کد خبر: 4272339
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
سعید اوحدی مطرح کرد:

تأکید آموزه‌های اسلامی بر پژوهش

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در حوزه صنعت اگر پژوهش‌های مناسبی صورت گرفته بود گره‌های اقتصادی موجود وجود نداشت و این کم‌کاری‌ها در حالی است که در آموزه‌های دینی روی امر پژوهش تأکید فراوان صورت گرفته است.

به گزارش ایکنا، نشست علمی و پژوهشی اساتید پژوهشگر فعال در حوزه ایثار و شهادت با حضور سعید اوحدی معاون رئیس‌ جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران امروز ۲۶ اسفند در سالن جلسات بنیاد برگزار شد.

در ابتدای برنامه سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید گفت: هفته‌ای که گذشت مزین به نام شهید بود و در این هفته هر روز، به عنوانی، نامگذاری شده بود. امروز نیز که آخرین روز هفته شهید است به نام شهادت و بصیرت نامگذاری شده است. 

وی افزود: با توجه به گسترش فضای مجازی و هوش مصنوعی نیاز است تا ما بتوانیم در حوزه پژوهشگری اقدامات مفیدی داشته باشیم برگزاری چنین جلسات باکیفیتی قدمی در این مسیر است. ما نیاز داریم به روز شویم به ویژه در حوزه پژوهش باید حرف نخست را بزنیم.

سلیمانی با بیان اینکه همیشه شهدا در صف اول حرکت می‌کنند، بیان کرد: انشالله با رویکرد جدیدی که در بنیاد شهید صورت گرفته و همچنین حمایت‌های آقای اوحدی اتفاقات خوبی در حوزه پژوهش رقم خواهد خورد تا بتوانیم انتظارات جامعه ایثارگری را برآورده کنیم.

 در ادامه جلسه غلامعلی افروز بیان کرد: پژوهش خانواده محور ماندگارترین شکل پژوهش است. دولت در تمام برنامه‌های خود باید خانواده را محور تصمیمات خود قرار دهد حتی وقتی یک قاضی می‌خواهد حکم دهد باید خانواده را مدنظر داشته باشد. 

وی ادامه داد: اگر ما به جانبازان و شهدا می‌پردازیم و می‌خواهیم هر آنچه اگر پیرامون شهدا است را مد نظر قرار دهیم باید به بحث خانواده به ویژه خانواده شهدا جانبازان و ایثارگران توجه ویژه داشته باشیم. 

افروز تأکید کرد: در پژوهش علمی محدودیت به معنای مشکل شناخته نمی‌شود بلکه سعی می‌شود مسئله محدودیت به واسطه پژوهش برطرف شود.

رحمت دلبری، استاد دانشگاه و مشاور عالی سازمان بهزیستی دیگر سخنران جلسه بیان کرد: به واسطه انقلاب پیشرفت‌های مختلفی در حوزه‌‌های مختلف داشته‌ایم اما به دلیل تمرکزمان روی پیشرفت‌ها از مسئله سالمندی غافل شده‌ایم در‌حالی‌که ما در آینده آمادگی این حجم بالای سالمند را در کشورمان نداریم. 

وی در انتها تأکید کرد: بحران سالمندی نظیر بحران‌های بهداشتی یا اقتصادی نیست این بحران ممکن است در آینده تبدیل به یک مسئله امنیتی شود.

در بخش پایانی مراسم سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید ضمن تبریک میلاد امام حسن مجتبی (ع) گفت: میلاد امام حسن مجتبی(ع)  در آستانه ورود به شب‌های قدر است این امر حکمتی الهی است تا با بهره‌گیری از کرامت امام مجتبی (ع) به شب‌های قدر ورود کنیم.

وی افزود: یکی از برکات هفته شهید، تفاهم‌نامه‌ای بود که بین بنیاد شهید و صداوسیما امضا شد این امر می‌تواند زمینه‌ساز اتفاق‌های بزرگ برای سال آینده باشد همچنین قرار است صندوقی راه‌اندازی شود تا از موضوعات پژوهشی حمایت شود. این صندوق مبنایی برای کارهای پژوهشی خواهد بود. 

