برگزاری جلسه اقتصاد مقاومتی لرستان با حضور وزیر کشور
کد خبر: 3518531
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۶

برگزاری جلسه اقتصاد مقاومتی لرستان با حضور وزیر کشور

گروه اجتماعی: جلسه اقتصاد مقاومتی استان لرستان عصر امروز پنج‌شنبه، هفتم مردادماه با حضور وزیر کشور در محل سالن اجتماعات استانداری لرستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، در جریان سفر وزیر کشور به لرستان که امروز، هفتم مردادماه انجام گرفت، جلسه اقتصاد مقاومتی استان لرستان عصر امروز پنج‌شنبه، هفتم مردادماه با حضور رحمانی‌فضلی، وزیر کشور در محل سالن اجتماعات استانداری لرستان برگزار شد.
در این جلسه، عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور در ارتباط با بحث اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: همه ساز و کارها، قوانین و مقررات متناسب با رویکردهای قبل بوده و این نوع تغییر ریل ساختار و قوانین خود را می‌خواهد که در نهایت باید گفت فضای افکار عمومی گفتمان و فرهنگ خاص خود را می‌طلبد و شروع کار خوب بوده و اراده ملی شکل گرفته است.
وی افزود: بحث اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری اعلام شده از نظر علمی و تجربی مورد قبول است و باید گفت این اجماع ملی مبارک است و کسانی‌که هم با آن مخالفت داشته باشند باید دلیل محکم داشته که باید گفت همین افراد نیز با اصل آن هیچ مشکلی ندارند.
وزیر کشور با اشاره به اینکه در مورد سیاست‌های بین‌المللی تأثیر مهمی داریم بیان کرد: ثبات اقتصادی بستر اصلی فعالیت‌هاست و اکنون در شاخص‌های کلان اقتصادی ثبات وجود دارد.
رحمانی‌فضلی گفت: استفاده از ظرفیت داخلی یکی از مسائل مهم است چرا که هیچ اقتصاد پایداری بدون آن نتوانست موفق شود. بحث اقتصاد مقاومتی از سوی ولی‌فقیه مطرح شد و ما تابع آن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: گزارش‌های روزانه استان لرستان در بحث اقتصاد مقاومتی نوید حرکت جمعی را نشان می‌دهد که ان‌شاءالله در آینده وضعیت این استان را بهبود بخشد.
وزیر کشور اظهار کرد: در بحث اقتصاد مقاومتی اولویت‌هایی مطرح  و گام بلندی دارد برداشته می‌شود که در این زمینه اول باید طرح‌های نیمه‌تمام به اتمام رسند و بعد سرمایه‌گذاری جدید و بسترساز انجام شود.
علی کورانی‌فر، سرپرست فرمانداری بروجرد نیز در این جلسه، با بیان این‌که خدا را شاکریم که استان لرستان امروز با سربلندی در موقعیتی قرار گرفته که توانسته در کشور به‌عنوان الگو در حوزه اقتصاد مقاومتی نقش آفرینی کند اظهار داشت: این طرح بعد از استان لرستان در کل کشور اجرایی می‌شود.
وی با تاکید بر این‌که با اجرای این طرح استان لرستان توانسته در چشم‌انداز توسعه کشور ایفا نقش کند، گفت: در این فرایندهایی که در استان اتفاق افتاده نقش مدیریت ارشد لرستان کاملا روشن و واضح است.
سرپرست فرمانداری بروجرد با بیان این‌که فعال‌سازی امکانات، تقویت تولید و مدیریت مخاطرات موجب زمینه‌سازی برای حضور بخش خصوصی خواهد شد، گفت: همچنین این امر باعث می‌شود لرستان بعنوان پایلوت انتخاب شود.
کورانی‌فر با تاکید بر این‌که بحث اقتصاد مقاومتی پیشروی ممتاز و مقاوم در مقابل تکانه‌های داخلی و خارجی بوده و اساس آن اقتصاد دانش‌بنیان است، گفت: در راستا باید شرکت‌های دانش‌بنیان در استان تقویت شوند.
وی با تاکید بر این‌که اقتصاد مقاومتی جهشی اقتصادی بوده که عقبه قوی کارشناسی دارد، گفت: این برنامه را باید در استان به شکل قوی و جدی اجرا کنیم.
سرپرست فرمانداری بروجرد با تاکید بر این‌که اقتصاد مقاومتی باید تبدیل به یک گفتمان قالب در جامعه شود بیان داشت: همچنین باید برای احیای واحدهای تولیدی لرستان موضوع بخشودگی جرائم این واحدها از سوی بانک‌ها مورد توجه جدی قرار گیرد.
همچنین، علاءالدین بروجردی، نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی در سخنانی با بیان این‌که ما باید شکرگذار نعمت خداوند باشیم که از امنیت پایدار در کشور بهره مند هستیم و مقابله با توطئه ها نیز یک نعمت الهی است، اظهارکرد: با توجه به این‌که همه ما معتقد به توسعه متوازن هستیم باید از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در همه شهرستان‌های استان به‌طور مستمر گزارش پیشرفت ارائه شود.
