کد خبر: 4271179
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰

راه‌اندازی میز‌های خدمت حقوقی ویژه مددجویان کمیته امداد

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد گفت: این معاونت درگاه خدمات حقوقی را در سامانه سها راه‌اندازی کرده و مددجویان می‌توانند درخواست‌ها و سوالات حقوقی خود را در آن مطرح کنند. این درخواست‌ها بلافاصله به وکلای نیکوکار ارجاع شده و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

حسین فتاحیبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری محمود توکلی، مدیرکل مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد و حسین فتاحی، معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امروز، ۲۱ اسفندماه در سالن نشست‌های کمیته امداد امام خمینی(ره) برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حسین فتاحی، معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد طی سخنانی با اشاره به مقوله ارائه خدمات حقوقی برای نیازمندان در کمیته امداد، گفت: یکی از بند‌های اساس‌نامه کمیته امداد، ارائه خدمات حقوقی به نیازمندان است که تاکنون فعالیت‌های فراوانی در این زمینه انجام شده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های معاونت حقوقی و امور مجلس کمیته امداد در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری بیان کرد: یکی از مشکلات نیازمندان جامعه مشکلات حقوقی ایشان است. نیازمندان جامعه نمی‌توانند در حوزه حقوقی نسبت به بهره‌مندی از خدمات وکلای حقوقی اقدام کنند لذا کمیته امداد و معاونت حقوقی کمیته در این زمینه اقدام کرده و به کمک مددجویان می‌روند.

فتاحی با اشاره به تفاهم‌نامه‌های کمیته امداد با نهاد‌های مختلفی همچون کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضائیه اظهار کرد: بخشی از وکلای این نهاد‌ها به صورت داوطلبانه به عنوان وکیل نیکوکار وارد میدان شده و نسبت به پیگیری پرونده‌های حقوقی مددجویان اقدام می‌کنند که در این حوزه طی سال جاری تاکنون ۷۳۸ وکیل نیکوکار پرونده‌های مددجویان را به عهده گرفته‌اند.

وی تصریح کرد: طبق تفاهم‌نامه منعقد شده با کانون وکلای دادگستری نیز، وکیلان معاضدتی این نهاد نسبت به تقبل و پیگیری پرونده‌های مددجویان اقدام می‌کنند که در این زمینه نیز طی سال جاری یک هزار و ۴۴۳ پرونده پیگیری شده است.

راه‌اندازی میز‌های خدمت حقوقی به مددجویان

فتاحی با اشاره به راه‌اندازی میز‌های خدمت حقوقی به مددجویان در سراسر کشور، اظهار کرد: در این زمینه تاکنون ۷۵۱ میز خدمت در کشور ایجاد شده و ۱۶ هزار و ۳۴۲ خدمت از طریق میز‌های خدمت به مددجویان ارائه شده است.

وی با اشاره به ارتقای سطح علمی آموزشی و حقوقی مددجویان بیان کرد: مقوله تحکیم خانواده، صلح و سازش خانوادگی و ... اولویت اصلی معاونت حقوقی کمیته امداد است و در این رابطه نیز آموزش‌هایی به مددجویان ارائه می‌شود و طی ۹ ماهه سال جاری ۸۵۰ کلاس آموزشی از سوی کمیته امداد برگزار شده که شامل یک هزار و ۲۶۰ ساعت با حضور ۲۶ هزار و ۹۹۴ مددجو بوده است.

فتاحی اظهار کرد: برای سال ۱۴۰۴ نیز برنامه آموزش غیر حضوری و فضای مجازی همراه با تهیه کلیپ‌های کوتاه و ساده حقوقی برای مددجویان تدارک دیده شده است که اجرایی خواهد شد. امسال و تاکنون تعداد چهار هزار و ۴۰۳ پرونده حقوقی مددجویان از سوی معاونت حقوقی کمیته امداد پیگیری شده است.

وی با اشاره به توسعه ابزار هوش مصنوعی و خدمات الکترونیکی در کمیته امداد، گفت: معاونت حقوقی و امور مجلس کمیته درگاه خدمات حقوقی را در سامانه سها راه‌اندازی کرده و مددجویان می‌توانند درخواست‌ها و سوالات حقوقی خود را مطرح کنند. این درخواست‌ها بلافاصله به وکلای نیکوکار ارجاع شده و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

فتاحی با اشاره به ثبت هشت هزار و ۱۲۶ درخواست حقوقی مددجویان در سامانه سها اظهار کرد: در برنامه پنج ساله هفتم کمیته امداد در کنار توانمندی‌سازی که از طریق اشتغال انجام می‌شود، بر ضرورت توانمندسازی حقوقی مددجویان تأکید شده و معاونت حقوقی کمیته امداد موظف شده است تا سالانه ۴۰۰ نفر را از طریق چرخه حمایت حقوقی از چرخه حمایت خارج کند. در توانمندسازی حقوقی حقوقی تضییع شده مددجویان پیگیری می‌شود تا به حق و حقوق خود دست پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه در این زمینه تاکنون ۱۱۵ نفر از مددجویان از چرخه حمایت خارج شده‌اند، بیان کرد: امروز باید نوعی شناسایی فعال از مددجویان در رابطه با مسائل حقوقی انجام شود که برنامه‌های خوبی نیز در این زمینه اجرا شده است. همچنین، در راستای ارائه خدمات حقوقی به مددجویان تفاهم‌نامه‌های خوبی با نهاد‌های مختلفی همچون کانون وکلای دادگستری، کانون وکلای قوه قضاییه، دفاتر خدمات قضایی، دادستانی و ... منعقد شده تا بتوانیم بهترین خدمات را به مددجویان ارائه کنیم.

