کد خبر: 4231971
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۰
برخط جامعه

پا در رکاب حسین(ع)

حضور مداحان و سخنرانان مطرح ایرانی در ۴۰ موکب اربعین، آما‌ده‌سازی ۳ سوله در مرز‌ها برای تأمین زیرساخت‌های مراسم اربعین، ارائه ۳ بسته خدماتی به مناطق محروم از سوی بنیاد علوی، نذر آب برای زائران اباعبدالله(ع)، برگزاری نشست‌های علمی اربعین ۱۴۰۳ در عراق و ... از مهمترین رویدادهایی است که ایکنا طی هفته‌ای که گذشت در حوزه اجتماعی دنبال کرد.

برخط جامعهبه گزارش ایکنا، حضور مداحان و سخنرانان مطرح ایرانی در ۴۰ موکب اربعین، آما‌ده‌سازی ۳ سوله در مرز‌ها برای تأمین زیرساخت‌های مراسم اربعین، ارائه ۳ بسته خدماتی به مناطق محروم از سوی بنیاد علوی، نذر آب برای زائران اباعبدالله(ع)، برگزاری نشست‌های علمی اربعین ۱۴۰۳ در عراق و اعلام برپایی همایش «سواد فضای مجازی» با محور هوش مصنوعی از مهمترین رویداد‌های این هفته گروه اجتماعی ایکنا است.
 
این گروه خبری در راستای پیگیری مباحث و مسائل روز، سوژه‌هایی را پیگیری کرده و مصاحبه‌هایی را با صاحبنظران حوزه‌های مورد نظر انجام داده که خواندنی است، از جمله این مسائل می‌توان به خانواده تراز قرآنی، کارکردهای تشکل‌های اجتماعی و پیاده‌روی اربعین از نگاه زیست محیطی اشاره کرد. همچنین درس‌گفتار‌هایی را با موضوع مهارت‌های تابآوری برای نوجوانان ضبط و منتشر کرده است که در ادامه مروری بر رویدادها، مصاحبه‌ها و درس‌گفتار‌ها داریم. با ما همراه باشید.
 

تمرین خانوادگی زیست مؤمنانه در سفر اربعین

 
حجت‌الاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به فعالیت بانوان در ایام اربعین، گفت: بانوان عراقی که سرپرست خانوار هستند در طول ایام اربعین از بانوان ایرانی پذیرایی می‌کنند و خانه‌های خود را در اختیار آنها می‌گذارند؛ امسال طرحی برای تکریم این بانوان سرپرست عراقی داریم.
 
برخط جامعه
 
وی افزود: حج و زیارت تمرین زیست توحیدی است، خانواده‌ها باید با هم کار کردن، با هم عبادت کردن، با هم کار خیر کردن و ... را در سفر اربعین تمرین کنند. به خانواده‌هایی که فرزند خردسال دارند نیز پیشنهاد می‌کنیم که هدایایی تهیه کنند و به فرزندان خود بدهند تا آنها در طول مسیر هدایا را به عراقی‌ها بدهند؛ در این سفر کمک و توجه به دیگران را به خوبی می‌توان به کودکان آموخت. موکب‌داران نیز می‌پذیرند که خانواده‌ها ساعاتی را برای خدمت به زائران اربعین به آنها کمک کنند.  
 
متن مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

پیوست محیط زیستی پیاده‌روی اربعین تدوین شود

 
پیاده‌روی عظیم اربعین حسینی از منظر زیست محیطی یکی از موضوعات مهمی است که در گفت‌وگو با آیت‌الله احمد مبلغی، استاد درس خارج فقه محیط زیست، به این آن پرداختیم. وی در این زمینه معتقد است: محیط زیست وضعیت شکننده‌ای دارد و با هر موضوع، مقوله و پدیده‌ای ارتباط دوسویه پیدا کرده است. محیط زیست با همه حوزه‌ها در ارتباط است و این ارتباط دوسویه شده است. یک سوی آن این است که می‌تواند فضای انتفاع معقول و زیست معقول را فراهم بیاورد و از سویی می‌تواند در معرض شکنندگی قرار گیرد. یعنی هیچ مسئله، قضیه، حوزه، زمینه و پدیده‌ای امروزه وجود ندارد مگر اینکه قابلیت ایجاد یک وضعیت شکننده را برای محیط زیست نداشته باشد.
 
وی ادامه داد: باید همیشه پیوست‌های محیط زیستی را برای هر سیاست‌گذاری، تصمیم، قانون‌گذاری، عملیات و هر زمینه و فضایی منظور کنیم. شکل‌گیری اجتماعات میلیونی یک پدیده مهم است. این مقوله از حیث اجتماعی نیز پدیده مهمی محسوب می‌شود به خصوص اگر اجتماع انسانی ـ الهی مثل اربعین باشد که دارای یک امتداد تاریخی است و می‌تواند تأثیرگذاری‌های اجتماعی شگرفی بر انسان‌ها به جا گذارد. اربعین از نظر ابعاد معنویت، انسجام، ظلم‌ستیزی، معنا‌بخشی، تعریف تاریخ، وصل گذشته تاریخ به آینده تاریخ و ... کارکرد‌های مهمی دارد. وقتی یک اجتماع میلیونی مثل اربعین رخ می‌دهد نمی‌تواند با محیط زیست ارتباط برقرار نکند؛ چه از نظر تأثیرپذیری مثبت محیط زیست بر آن و چه تأپذیری منفی محیط زیست از آن.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

اربعین؛ روز به‌خاکسپاری سر مبارک امام حسین(ع) در کربلا

 
 کتاب «پیشینه، اهمیت و چرایی اربعین» به قلم حجت‌الاسلام حمید احمدی حاجیکلائی از سوی انتشارات رواق تاریخ و اندیشه معاصر منتشر شد. در این کتاب با مطرح کردن این مسئله که اربعین حسینی از اختصاصات امام حسین(ع) است، مطرح شدن زیارت مخصوص اربعین، ورود اهل بیت(ع) در روز اربعین به کربلا، ورود جابر‌بن عبدالله انصاری به همراه عطیه کوفی به کربلا و دفن سر‌های مطهر شهدای کربلا و سر مبارک امام حسین(ع) در کنار بدن‌های پاکشان در روز اربعین مورد تحلیل قرار گرفته است.
 
برخط جامعه
 
خبرگزاری ایکنا با توجه به ایام پیاده‌روی اربعین به معرفی کتاب‌هایی در این زمینه پرداخته است تا مورد توجه مخاطبان قرار گیرد و بتوانند در این زمینه مطالعه کنند. از جمله این کتاب‌ها می‌توان به «طریق العلما» و «مدیریت معنوی سفر اربعین» اشاره کرد.
 

حضور مداحان و سخنرانان مطرح ایرانی در ۴۰ موکب اربعین

 
همه ساله در مراسم پیاده‌روی اربعین موکب‌های متعددی (حدود ۴۰ هزار موکب) توسط مردم خوب عراق برای پذیرایی و خدمت رسانی به زائران اربعین برپا می‌شود.
 
اکثریت موکب‌های اربعین خدمات مربوط به اسکان و تغذیه را به زائران بیش از ۱۵۰ کشور جهان ارائه می‌کنند. تعداد بسیار محدودی موکب نیز برای ارائه خدمات درمانی توسط عراق راه‌اندازی شده است و عملاً موکب عراقی که در آن برنامه‌های فرهنگی ارائه شود در مراسم اربعین دیده نمی‌شود.
 
برخط جامعه
 
مسئولان ستاد مرکزی اربعین کشورمان با شناسایی خلأ‌های موجود در اربعین از اولین سال‌های اوج‌گیری حضور مردم در اربعین به اعزام پزشکان داوطلب و برپایی موکب‌های درمانی اقدام کرده‌اند.
 
متن کامل این مراسم‌ها را در ادامه بخوانید.
 

آما‌ده‌سازی ۳ سوله در مرز‌ها برای تأمین زیرساخت‌های مراسم اربعین

 
حسین نظری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران ۲۲ مردادماه با حضور در جمع اصحاب رسانه به تبیین اقدامات صورت گرفته در حوزه‌های شهری و همچنین مراسم اربعین حسینی پرداخت.
 
وی با بیان اینکه ۴۰ دستگاه ماشین صفر کیلومتر برای پاکسازی و نظافت مراسم اربعین حسینی در عراق در نظر گرفته شده است، گفت: مناطق مختلف تهران در مرز‌های هشتگانه به ارائه خدمات می‌پردازند. همچنین سه سوله در سه مرز مهران، چذابه و ریمدان برای تامین زیرساخت‌های اساسی مراسم اربعین ایجاد و ۷۰ دستگاه ماشین آتش نشانی نیز برای مراسم اربعین آماده شده است.
 

جبران کمبود نیروی انسانی مدارس با حضور معلمان بازنشسته

 
نشست خبری علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، ۲۴ مردادماه در محل ساختمان شهید رجایی این وزارتخانه برگزار شد.  
 
در ابتدای این نشست، فرهادی طی سخنانی بیان کرد: آموزش و پرورش در یک سال گذشته از دریای تقریباً طوفانی به ساحل آرامش رسیده است و به امید خدا برای مهرماه سال جاری و بازگشایی مدارس، آماده می‌شویم.  با توجه به اینکه جمعیت دانش‌آموزی ابتدایی در حالت پیک خود قرار داشته و میزان ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را پشت سر گذاشته است، در پنج سال آتی جمعیت مقطع متوسطه افزایش پیدا خواهد کرد و از اکنون باید برای برای دبیرستان‌ها و مقاطع متوسطه برنامه‌ریزی کنیم.  
 
برخط جامعه
 
وی بیان کرد: بودجه آموزش و پرورش جای زیادی برای رشد دارد. امروز آموزش و پرورش چیزی حدود ۴۵ درصد از دولت را تشکیل می‌دهد و این عدد نشان می‌دهد که سهم آموزش و پرورش از دولت نیز باید بیشتر باشد. در حال حاضر میانگین حدود حقوق معلمان کشور ۱۶ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان است. اعتبارات آموزش و پرورش به نسبت جمعیت آن افزایش پیدا نکرده است. امسال مقرر شد که آموزش و پرورش ۱۱۰ درصد بودجه خود یعنی ۱۰ درصد بیشتر از آنچه مصوب شده را دریافت کند و اگر بتوانیم مطالبات خود را دریافت کنیم، در سال آتی مشکلی نخواهیم داشت.  
 

تصویب قانون تشکل‌های اجتماعی لازمه تقویت آنهاست

 
با گسترش وظایف و تکالیف دولت‌ها، بهترین و سهل‌الوصول‌ترین راهکار برای شتاب بخشیدن به روند توسعه و پیشبرد اهداف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی در قالب تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد در اداره امور کشور است. بنابراین، سازماندهی و ساماندهی تشکل‌های توانمند به عنوان یکی از سیاست‌های اصلی هر نظام سیاسی، می‌تواند به عنوان ابزاری برای سپردن کار مردم به خود آنها عمل کند و فرصت لازم را برای پرداختن دستگاه‌های دولتی به وظایف اساسی خود فراهم آورد.
 
خبرگزاری ایکنا در رابطه با چگونگی تقویت فعالیت تشکل‌ها برای افزایش مشارکت اجتماعی در کشور با رضا درمان، مدیرعامل مؤسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید گفت‌وگو کرده است که در بخشی از آن آمده است: در شرایط امروز، اصلی‌ترین راه برای تقویت تشکل‌های اجتماعی این است که پیش‌نویس قانون تشکل‌ها در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد ولو اینکه اشکالاتی نیز به این قانون وارد شده، اما بودن این قانون بهتر از فقدان آن است. پس از تصویب قانون نیز باید مبتنی بر آن، به تشکل‌های اجتماعی نقش داده شده و ضمن اعطای اختیارات مناسب به آنها، از تشکل‌ها مسئولیت‌های مختلفی خواسته شود. البته در این زمینه پیشنهادات متناسبی به سازمان‌های مختلف ارائه شده است. یکی از مهمترین عوامل تقویت تشکل‌های اجتماعی در جامعه این است که فضای بازی مناسب در جامعه در اختیار ایشان قرار گیرد تا بتوانند در چارچوب خود به نقش‌آفرینی پرداخته و نگاه امنیتی نیز از روی آنها برداشته شود تا شاکله تشکل‌های اجتماعی در کشور تقویت شود. باید این فرصت به تشکل‌های اجتماعی در کشور داده شود تا از پایین به بالا رشد کرده و تقویت شوند.  
 
متن مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

ارائه ۳ بسته خدماتی به مناطق محروم از سوی بنیاد علوی

 
نشست خبری محسن مردعلی، عضو هیئت مدیره بنیاد علوی و جانشین مدیرعامل، دوشنبه ۲۲ مردادماه در نشستی خبری به تشریح برنامه‌های این بنیاد پرداخت و گفت: بنیاد علوی بازوی اجتماعی و توانمندسازی محرومان است که در سال‌های گذشته در حوزه‌های مختلف حمایت‌هایی را در مناطق محروم انجام داده است؛ از این رو مأموریت اصلی بنیاد در دو حوزه توانمندسازی محرومان و پیشرفت و آبادانی مناطق محروم است.  
 
برخط جامعه
 
مردعلی با اشاره به برنامه بنیاد علوی در حوزه سلامت گفت: با همکاری وزارت بهداشت اولویت‌های این حوزه دسته‌بندی شده و در سه حیطه اصلی از جمله بیماری‌های چشمی، بیماری‌های دهان و دندان و ارائه خدمات به مادران باردار و شیرده اجرا خواهد شد. با توجه به اینکه بیش از ۴۰ درصد از متخصصان زنان و زایمان در ۵ کلان شهر کشور هستند و بقیه متخصصان در شهرستان‌های دیگر حضور دارند، بنابراین دسترسی به متخصصان در مناطق محروم کمتر بوده و به همین دلیل برنامه ویژه‌ای برای ارائه خدمات سلامت در بستر فناوری‌های نوین پیش‌بینی شده است.
 

ارتقای علمی ایران با وجود تحریم‌ها

 
نشست هم‌اندیشی رئیس و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایران با اصحاب رسانه دوشنبه ۲۲ مردادماه در محل این دانشگاه برگزار شد.  
 
عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: افتتاح بیش از ۱۷ هزار تخت بیمارستانی در دولت ایشان اتفاقی کم نظیر بود و ۱۲ درصد به تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد. بخشی از مردم ما در مناطق محروم زندگی می‌کنند و ضروری است که بتوانیم خدمات درمانی را با تعرفه دولتی به آنها ارائه دهیم.
 
وی افزود: دیدگاه علمی در حوزه سلامت در اربعین را برای ارتقای علمی با ۱۷ کمیته در کنگره سلامت در اربعین و با حضور متخصصانی از ۱۳ کشور دنبال کردیم و موکب درمانی ما در عمود ۱۰۹۲ در مسیر نجف به کربلا خدمت تخصصی ارائه می‌کند.  
 

نذر آب برای زائران اباعبدالله(ع)

 
شورای فرهنگی خیابان آیت‌الله طالقانی پویش ملی نذر آب را برای تأمین آب معدنی مورد نیاز زائران پیاده‌روی اربعین حسینی برگزار می‌کند.
 
برخط جامعه
 
علاقه‌مندان به شرکت در این پویش می‌توانند هر مقدار وجه نقد که مدنظر دارند را به شماره حساب ۶۰۳۷۷۰۷۰۰۰۴۲۰۰۴۶ ستاد اربعین وزارت جهادکشاورزی واریز کنند. البته با توجه به اینکه هر هشت بطری آب معدنی حدوداً ۴۰ هزار تومان قیمت دارد، خیرین کشورمان می‌توانند معادل هر تعداد بطری آبی که می‌خواهند به زائران اربعین هدیه بدهند را با شماره حساب اعلام شده واریز کنند.
 

برگزاری نشست‌های علمی اربعین ۱۴۰۳ در عراق

 
کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین حسینی نشست‌های تخصصی و بین‌المللی اربعین ۱۴۰۳ را با حضور اساتیدی از ایران، عراق و تعدادی دیگر از کشور‌ها طی مراسم باشکوه اربعین حسینی برگزار می‌کند.  
 
در همین راستا نشست‌های «مقاومت و پایداری در مکتب امیرالمؤمنین (ع)»، «خانواده متعهد و مقاوم در فرهنگ عاشورا»، «سبک زندگی اربعینی»، «اربعین، نقشه راه جهانی شدن فرهنگ حسینی»، «غزه نماد عظمت و شکوه مقاومت» و «اربعین و جامعه مهدوی» و همایش «اربعین و همگرایی اسلامی» برگزار می‌شود.
 
برنامه نشست‌ها را اینجا ببینید.
 

راه‌های پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در اربعین

 
یکی از بیماری‌های شایع زائران اربعین بیماری‌های ویروسی تنفسی به ویژه سرماخوردگی و آنفولانزا است. دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت برای پیشگیری و بهبود زائران اربعین که به بیماری‌های ویروسی و تنفسی مبتلا شده‌اند توصیه‌هایی را ارائه کرده است که با هم این توصیه‌ها را مرور می‌کنیم.
 
