رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنانی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری دوره چهاردهم به بیان ۷ توصیه راهبردی و کاربردی به رئیسجمهور و دولت جدید پرداختند که به شرح ذیل است:
در این راستا سیدابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین و فعال سیاسی اصولگرا، در گفتوگو با ایکنا در مورد توصیه رهبر انقلاب مبنی بر استفاده از ظرفیت صاحبان فکر، ابتکار و تجربه و تکیه بر توان داخلی، گفت: امیدوارم فعالیتها و اقدامات دولت چهاردهم منشأ تحول در کشور چه در امر سیاست داخلی و چه موضوع دیپلماسی و سیاست خارجی باشد.
بیشتر بخوانید:
دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین با بیان اینکه رئیسجمهور مسئولیت بسیار خطیر و سنگینی را برای اداره امور کشور برعهده دارد، تصریح کرد: در شرایطی که مردم با تورم، گرانی و وضع نامطلوب معیشتی دست و پنجه نرم میکنند و رهبر معظم انقلاب نیز بر اولویت اقتصاد در بیاناتشان کردند، رئیسجمهور نیز باید به این موضوع به عنوان اولویت و مسئله اول کشور توجه کنند همانطور که مردم نیز این را انتظار دارند و به این تحول امید بستهاند لذا امیدوارم از عهده این مهم برآیند.
فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: هرچند پس از مراسم تحلیف شاهد اقدام تروریستی میهمان جمهوری اسلامی ایران شهید هنیه بودیم که در زمان و مکان مناسب پاسخ آن را برای حفظ امنیت ملی کشورمان خواهیم داد اما رئیسجمهور باید به مسائل اقتصادی بیش از تمام موارد اهتمام داشته باشد.
دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین به تبیین شرایط بدهی دولت در هنگام تحویل دولت به نهمین رئیسجمهور کشورمان پرداخت و گفت: رئیسجمهور در حالی دولت را تحویل گرفته که 887 هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق بدهی دولت است. این موضوع اهمیت و از طرفی حساسیت بیش از پیش به پرداختن به امور اقتصادی را نشان داده و این هشدار را میدهد که با ایران 1404، که طبق چشم انداز میبایست در منطقه به لحاظ اقتصادی حرف اول را در منطقه بزنیم، فاصله زیادی داریم.
وی به اولویتهای ضروری دولت چون کاهش نرخ دلار و طلا و رشد شاخص بورس اشاره کرد و ادامه داد: قطعا باید سیاستگذاریهای اقتصادی دولت تغییر کند. این یکی از اقدامات اولویتدار دولت است که باید منتظر بود و دید وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی چه کسانی خواهند بود و رئیس جدید سازمان و برنامه و بودجه چگونه با عملکرد و راهبری صحیح در تحقق اهداف سند چشمانداز، سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری و قانون برنامه توسعه، تلاش میکند.
فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر بهبود معیشت مردم، گفت: اقتصاد هر کشور متأثر از تحولات بینالمللی و بازارهای جهانی است که جمهوری اسلامی ایران نیز از این قانون و قاعده مستثنی نیست. بنابراین در کنار ریلگذاری جدید در امور اقتصادی و توجه به مسائل داخلی نباید از مسائل بیرونی و بازار جهانی غافل شد.
رئوفیان تصریح کرد: این توقع که تمام مشکلات اقتصادی، معیشتی، گرانیها و نوسانات بازار ارز و سکه و سایر موارد به سرعت برطرف شود، توقع درستی نیست اما حداقل میتوان این مشکلات را کاهش داد و یک ثبات اقتصادی در کشور ایجاد کرد و مردم هم انتظار معجزه ندارند.
دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین به نهمین رئیسجمهور کشورمان توصیه کرد: اولا وضع موجود را حفظ کند و با مدیریت صحیح و راهبردی اجازه ندهد تا مشکلات افزایش پیدا کند به طوری که افزایش بیرویه قیمتها موجب کوچکتر شدن سفره معیشت مردم شود. از سوی دیگر رئیسجمهور در شرایط سختی دولت را تحویل گرفته و در آغاز راه پرپیچ و خمی قرار دارد اما کشور از منابع طبیعی، برخوردار و دارای نیروی انسانی بالقوه و بالفعل است که باید به درستی از این سرمایهها استفاده کرد.