فتاحی با اشاره به استفاده از ظرفیت ماده ۷۷ قانون قوه قضاییه، اظهار کرد: طبق این قانون، محکومانی وجود دارند که باید خدماتی به مددجویان کمیته امداد ارائه کنند که در این زمینه نیز تعداد زیادی از محکومان در استان‌های مختلف کشور خدمات خود را به کمیته امداد ارائه کرده‌اند.

وام‌های شهریه دانشجویی

وی با اشاره به وام‌های شهریه دانشجویی ویژه مددجویان نیز اظهار کرد: امسال بودجه‌ای تا سقف پنج هزار میلیارد در بودجه سالانه کشور مدنظر بود که با عنایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مددجویان در اولویت قرار گرفته و بنابر این شد تا اقساط مددجویان پس از پایان تحصیل و اشتغال به کار پرداخت شود. در مورد اشتغال نیز در بخش تسهیلات اشتغال، مبلغ ۶۰ همت ویژه نهاد‌های حمایتی در نظر گرفته شده است که در اختیار این نهاد‌ها قرار خواهد گرفت.

فتاحی با اشاره به مقوله مسکن معلولان تحت پوشش کمیته امداد نیز بیان کرد: در این زمینه با مساعدت نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبلغی بیش از سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای نهاد‌های حمایتی در نظر گرفته شد که سهم کمیته امداد نیز از این مبلغ پرداخت می‌شود.

در ادامه، محمود توکلی، مدیرکل مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد نیز طی سخنانی بیان کرد: کمیته امداد در راستای توانمندسازی و ارائه خدمات توانمندسازی به مددجویان بسته‌های خدماتی مختلفی طراحی کرده که یکی از این موضوعات، رفع مشکل مسکن مددجویان است.

وی افزود: کمیته امداد خدمات مسکن خود را در سه گروه کلی کمک به احداث مسکن، کمک به خرید مسکن و کمک به تعمیرات و فضای جانبی مسکن مددجویان ارائه می‌کند. گاهی اوقات مددجویان هسته اولیه مسکن را دارا است، اما ممکن است منزل ایشان فضایی جانبی کافی نداشته باشد که کمیته امداد در زمینه تأمین این فضا‌ها به مددجویان کمک می‌کند.

توکلی تصریح کرد: در کنار این خدمات، مجموعه فنی کمیته امداد وظیفه ارائه مشاوره فنی به مددجویان را دارد. از دیگر خدمات کمیته امداد به مددجویان، ارائه مدل مالی ویژه برای مقوله ساختمانی ایشان است که به صورت تخصصی پیگیری می‌شود. البته این مدل مالی در هر دوره‌ای بازنگری شده و کمیته امداد خود را موظف به اتمام مراحل ساخت مسکن است.

توکلی اظهار کرد: طی سال جاری در بحث تعمیرات امسال تعمیر تعداد ۲۴ هزار و ۵۰۰ مسکن مدنظر بود که به توفیق الهی کمیته امداد نسبت به تعمیر۳۳ هزار واحد مددجویی اقدام کرده است. همچنین، طبق بودجه سال جاری ایجاد ۱۵ هزار فضای جانبی برای مسکن مددجویان در نظر گرفته شده بود که در این زمینه نیز ۲۸ هزار مورد انجام شده است. در رابطه با تأمین مسکن به صورت احداث و خرید ویژه مددجویان نیز در برنامه پنج ساله هفتم کمیته امداد برای سال جاری تعداد ۳۲ هزار واحد تکلیف داشتیم که در این حوزه نیز ۴۲ هزار جبهه کاری در بحث احداث و خرید مسکن باز شده که در مراحل اجرایی قرار داشته و تاکنون ۱۹ هزار و ۵۰۰ واحد به اتمام رسیده است. همچنین، تعداد ۱۰ هزار واحد تا سه ماهه ابتدایی سال آتی و ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد نیز تا شش ماهه ابتدایی سال آتی به اتمام می‌رسد.

تسهیلات مسکن برای مددجویان

وی بیان کرد: کمیته امداد امسال با وجود مشکلات فراوان توانست از محل صرفه‌جویی‌ها و منابع خود حدود دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از محل منابع کمیته و نیز منابع دولتی به استان‌ها اختصاص دهد. استان‌ها نیز ۶۰۰ میلیارد تومان از محل کمک‌های مردمی تهیه کردند که به بخش مسکن اختصاص یافته است. در سال ۱۴۰۳ نیز حدود ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مسکن به مددجویان تخصیص داده شده است.

توکلی با اشاره به اینکه میزان تسهیلات بانکی ویژه مددجویان در روستا‌های زیر ۲۵ هزار نفر ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان است، بیان کرد: طی سال جاری بیش از شش هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به مددجویان اختصاص یافته است.

وی اظهار کرد: طبق تفاهم‌نامه‌هایی که با نهاد‌های مختلف داشتیم، در حال رایزنی با این نهاد‌ها برای ارائه خدمات مسکن ویژه مددجویان هستیم که در این زمینه نیز برنامه‌های خوبی اجرایی شده است. امسال دو تفاهم‌نامه با بنیاد مسکن منعقد شده که ایجاد دو مرحله هشت هزار واحدی و ۳۰ هزار واحدی در این زمینه در دستور کار قرار دارد.

توکلی با اشاره به بحث امداد هوشمند نیز تصریح کرد: در حوزه مسکن نیز تلاش کرده‌ایم تا تمامی خدمات مسکن خود را در سامانه امداد هوشمند ارائه کنیم که نتیجه آن شفاف‌سازی، دقت در پایش و رصد و سرعت در ارائه خدمات بوده است.

انتهای پیام
captcha