برخط جامعه
 
زائران اربعین؛ حتماً از ماسک در اماکن شلوغ و پرازدحام استفاده کنید. به طور مرتب دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید و روزانه با آب گرم یا محلول آب و نمک رقیق قرقره کنید و بینی خود را شست‌وشو  دهید. در طول سفر اگر دچار علائمی مثل آبریزش بینی، سوزش و خارش گوش، گلو و بینی، قرمزی چشم و یا التهاب حلق و گرفتگی صدا شدید حتماً به مراکز درمانی مراجعه کنید و از خوردن غذا‌های چرب، شور، شیرین و پر ادویه خودداری کنید.
 

چگونه خانواده تراز قرآنی داشته باشیم

 
خانواده مهمترین نهاد در دین مبین اسلام است. این اهمیت را می‌توان در میان تعداد پرشمار آیات قرآن در مورد اصل یا احکام تشکیل خانواده، به روشنی مشاهده کرد. علاوه بر این، احادیث و روایات رسیده نیز گواه دیگری بر اهمیت ایجاد و حفظ این رکن اساسی اجتماعی است. برای دستیابی به خانواده الگو و تراز اسلامی می‌توان با تکیه بر آیات قرآن شاخص‌هایی را استخراج و برای رسیدن به آن تلاش کرد.  
 
سیده زینب رضوانی، دکترای روانشناسی تربیتی و مدرس حوزه و دانشگاه پیرامون موضوع خانواده تراز قرآنی گفته است؛ برای اینکه خانواده حفظ و نیاز‌های انسان‌ها در بستر خانواده رفع شود، قرآن یکسری دستورات می‌دهد. خانواده‌های تراز این دستورالعمل‌ها را اجرایی می‌کنند تا در خروجی سیستم خود موفق باشند و به آرامش یا کارکردهایی، چون بقای نسل، پیشرفت، ترقی و ... برسند. حاصل شدن این موارد، نتیجه مرزبندی صحیح، کفویت، تعهد، وفای به عهد و انجام رفتار‌های احسان‌ساز، گفتمانی و ... است.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

مهارت‌های تاب‌آوری برای نوجوانان

 
تاب‌آوری یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که هر کودک و نوجوان باید آن را آموزش ببیند تا در زندگی روز‌مره از این مهارت استفاده کند. خبرگزاری ایکنا بنابر رسالت رسانه‌ای خویش، اقدام به آموزش مهارت تاب‌آوری ویژه نوجوانان کرده و طی انتشار درس‌گفتار‌هایی با تدریس لیلا افضلی، روانشناس حوزه کودک و نوجوان، به این موضوع پرداخته است.
 
اولین درس‌گفتار با عنوان «تاب‌آوری چیست؟» منتشر شده است. تیتر‌های درس‌گفتار‌های دیگر از این قرار است؛ مهارت «نه» گفتن، پیامد‌های روحی ارتباط‌های ناسالم، چگونه انسان جرئت‌ورزی باشیم.
 
برخط جامعه
 
در بخشی از اولین درس‌گفتار آمده است؛ تاب‌آوری یکی از موضوعات بسیار مهم دنیای پرچالش امروز است؛ چالش‌هایی که در این عصر با آن مواجه هستیم باعث شده تا سلامت‌روان ما در معرض خطر قرار گیرد؛ بنابراین نیاز داریم روز به روز جعبه ابزار‌های مدیریتی خود را برای حفظ و ارتقای سلامت روان خود بیشتر و بزرگ‌تر کنیم. یکی از مهارت‌های بسیار مهم برای مواجهه مؤثر با دنیای امروز، «مهارت تاب‌آوری» است که می‌تواند سلامت روان ما را حفظ و ما را مجهز به ابزار‌های مدیریتی کند که در بحران‌ها بتوانیم از آن استفاده کنیم. قرار است با هم یاد بگیریم که تاب‌آوری چیست؟ چرا من باید تاب‌آور باشم؟ اگر تاب‌آور باشم چه پیامدی برای من خواهد داشت و چگونه می‌توانم تاب‌آور باشم؟ قرار است در سلسله‌گفتار‌هایی درباره این مبحث بسیار مهم دنیای امروز صحبت کنیم.  
 