وی با تأکید بر اینکه ایران از بزرگترین دارندگان انرژی در جهان است، گفت: در این وضعیت چرا باید شاهد ناترازی حاملهای انرژی، کمبود برق در تابستان، کمبود گاز در زمستان و سایر بحرانهای جدی باشیم.
رئوفیان درباره توصیههای رهبری به ورود مجاهدانه در میدان و پرهیز از انجام دادن کارها از دور، افزود: تأکید رهبر معظم انقلاب بر اِعمال مدیریت و همدلی جهادی در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور یکی از راههای برونرفت از وضع موجود و حرکت به سمت وضع مطلوب است و لازم است مسئولان و مدیران با تعریفی که رهبر معظم انقلاب فرمودند، عمل کنند.
رئوفیان به توصیف رهبر انقلاب از رئیسجمهور دولت چهاردهم به ۴ صفت: فرزانه، صادق، مردمی و دانشمند، اشاره کرد و گفت: آقای پزشکیان یک انسان خالص، مخلص، تلاشگر و جهادی است و لذا دولتمردان آن نیز باید از این ویژگی برخوردار باشند یعنی همینگونه ظاهر شوند. در کلام و رفتار باید ویژگی مدیریت و همکاری جهادی در آنها کاملا مشخص و قابل مشاهده باشد البته این نوع اقدام قطعا متأثر از نوع تفکر دولتمردان خواهد بود بعنی هر طور بیاندیشند، همانگونه میگویند و همانگونه عمل خواهند کرد.
فعال سیاسی اصولگرا با تأکید بر اینکه امروز فضای جامعه نیازمند این است که رفتار، گفتار و عمل مسئولان یکپارچه و هماهنگ و با رئیس دولت همسو باشد، افزود: مسئول و دولتمردی که از ابتدا کمترین زاویهای با گفتمان رئیس دولت چهاردهم داشته باشد، برای مسئولیت مناسب نیست همانطور که ایشان بر تشکیل کابینه وفاق ملی تأکید داشتند.
وی با اشاره به اینکه تحول خود به خود ایجاد نمیشود، گفت: باید در نوع تفکر افراد، تحول ایجاد شود تا گفتمان و عمل آنها نیز تحولگرایانه باشد. ما نیاز به این نوع مدیران در عرصه اقتصاد و فرهنگ داریم که از پر اهمیتترین عرصههایی است که دولت باید به آن توجه کنند. یکی از عناصر با اهمیت در حوزه فرهنگ، توجه به حوزه آموزش و پرورش است. به عبارتی بزرگترین فصل مشترک بین دولت و مردم، آموزش و پرورش است.
رئوفیان به ضرورت برقراری عدالت تربیتی و آموزشی تأکید کرد و گفت: امروز دشمن از قشر فرهنگی و دانشآموزان سربازگیری میکند و این تعارفبردار نیست. لذا فردی باید در رأس هرم مدیریت آموزش و پرورش قرار گیرد که بتواند فضا، زمینه و بستری را آماده کند تا نظام تعلیم و تربیت از سطح هوشیاری بالا برخوردار باشد.
وی با گلایه از مدیریت بسیار ضعیف در عرصه فرهنگ، تصریح کرد: با سابقه بیش از 50 سال در حوزه فرهنگ میگویم که این عرصه به مانند اقتصاد دچار بحران است لذا بحران مدیریت در آموزش و پرورش از مواردی است که باید به طور جدی به آن توجه شود و نباید با باند و باندبازی و زد و بندهای حزبی و جناحی فعالیت آموزش و پرورش بدتر از گذشته شود.
فعال سیاسی اصولگرا با تأکید بر اینکه همه باید دولت چهاردهم را کمک کنند، ادامه داد: رئیسجمهور بحث وفاق ملی را در دولت مطرح کرد یعنی همه با اتحاد ملی به صورت گسترده باید کمک کنند؛ چه آنها که به ایشان رأی دادند و چه آنها که به ایشان رأی ندادند. از سوی دیگر این همراهی باید بدون انتظار دریافت پست و مقام باشد. برای تشکیل دولت وفاق ملی باید مسیر شایستهسالاری را طی کنیم و شایستهگزینی است که منجر به شایستهسالاری میشود.
رئوفیان در پایان گفت: حتی در انتخابات ریاست جمهوری اگر جناحها و احزاب مختلف به این جمعبندی برسند که نامزد جناح رقیب از نامزد جناح ما، اولیتر و اصلحتر است و شاخصهای مدیریتی بهینه کشور را بیشتر دارد، باید فارغ از جناح حرکت کنیم.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام