشورهایی مثل هند و چین در تأسیس دهکدههای صنایع خلاق فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: در کشورهایی مثل هند و چین مجموعه توانمندیهای صنایع خلاق از مرحله طراحی، تولید تا فروش و صادرات را در دهه صنایع خلاق تجمیع و به نمایش میگذازند. پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی نیز مدل تأسیس این دهکده را طراحی کرده است و وزارت ارشاد قبول کرده با همکاری جهاددانشگاهی این دهکده را راهاندازی کند.
رئیس پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در خصوص اهداف تأسیس این دهکده گفت: ایجاد سکوی تجارت و صادرات کالا، ساماندهی تولید، عرضه، بازاریابی و صادرات کالاهای مرتبط با صنایع فرهنگی، ایجاد اشتغال و تقویت قدرت نرم جمهوری اسلامی در منطقه و جهان از اهداف تأسیس این دهکده است. مطالعات این کار انجام شده و در همه رشتهها مطالعات زیست بومی انجام خواهیم داد و در حال حاضر نیز در سه حوزه «صنعت نساجی و پوشاک»، «صنعت گردشگری» و «چشمانداز اقتصاد خلاق» مطالعه زیستبوم نوآوری و توسعه را انجام و کتاب مربوط به آن را تدوین کردهایم که امروز از این سه محصول رونمایی خواهد شد و امیدواریم تا پایان سال 10 مطالعه زیست بومی دیگر در حوزه رشتههای مختلف صنایع فرهنگی خلاق در دهکده خلاق را تهیه و رونمایی کنیم. نمایشگاه دوره قبل ایده محور بود اما نمایشگاه امسال محصول محور است و اگر با همین روند به پیش برویم، بخش فرهنگ از بخش کمک بگیر به بخش مولد تبدیل میشود.
ابراهیم نبیونی، معاون فناوری پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی نیز در این نشست با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای خلاق و دانش بنیان پارک ملی علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، گفت: این نمایشگاه ساعت 10 فردا سهشنبه ۳۰ آبانماه با حضور 50 شرکت دانشبنیان مستقر در پارک افتتاح میشود و تا دوم آذرماه در دانشگاه علم و فرهنگ برپا خواهد بود. در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه نیز حسن مسلمینایینی، رئیس جهاددانشگاهی، حداد عادل، سجاد محمدعلینژاد، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم و مدیران صنایع خلاق حضور دارند.
وی تشریح کرد: تعداد شرکتها و واحدهای فناور مستقر در پارک زیاد است به همین دلیل برگزیدگان با موضوعات خاص که در تجاری سازی، فروش و صادرات برتر بودند انتخاب شدهاند تا محصولات خود را در این نمایشگاه به نمایش بگذارند.
نبیونی از برگزاری پنلهای تخصصی در این نمایشگاه نیز خبر داد و گفت: در این نمایشگاه دو نشست تخصصی با موضوعات انیمیشن و بازیهای رایانهای و چالشهای فرآیند جذب سرمایه و یک رویداد استارتابی با حضور شرکتهای سرمایه گذاری مدیران و فعالان زیست بوم فناوری و خلاق کشور برگزار میشود. نشست تخصصی «فرصتهای حضور در بازارهای جهانی انیمیشن و بازیهای رایانهای نیز عصر روز سهشنبه 30 آبانماه از ساعت ۱۴ با حضور محمد زهتابی، مدیر عامل مؤسسه فرهنگی پاییزان، علی نادعلیزاده، مدیر عامل استودیو تاد، جواد مطوری، مدیر و مؤسس استوديو الزهرا - VFX و حامد جعفری، تهیه کننده سینمای انیمیشن و مدیر عامل استودیو هنر (پویا) برگزار میشود.
وی افزود: همچنین نشست تخصصی دیگری با عنوان چالشهای فرآیند جذب سرمایه عصر روز چهارشنبه یکم آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۴ با حضور میثم زرگرپور، استراتژیست جذب سرمایه و مشاور توسعه کسب و کار؛ محمدرضا معصومی مدیر سرمایهگذاری گلرنگ ونچرز؛ طه رضوی، مدیرعامل سایت شب و سید محمدرضا فرحی، بنیانگذار بیمه بازار برگزار میشود. رویداد جذب سرمایه (demo day) نیز صبح روز چهارشنبه یکم آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۰ با حضور شرکتهای منتخب و حاضر در نمایشگاه و شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری برگزار میشود.
وی با ابراز تأسف از اینکه بخش عمده درآمدهای بخش انیمیشن شرکتهای ایرانی از خارج از ایران کسب میشود و شرکتها با فیلمسازان خارجی کار میکنند و درآمد دلاری دارند و همکاری و تولید محصول با شرکتهای ایرانی کم است، گفت: بخشی از فناوریهای نرم تولید اپلیکیشن برای فضای مجازی است و روز به روز بر شرکتهای فعال در حوزه آنلاین افزوده میشود که نشان دهنده ارتباط تنگاتنگ این محصولات با زندگی مردم است.
نبیونی در ادامه از سایر فعالیتهای این پارک از جمله برقراری ارتباط بین حوزه بستهبندی و صنایع دستی خبر داد و گفت: با برقراری این ارتباط امکان صادرات و فروش صنایع دستی را ارتقا میدهیم. باید قبول کنیم بخشی از تولیدات صنایع دستی کالای لوکس تلقی میشده است و در زندگی عمومی نقش نداشتند که با همکاری وزارت میراث فرهنگی تلاش کردیم محصولات را به زندگی روزمره بیاوریم. همچنین دو شرکت ما از معلولان و محصولات تولیدی معلولان حمایت میکنند و کاملاً در جهت حمایت از حوزه هنری معلولان فعال هستند. در جشنواره پرواز نیز همکاری داریم.
در پایان این نشست نیز از سه محصول زیست بوم نوآوری و توسعه در سه حوزه «صنعت نساجی و پوشاک»، «صنعت گردشگری» و «چشمانداز اقتصاد خلاق» رونمایی شد.
یادآوری میشود، علاقمندان به بازدید از این نمایشگاه سه روزه میتوانند از فردا تا دوم آذرماه به مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه علم و فرهنگ به نشانی خیابان اشرفی اصفهانی، نرسیده به همت خیابان شهید قموشی خیابان بهار مراجعه کنند.
انتهای پیام