به گزارش ایکنا، آیتالله عباس کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، ظهر امروز، سهشنبه 26 فروردینماه با جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی استان تهران دیدار کرد که متن سخنان وی به شرح ذیل است:
خصومت آمریکا، رژیم صهیونیستی و دنبالههای آنها در منطقه با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، خصومت ذاتی است که به خصلت شیطان بزرگ باز میگردد. این ماهیت خصومت، ماهیت تمدنی است یعنی اینها مخالف ایران هستهای یا ایران پیشرفته نیستند بلکه مخالف ایران با تمدن نوین اسلامی هستند که از غرب عبور میکند و به الگو در منطقه و جهان تبدیل میشود.
اینها نمیخواهند الگوی انقلاب اسلامی در منطقه و جهان، گسترش پیدا کند و مایه تحقق صلح، امنیت و عدالت بر پایه رهبری شایسته باشد. نظام مقدس جمهوری اسلامی معتقد است که جهان ظالمانه مدیریت میشود و ما به اصل قرآنی «لَا تَظْلِمُونَ وَلَا تُظْلَمُونَ» در روابط بینالملل معتقد هستیم که نه ستم بپذیریم و نه ستم کنیم. لذا براین مبنا بدون شک، برنامه آمریکا و رژیم صهیونیستی برای جمهوری اسلامی، برنامه براندازی است. حتی آنها گفتوگو را به منظور و با هدف براندازی و وادار کردن نظام به تسلیم انجام میدهند.
این همه فشار آوردند، تحریمها را علیه ملت ایران انجام دادند و غیر از آن نیز جنگ نرم و ترکیبی را علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دادند اما اینها در تمام برنامههای خود شکست خوردند. حتی به نظر میآید مقاومت در منطقه و پس از شهادت شهدای بزرگی چون سیدحسن نصرالله از لحاظ سیاسی و نظامی، بازسازی شده است. اگر اینها قبول کردند که مذاکره به صورت محدود در بُعد هستهای، به صورت غیرمستقیم و در کشوری که ایران میگوید، انجام شود، ترفندی است که ممکن است بخواهند به اهداف خود برسند اما ما اینجا باید چه کار کنیم.
ممکن است چندین گزینه باقی باشد؛ یکی اینکه برجام را براساس روش گذشته، بخواهند ادامه دهند و قبول کنند. لذا آنها باید تضمین دهند که عهدشکنی نکنند و برجام را پاره نکنند. بنابراین اول باید از اینها تضمینهایی بگیریم تا پای عهد خود بایستند چون آنها عهدشکن هستند. اگر احیانا تضمینهایی دادند و پای عهد خود در بحث هستهای ایستادند؛ «اسْتَقَامُوا لَكُمْ فَاسْتَقِيمُوا لَهُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ»، در واقع روند خوبی خواهد بود. یکی از تضمینها این است که به محاصره اقتصادی پایان دهند و در عمل به جمهوری اسلامی ایران نشان دهند که خواهان مذاکرات جدی هستند و مذاکرات را به عنوان ترفند دیپلماتیک برای فشار بیشتر سیاسی ـ اجتماعی به کار نخواهند برد و تضمین عملی نیز رفع تحریمهاست. رفع تحریمها نشانه خوبی خواهد بود. تا زمانی که رفع تحریمها انجام نشود، نمیتوانیم اطمینان پیدا کنیم. به جای اینکه آمریکا از ایران اطمینان بخواهد که دنبال سلاح هستهای نیست، ما باید از آمریکا اطمینان بخواهیم که آنها در مذاکره جدی هستد.
قبلا اینها بحث مختلف را نسبت به فشار و امثالهم مطرح کردند اما در گفتوگو کوتاه آمدند و گفتوگوی اینها گفتوگوی نرمی است. منتهی گفتوگوی نرم، نه جمهوری اسلامی را فریب میدهد و نه جمهوری اسلامی را قانع میکند؛ ما نیازمند تضمین جدی از طرف آمریکاییها هستیم.
ایران در گفتوگو جدی است. سطح و محور گفتوگو نیز معلوم است؛ هستهای، رفع تحریمها و مذاکرات هم به شکل غیرمستقیم است اما باید مواظب ترفندها و فریبهای دشمنان باشیم.
ما باید آمادگیهای دفاعی خود را تقویت کنیم و آمادگی خود را برای ضربه متقابل در صورتی که آمریکا بخواهد غلطی انجام دهد، داشته باشیم. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند ما خواهان جنگ نیستیم و آغازگر جنگ نیستیم اما تسلیم هم نمیشویم. تهدید را با تهدید و گفتوگو را با گفتوگو پاسخ میدهیم. تضمین عملی آمریکاییها، راه را برای گفتوگو هموار میکند و به جای سیاست دوگانه فشار و تهدید از سویی و تمایل به گفتوگو از سویی، آمریکاییها خوب است که تحریمهای ظالمانه خود را بردارند. علاوه بر آن باید بگوییم ما منتظر گفتوگو نمیمانیم. هم بخش خصوصی و هم فعالان اقتصادی در سال «سرمایهگذاری برای تولید» باید بسترها را برای حرکت ملت ایران و هوشمندی در مقابله با فتنههای دشمنان فراهم کنند و همانطور که رهبر معظم فرمودند اگر دشمن بخواهد غلطی کند، ما با تمام قدرت پاسخ میدهیم و دشمن را پشیمان میکنیم و اگر فتنه داخلی اتفاق بیفتد، ملت ایران آماده است که در مقابل فتنهگران بایستد.
انتهای پیام