به گزارش ایکنا به نقل از minanews، این همایش با نظارت دولت سوئیس برگزار خواهد شد و پیش بینی میشود که پیامدهای سیاسی زیادی در پی داشته باشد و در آن درخواستهایی به منظور وجوب ممنوعیت تسلیح رژیم صهیونیستی مطرح شود.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد به دولت سوئیس این اختیار را داده است که این همایش را با تمرکز بر حمایت از غیرنظامیان و مسئله اشغالگری اسرائیل در اراضی فلسطین و مسئولیت کشورهای مختلف در این باره برگزار کند.
سوئیس کشور ناظر بر توافقنامههای ژنو است و نقش مهمی در حفظ مستندات مربوط به معاهده اصلی دارد و ضمن حمایت از کشورهای امضاکننده توافقنامهها، در درگیریها بی طرف عمل میکند.
تاکنون سه همایش درباره فلسطین در سالهای 1999، 2001 و 2014 در سوئیس برگزار شده است و همایش سال 2014 پس از جنگ 50 روزه اسرائیل در نوار غزه برگزار شد.
کشورهای عضو توافقنامه ژنو در دو همایش اول، اجرای توافقنامه چهارم ژنو در سرزمینهای اشغالی از جمله قدس شرقی را خواستار شدند.
توافقنامه چهارم ژنو از غیرنظامیان تحت سلطه نیروهای اشغالگر در سرزمین خود یا اراضی اشغالی حمایت میکند و ماده 49 این توافقنامه به کشور اشغالگر اجازه نمیدهد ساکنان غیرنظامی را مجبور به مهاجرت یا نقل مکان به سرزمینهای تحت اشغال کند یا افراد حمایتشده را از اراضی تحت اشغال کوچ دهد.
اجلاس سوئیس نمیتواند تصمیمات الزامآور اتخاذ کند، اما میتواند قوانین بشردوستانه بینالمللی درباره فلسطین و مسئولیتهای کشورهای عضو معاهده فعلی ژنو را تقویت کند.
انتهای پیام