کد خبر: 4282172
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۲
آیت‌الله احمد عابدی بیان کرد

ماجرای هدیه ارزشمندی که آیت‌الله گلپایگانی به مرحوم حشمت‌پور داد

استاد درس خارج حوزه علمیه گفت: استاد حشمت‌پور بهترین استاد درس رسائل بود و آن وقت که تشویق و هدیه و جایزه در حوزه خیلی باب نبود آیت‌الله العظمی گلپایگانی به ایشان المیزان هدیه کردند.

احمد عابدیبه گزارش ایکنا، آیت‌الله احمد عابدی؛ استاد درس خارج حوزه علمیه، در آغاز جلسه درس خود به تجلیل از شخصیت علمی و اخلاقی مرحوم محمدحسین حشمت‌پور؛ استاد فقید حوزه و دانشگاه پرداخت که سخنان وی به شرح زیر است؛
 
در چند روز گذشته استاد محمدحسین حشمت‌پور به رحمت خداوند رفتند و تشییع باشکوهی هم در قم برای ایشان برگزار شد و بنده هم یکی دو جمله در مورد این استاد بزرگوار عرض می‌کنم؛ زمانی که بنده در محضر آیت‌الله تهرانی رسائل می‌خواندم دوستی داشتم که ایشان درس رسائل آقای حشمت‌پور شرکت داشت و ما این درس را با همدیگر مباحثه می‌کردیم؛ این دوست ما بعدا در دفاع مقدس به شهادت رسید. 
 
به خاطر دارم که علامه طباطبایی در حال نوشتن اواخر المیزان بود و اولین جلد المیزان هم چاپ شده بود و آن موقع آیت‌الله گلپایگانی، المیزان را به مرحوم استاد حشمت‌پور به عنوان بهترین استاد رسائل، هدیه داد. ایشان بهترین استاد درس رسائل بود و البته آن وقت تشویق و هدیه و جایزه خیلی باب نبود ولی آیت‌الله گلپایگانی چنین کاری کردند.
 
در سالیان اخیر هم ایشان بیشتر در علوم عقلی، فلسفه و منطق اشتهار داشت ولی در اصول و فقه استادی زبردست به تمام معنا بود؛ یکی از ویژگی‌های آقای حشمت‌پور این بود که بسیار اهل مطالعه بود و درس و بحث برای او خیلی مهم بود و برای یک ساعت درس گاهی تا ده ساعت و بیشتر مطالعه می‌کرد و هر مطلبی را که احتمال می‌داد با این بحث ارتباط دارد مطالعه می‌کرد.
 
گاهی برای یک کلمه که ببیند مؤنث است یا مذکر، کتابخانه‌های مختلف را می‌گشت و به نسخ خطی رجوع داشت تا ببیند ریشه کلمه دقیقا چگونه است لذا عالمانه هم تدریس می‌کرد. بنده سراغ دارم در همین حوزه علمیه برخی در سالیان اخیر تدریس دارند و استاد هستند ولی شب‌ها نوارهای صوت ایشان را گوش می‌دهند و تدریس می‌کنند که این هم خوب است ولی برخی مطالعه چندانی هم ندارند و همین مقدار رجوع را هم ندارند و درس می‌گویند.
 
مرحوم حشمت‌پور از جنبه علمی واقعا انسان کم‌نظیری بود؛ شرح مواقف زمانی جزء دروس حوزه بود ولی الان کمتر کسی آن را می‌خواند ولی ایشان شرح مواقف را تدریس می‌کرد یا شوارق لاهیجی و البته اشارات و شفا که برای ایشان عادی بود؛ کتب حدیثی زیادی را مانند توحید صدوق تدریس می‌کرد؛ کتب تفسیری متعدد مانند تفسیر بیضاوی را هم تدریس داشت.
 
از ویژگی‌های دیگر ایشان این بود که بسیار فرد متخلقی بود و خیلی مقید بود به اینکه پشت سر کسی حرفی نزند و غیبت نکند و ناسزا نگوید و از هر جهت وارسته بود و امیدواریم خداوند ایشان را با اولیای خود محشور کند و شبیه ایشان هم در حوزه زیاد داشته باشیم. 
انتهای پیام
captcha