نهادینه کردن مفاهیم قرآنی و علوی؛ یکی‌از راه‌های مقابله با انحرافات
کد خبر: 3681414
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۲
نظری مطرح کرد:

نهادینه کردن مفاهیم قرآنی و علوی؛ یکی‌از راه‌های مقابله با انحرافات

گروه فرهنگی: عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان یکی‌از راه‌های مقابله با انحرافات را نهادینه کردن مفاهیم قرآنی و علوی دانست و گفت: مسائلی نظیر وفای به عهد، راستگویی، کار و تلاش، درآمد حلال و لزوم درآمدزایی از راه حلال، که سیره علوی و آموزه‌های دینی بر آن تأکید دارند.

علی نظری، عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان در گفت‌وگو خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، با اشاره به برگزاری نهمین دوره همایش «سیره علوی» که قرار است اسفندماه امسال به میزبانی جهاددانشگاهی لرستان برگزار شود، گفت: برگزاری جشنواره سیره علوی بسیار خوب و پسندیده است، برگزاری سیره علوی سالانه بوده و استمرار دارد که این بسیار مهم است البته باید تلاش کرد هر سال نسبت به سال قبل ارتقاء یابد و جهت‌گیری‌های آن کاربردی‌تر شود.
وی اضافه کرد: در دنیای مدرن و فضایی که بر جهان حاکم است ازجمله فضای رسانه‌ای، دیجیتال و مجازی اساساً تنها راه مقابله با این فضا، برگشت و بازگشت به منابع مهم یعنی قرآن‌کریم و اهل‌بیت(ع) است.
عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان بیان کرد: با توجه به این‌که نهج‌البلاغه جزوی از سیره علوی است بر این اساس بشر راهی ندارد جز عمل به دستورات آن و تنها راه نجات و سعادتش برای مقابله با ناهنجاری‌ها و انحرافات، تاریکی‌ها، بازگشت به این منابع است منتها این‌که چگونه آنها (قرآن و سیره علوی) برای مبارزه با این هجمه‌ها استفاده شود، موضوعی است که باید در همایش‌هایی نظیر سیره علوی روی آن بحث کرد که چگونه تبدیل به یک راه مقابله با انحرافات شود.
نظری با اشاره به این‌که یکی‌از راه‌های مقابله با انحرافات نهادینه کردن مفاهیم قرآنی و علوی است البته این مفاهیم باید استخراج شود، افزود: مفاهیم مذکور باید در جامعه ترویج، فراگیر و نهادینه و به مسأله اصلی مردم تبدیل شود، مسائلی نظیر وفای به عهد، راستگویی، کار و تلاش، درآمد حلال و لزوم درآمدزایی از راه حلال، که سیره علوی و آموزه‌های دینی بر آن تأکید دارند.
این مدرس دانشگاه لرستان بیان کرد: باید ذهن مردم به این مسائل درگیر کنیم تا سیره علوی و آموزه‌های دینی در جامعه نهادینه و به فرهنگ تبدیل شود که در این راستا رسانه، مراکز آموزش عالی و آموزش و پرورش باید تلاش خود را دوچندان کرده و این مفاهیم را مطرح و به چالش ذهنی افراد تبدیل کنند تا در زندگی آنها را به کار گیریم.
وی ادامه داد: به‌عنوان مثال مساله مالیات در نهج‌البلاغه مطرح شده که افرادی‌که مالیات پرداخت می‌کنند و می‌گیرند باید مردم بدانند این پرداخت مالیات اثرگذار است و البته هزینه کردن مالیات باید در جامعه ملموس باشد که رابطه بین مالیات و خدمات جامعه چگونه است تا شهروند برای بار بعدی سهم خود را به موقع پرداخت کند.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان با بیان این‌که سیره علوی عملی است و این‌که بگوییم دست نیافتنی است حرف درستی نیست، افزود: این سیره عملیاتی شده، باید تلاش شود، البته گام‌های متعددی در نظام برای اسلامی و علوی شدن جامعه برداشته شده؛ هم‌اکنون جامعه ما مفهوم استکبارستیزی، ظلم‌ستیزی و عدالت را از قرآن و نهج‌البلاغه گرفته است. حاکمیت ما از منابع دینی بوده و چنانچه جامعه دور از این مفاهیم است، باید آسیب‌شناسی شود.

captcha