کد خبر: ۴۲۴۹۹۲۹
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
نگاهی به زندگی‌نامه شهدا/ ۱۰

فرازهایی از زندگی سردار سرلشگر شهید محمدناصر ناصری جازار

محمدناصر ناصری جازار در ۱۷ مرداد ۱۳۷۷ در کنسولگری جمهوری اسلامی به وسیله نیروهای جنایت کار طالبان به شهادت رسید، مزار این شهید در شهرستان بیرجند است.

شهید محمدناصر ناصری جازاربه گزارش ایکنا، به نقل از روابط‌ عمومی اداره‌‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان‌‌رضوی، محمدناصر ناصری جازار فرزند محمد، سال ۱۳۴۰ در یکی از روستاهای تابعه گاراز بیرجند به دنیا آمد. در فعالیت‌های سیاسی ضد رژیم فعالیت کرد و با پیروزی انقلاب به عضویت کمیته انقلاب اسلامی در آمدT سپس از چهره‌های مؤسس سپاه بیرجند و عضو قسمت اطلاعات سپاه شد. سفرهای زیادی به (شیندند و فرات) در افغانستان داشت، همچنین، مبارزه با منافقان از فعالیت‌های درخشان وی بود.

سال ۱۳۶۰ ازدواج کرد که حاصل زندگی مشترکش چهارفرزند به نام‌های سعید، مریم، زهرا و محمدرضا است. سال ۱۳۶۲ به فرماندهی سپاه گناباد و سپس بیرجند در آمد. همین دوره در عملیات والفجر ۳ شرکت کرد و سال ۶۳ به عنوان مسئول محور اطلاعات و عملیات تیپ ۲۱ امام‌رضا(ع) و سال ۶۴ سردار پرآوازه‌ دفاع مقدس محمود کاوه، وقتی اوصاف ناصری را از دوستانش می‌شنود و استعداد بالای او را شناسایی می‌کند برای جذب وی را به تیپ ویژه می‌آورد و ریاست ستاد را برعهده‌اش می‌گذارد.

سال ۱۳۶۴ در سمت مسئول ستاد لشکر ویژه شهدا به مبارزه با گروهک‌های ضدانقلاب و دشمن بعثی پرداخت. بنا به شهادت همرزمان و اسناد به جای مانده از آن دوان، هرگز نقش شهید ناصری را در هر چه شکوفاتر شدن تیپ ویژه شهدا نمی‌توان نادیده گرفت، البته ارتباط عرفانی و معنوی او با محمود کاوه در تحقق یافتن این امر مهم بی‌تأثیر نیست. حجت‌الاسلام ابراهیمی در این باره می‌گوید: ارتباط بسیار زیبایی بین او و شهیدکاوه بود و شاید بتوان گفت در یک آن، شهید کاوه مراد بود و شهیدناصری مرید و در لحظه دیگر ناصری مراد می‌شد و کاوه مرید.

 او تا انتهای جنگ در جبهه مستقر بود و طی چند عملیات چهار مرتبه مجروح شد، برخی از ترکش‌ها تا آخر عمر با او همراه بود، اما زمانی که جنگ هشت ساله عراق علیه ایران تمام می‌شود باز هم آرام و قرار ندارد و پس از جنگ نیز در سمت مسئول مدیریت احتیاط حوزه بسیج، در ستاد فرماندهی کل قوا انجام خدمت می‌کند، سپس به عنوان مسئول مرکز تحقیقات در دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری، در امور افغانستان و بعد از آن به عنوان مسئول فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان فرهنگ افغانستان مشغول کار شد.

وی در روزهای ناپایداری مزار شریف کنار مردم ماند، تا این که با سقوط شهر در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۷۷ در کنسولگری جمهوری اسلامی به وسیله نیروهای جنایت کار طالبان به شهادت رسید، مزار این شهید در شهرستان بیرجند است.

انتهای پیام
captcha