به گزارش خبرنگار ایکنا، عزیزفاطمه رضوی از اساتید و مبلغان کشور پاکستان امروز جمعه ۱۳ تیرماه طی سخنانی در ویژه برنامه «بانوان عاشورایی» ویژه اردوزبانان شبه قاره که در رواق غدیر حرم مطهر رضوی به همت بخش شبه قاره مدیریت زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین اهداف قیام امام حسین (ع) پرداخت و اظهار کرد: برای پاسخ به این سؤال باید دید پیامهای نهضت عاشورا بهطورکلی چه چیزهایی بودهاند؟ باتوجهبه آن پیامها و اهداف، تبیین امیدآفرینی سهل و آسان خواهد بود. چرا که در علوم سیاسی و اجتماعی، قیامها معمولاً خاصیت امیدآفرینی دارند و فلسفه شکلگیری قیامها در همه حکومتها، نارضایتی توده مردم از وضعیت موجود حکومت و حاکمان و امید به اصلاح ساختار حکومتی و آیندهای مطلوب است و در قیام عاشورا نیز این قاعده وجود دارد.
استاد حوزه علمیه خواهران در پاکستان افزود: امام حسین(ع) خطاب به مروان فرمودند «وَ عَلَى الاْسْلامِ الْسَّلامُ اِذ قَدْ بُلِیَتِ الاْمَّةُ بِراعٍ مِثْلَ یَزیدَ». (موسوعة کلمات الامام الحسین علیه السلام ۲۸۵، ح۲۵۲.) همچنین امید به معنای انتظار چیزهای خوب، چشمداشت و توقع برای رخدادی مطلوب است که در ورای قیامها همیشه امید است که موجب حرکت قیام میگردد؛ لذا حضرت فرمودند: «إِنّی لَمْ أَخرُجْ أَشِراً و لا بَطِراً و لا مُفْسِداً و لا ظالِماً، إِنَّما خَرجْتُ لِطَلَبِ إلاصلاحِ فی أُمَّةِ جَدّی، أُریدُ أنْ آَمُرَ بالمَعروفِ و أنهی عَنِ المنکَرِ وَ اَسیرُ بِسیرَةِ جَدّی و أبی؛ من برای جاه طلبی و کام جویی و آشوبگری و ستمگری قیام نکردم، بلکه برای اصلاح در کار امت جدم قیام کردم میخواهم امر به معروف و نهی از منکر و به شیوه جد و پدرم حرکت کنم».
اهداف قیام امام حسین(ع) به دنبال آیندهای روشن و زندگی بهتر است
وی ادامه داد: از بارزترین پیام های نهضت عاشورا، «تشخیص حق و باطل»، «هدایت و حمایت از مردم مظلوم»، «ایستادگی در برابر ظلم ظالمان و بیان نظر (آزادی)» و «احیای امر به معروف و نهی از منکر» است که همگی این مؤلفهها به دنبال آیندهای روشن و زندگی بهتر هستند که نتیجه آن ایجاد امید در دل مردمان است.
عزیز فاطمه رضوی بیان کرد: رهبران الهی تلاش می کنند که جامعه انسانی به دست وارثان الهی هدایت شود. حقی که از مردم از روی ظلم سلب شد و میتواند امید را مضمحل کند. از این جهت که راهبری مردم توسط امام عادل حق جامعه است، لذا این حرکت امام برای احقاق حق اجتماعی است که امیدآفرینی در دل مردم ایجاد میکند. از این جهت که سبب تغییری بنیادین خواهد شد.
وی گفت: امام حسین(ع) در نامهای به محمد ابن حنفیه چنین فرمودند: «مثلی لایبایع مثله» بدین معنا که هر که دارای تفکر الهی است، جایز نیست و نباید با حکومت باطل بیعت نماید. این جمله حضرت فرازمانی و فرامکانی است. بر اساس این کلام حضرت در همه مکان ها و زمانها می توان تولید نهضت کرد. نباید فقط مصرف نهضت شد، بلکه بایستی اقدام به تولید نهضت کرد و با این کلام حضرت این یک اذن کلی است به کل تاریخ و مردم که در هر زمانی میتوانند علیه حکومتهای جائر قیام نمایند به خلاف تفکر مجبره که سکوت در مقابل جائر است. نتیجه این پیام، ایجاد امید در دل مردم است؛ که با عزم ملّی و همگانی ایجاد میشود. همچنین احیای امر به معروف و نهی از منکر از پیامهای نهضت عاشورا بود.
استاد حوزه علمیه خواهران ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر (با همه لوازم و شرایط آن) به مثابه عامل پیشگیرانه و درمانی، جلوگیری کننده از امراض اجتماعی است که بی شک برون داد آن چیزی جز بهداشت، سلامت و امنیت اجتماعی نخواهد بود و جامعه توأم با بهداشت و سلامت، امید به زندگی را بالا خواهد برد. چنانچه در حوزه جسمانی و فیزیولوژی نیز همین رویه وجود دارد.
وی با اشاره به سخن مشهور امام حسین(ع) مبنی بر اصلاح امت پیامبر(ص)، گفت: امام حسین(ع) فرمودند: من برای اصلاح امت جدم قیام کردم. ایشان با حضور در کربلا و همراه بردن خانواده، نشان دادند که هدفشان جنگ نبود، بلکه احیای حق و افشای باطل بود.
رضوی با بیان اینکه در دوران یزید، حق و باطل درهمآمیخته شده بود، افزود: امام حسین(ع) با شهادت خود، راه تشخیص حق از باطل را به امت آموختند و ثابت کردند که برای حفظ دین، باید از هرچه داریم بگذریم.
در ادامه این مراسم، گروههای همخوانی «خورشید هشتم» و «مهر طوبی» به اجرای مداحی و سرودهای عاشورایی پرداختند و بانوان شرکتکننده در فضایی معنوی به عزاداری و سینهزنی مشغول شدند.
انتهای پیام