اولین همایش ملی درس‌آموخته‌های کرونا برگزار می‌شود

 
نشست خبری حسن ابوالقاسمی، فرمانده و رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله شنبه ۲۰ مردادماه در این دانشگاه برگزار شد. در ابتدای این نشست، غلامرضا فرنوش، دبیر اجرایی همایش گفت: بخش عمده این همایش علمی است، اما در کنار آن جشنواره آثار هنری، عکس، فیلم، انیمیشن و ... نیز برگزار خواهد شد.  
 
وی از رسانه‌ها دعوت کرد آثار خود را به این همایش ارسال کنند و افزود: محور‌های همایش کرونا شامل جنبه‌های سیاست، فرهنگ، رسانه، بهداشت و ... است و به تمام ابعاد کرونا می‌پردازیم. تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله به این همایش ارسال و بیش از ۷۰۰ نفر در آن ثبت نام کرده‌اند و دانشگاه ایران میزبان آن خواهند بود. رویداد ایده‌پردازی، فن بازار و کارگاه آموزشی نیز از دیگر بخش‌های این همایش است که امتیاز بازآموزی برای شرکت‌کنندگان نیز خواهد داشت.  
 

۳۱ مرداد؛ پایان مهلت ثبت‌نام دانش‌آموزان در جایزه البرز

 
 به مناسبت شصت و دومین سال تأسیس بنیاد فرهنگی البرز، از ۶۲ نفر از دانش‌آموزان برتر کشور که حائز دریافت این جایزه شناخته شوند تقدیر خواهد.  مدت زمان ثبت‌نام از دانش‌آموزان واجد شرایط در جایزه البرز ۱۴۰۳، یک ماه تعیین شده است که از ابتدای مردادماه شروع شده و این مهلت، در روز ۳۱ مردادماه به پایان می‌رسد.
 
برخط جامعه
 
در این رقابت علمی، دانش‌آموزان سراسر کشور که در سال تحصیلی ۱۴۰۲ ـ ۱۴۰۳ در پایه نهم مقطع متوسطه اول و پایه دوازدهم مقطع متوسطه دوم در شاخه نظری و شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش تحصیل می‌کردند، می‌توانند شخصاً با مراجعه به سایت جایزه البرز به نشانی www.alborzprize.ir (سامانه دانش‌آموزی)، نسبت به مطالعه شیوه نامه و معیار‌های جایزه البرز ۱۴۰۳ اقدام کرده و در صورت واجد شرایط بودن، در سامانه جایزه البرز ثبت‌نام و مدارک خود را بارگذاری کنند.
 

فراخوان همایش «سواد فضای مجازی» با محور هوش مصنوعی

 
ششمین همایش «سواد فضای مجازی و فرهنگ در عصر هوش مصنوعی» به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲۲ و ۲۳ آبان برگزار می‌شود.
 
محور‌های همایش شامل ساختار‌ها و تکنیک‌های آموزش سواد فضای مجازی در عصر هوش مصنوعی، ظرفیت‌های فرهنگ و هنر در عصر فضای مجازی و هوش مصنوعی، کودکان و نوجوانان و هوش مصنوعی، شناخت و کارکرد‌های اخلاق نظری و عملی در فضای مجازی و هوش مصنوعی، تهدید‌ها و فرصت‌های کاربرد هوش مصنوعی در پژوهش‌های علمی، اقتصاد عملیات ملی و کسب و کار در عصر سواد فضای مجازی و هوش مصنوعی، استفاده از هوش مصنوعی در جنگ‌های شناختی - ترکیبی، حقوق فضای مجازی و هوش مصنوعی، نظارت و کنترل فضای مجازی و هوش مصنوعی، هوش مصنوعی و نقش آن در حکمرانی کشور‌ها و سایر موضوعات وابسته به هوش مصنوعی و فضای مجازی می‌شود.
 
مهلت ارسال آثار از جمله چکیده مقالات تا ۱۵ مهرماه ۱۴۰۳ و متن کامل مقالات تا ۵ آبان ۱۴۰۳ تعیین شده است که مقالات برتر ضمن ارائه در پانل‌های تخصصی، متناسب با کیفیت و امتیاز، ارزیابی و نوع آن طبق مقررات در نشریات علمی ـ پژوهشی منتشر خواهد شد.
انتهای پیام
captcha