اوحدی تصریح کرد: همچنین تفاهم‌نامه‌ای با حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌ جمهور  امضا کردیم تا در آن به نخبه‌های جامعه ایثارگری توجه شود. جامعه ایثارگری در شرایط سخت‌تری به درجه نخبگی رسیدند و این امر می‌تواند ارزش کارهای آن‌ها را دوچندان کند. 

وی با بیان اینکه ما نیاز به آسیب‌شناسی در امر پژوهش داریم، گفت: در حوزه صنعت اگر پژوهش‌های مناسبی صورت گرفته بود گره‌های اقتصادی موجود وجود نداشت این کم‌کاری‌ها در حالی است که در آموزه‌های دینی روی امر پژوهش تأکید فراوان صورت گرفته است. امام حسین (ع) می‌فرماید ورود به بطن موضوعات علمی و عقلی موجب شکوفایی و برنامه‌ریزی می‌شود. 

رئیس بنیاد شهید بیان کرد: سال ۱۴۴۰ جمعیت ایران به ۴۵ میلیون نفر خواهد رسید! این هشداری بسیار جدی است زیرا نشان می‌دهد در امر فرزندآوری موفق نبوده‌ایم در چنین شرایطی پژوهش است که می‌تواند راهکاری مناسب برای رهایی از وضعیت موجود فراهم آورد درباره اهمیت پژوهش به حدیثی دیگر از حضرت علی (ع) اشاره می‌کنم. ایشان می‌فرمایند؛ هر تلاشی اگر مبنایش پژوهش نبود به نتیجه نمی‌رسید. 

وی با اشاره به اینکه از دل پژوهش به برنامه‌ریزی و شناخت خواهیم رسید، اظهار کرد: اگر پژوهش وجود نداشته باشد بسیاری از کارها و برنامه‌ریزی‌ها مانایی نخواهد داشت. بنیاد شهید همیشه تلاش کرده در امر پژوهش نهایت تلاش خود را کند ما برای اولین بار به صورت برخط شرایطی فراهم آوردیم تا ۶۵هزار نفر از خانواده شهدا با رئیس‌جمهور دیدار داشته باشند. 

اوحدی با بیان اینکه پیرامون مدافعان حرم باید پژوهش صورت گیرد، گفت: نسبت به مدافعان حرم، پژوهش‌های لازم صورت گیرد تا مردم بدانند با عوض شدن نظام سیاسی هیچ چیز از ارزش‌های شهدای مدافع حرم کم نشده است. 

وی با بیان اینکه در آستانه شب‌های قدر باید به موضوعات علمی توجه ویژه شود، بیان کرد: در شب‌های قدر تنها گریه کردن ثواب ندارد بلکه کسب علم نیز در این شب‌ها بسیار ارزشمند است. این امر نشان از اهمیت پژوهش و علم در اسلام دارد در این راستا برنامه‌ریزی‌ها در بنیاد شهید باید بر پایه پژوهش شکل گیرد تا تصمیمات گرفته‌شده بدون هدف نباشد. 

اوحدی با تأکید بر اینکه هر توسعه‌ای بر پایه پژوهش شکل می‌گیرد، گفت: از همه پژوهشگران  درخواست دارم به بنیاد شهید کمک کنند البته بنیاد شهید نیز تصمیم دارد در برج فناوری که به زودی شروع به کار می‌کند اتاقی به عنوان دفتر پژوهش راه‌اندازی کند. 

وی در خاتمه سخنانش گفت: در دوران کرونا ایران از موفق‌ترین کشورهایی بود که با این بیماری مقابله کرد زیرا به شهدای کرونا نگاهی ارزشمند شده بود. در دوران کرونا هم شهدای بسیاری داشتیم و یکی از آنها شهید مهدی وریجی است که خود فرزند شهید دفاع مقدس بوده است.

انتهای پیام
captcha