وی با بیان این‌که با توجه به این‌که همه افراد نسبت به استان خود حساس هستند مسئولیت ما جدای از مسئولیت کلان ملی در حیطه استان نیز باید مدنظر قرار گیرد، گفت: در این راستا باید اقدامات لازم برای رونق و تقویت تولید در لرستان صورت گیرد.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که یکی از پایه‌های اساسی اقتصاد لرستان کشاورزی است، گفت: در حال حاضر حدود ۴۵ درصد اراضی ما غیر آبی هستند
بروجردی بر لزوم تکمیل و تقویت حلقه اقتصاد کشاورزی در لرستان تاکید کرد و گفت: همچنین بحث تخصیص آب به حوزه کشاروزی استان بسیار مهم بوده و باید از سوی متولیان امر مورد توجه قرر گیرد.
وی در ادامه سخنان خود با بیان این‌که در استان لرستان تعداد زیادی پروژه نیمه تمام داریم، افزود: در این راستا باید اقدامات لازم برای احیا و به سرانجام رساندن این پروژه‌ها در استان صورت گیرد.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که نقش بانک‌ها در اقتصاد مقاومتی نقش مثبتی نیست، اظهارکرد: در این راستا ما نیازمند یک باز تعریف از نقش بانک‌ها در اقتصاد مقاومتی هستیم.
بروجردی در ادامه سخنان خود با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در مصرف کالای ایرانی، بیان داشت: همچنین باید بحث توسعه مشاغل خانگی و ساماندهی بازار مصرف آن مورد توجه قرار گیرد.
وی بر ضرورت تقویت اقتصاد دانش‌بنیان در کشور و استان لرستان تاکید کرد و گفت: باید ظرفیت تولید با توجه به اقتصاد دانش بنیان را عملیاتی کنیم و کار را جلو ببربم.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود بر لزوم پرداخت پول گندم خریداری شده از کشاورزان استان تاکید کرد و گفت: ما از خارج گندم می‌گیریم و پولش را سریع پداخت می‌کنیم و این در حالی‌است که از کشاورزان لرستان گندم خریداری می‌شود و پول آن را پرداخت نمی کنیم.
همچنین، بابک دین‌پرست، معاون اقتصادی وزیر کشور در این جلسه، گفت: 50 مصوبه برای استان لرستان ظرف دوماهه گذشته و درروند سفر وزیر کشور به استان لرستان پیگیری شده و در حال انجام است.
وی با اشاره به ارائه نخستین گزارش مربوط به اجرای اقتصاد مقاومتی در استان لرستان توسط  استاندار لرستان  ظرف یک هفته آینده، افزود: 153 میلیون یورو، 50 میلیون دلار و 670 میلیارد تومان برای اجرای 9 پروژه عمده که از سوی استان لرستان  ، پیش‌بینی ‌شده و در حال بررسی است.
معاون اقتصادی وزیر کشور با اشاره به مصوبات استان لرستان در حوزه کشاورزی، بیان کرد: به‌منظور سرعت بخشی به اجرای طرح‌های روستایی تمامی اختیارات لازم، به استانداران مختلف تفویض شده که استانداران باید با رویکرد توسعه روستایی نسبت به تشکیل کارگروه توسعه روستایی با ریاست یکی از معاونین خود در استان‌ها اقدام کنند.
وی از تخصیص 1200 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌‌های بزرگ در استان لرستان خبر داد و عنوان کرد: این اعتبار طی توافق اخیر با بانک مرکزی تأمین‌شده که با توجه به در نظر گرفته شدن برخی اختیارات ویژه نظارتی برای نظارت بر تخلفات بانک‌ها به استانداران و نیز تفویض اختیارات خاص برای استانداران استان‌های کرمان و لرستان این برنامه‌ها اجرا می‌شود.
دین‌پرست بابیان این‌که درمجموع 61 واحد صنعتی در کشور به تملک بانک درآمده است، تصریح کرد: از این تعداد 31 واحد در استان لرستان است همچنین بررسی وضعیت و رفع مشکلات 144 واحد صنعتی در حوزه اقتصاد مقاومتی در سه استان پایلوت کشور در دست انجام است که از این تعداد واحد صنعتی  84 واحد در حوزه استان لرستان است.
وی از پرداخت تسهیلات به متقاضیان کشاورزی خبر داد و گفت: با توجه به وقوع پاره‌ای از مشکلات شرکت تراکتورسازی تبریز و اعلام ورشکستگی از سوی مدیرعامل آن وزارت کشاورزی به‌منظور رفع این مشکلات محدودیت‌های موجود درروند اخذ تسهیلات بانکی برای متقاضیان حوزه کشاورزی را برطرف کرد.
معاون اقتصادی وزیر کشور به بررسی واگذاری طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام اشاره کرد و این مهم را معاونت عمرانی وزارت کشور دانست و افزود: بر این اساس ضرورت دارد استانداران چنانچه مشکلی در این رابطه داشتند نسبت به رفع آن با معاونت عمرانی وزارت کشور همکاری کنند.
وی از تفویض 52 مورد اختیارات ملی به استانداران خبر داد و بیان کرد: همچنین در راستای واگذاری اختیارات برخی از وزرا و رؤسای سازمان‌ها اقدام به واگذاری یک سری از اختیارات به استانداران کشور کرده‌اند.
معاون اقتصادی وزیر کشور با اشاره به روند فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور عنوان کرد: بر اساس اعلام معاون علمی رئیس‌جمهور از سه هزار شرکت دانش‌بنیان کشور حمایت‌های ویژه‌ای صورت می‌پذیرد.
وی در ادامه با اشاره به بررسی و رفع مشکلات شرکت پارسیلون خرم‌آباد تصریح کرد: همچنین اقدامات لازم در خصوص آزادسازی حریم قلعه فلاک‌الافلاک که یکی از خواسته‌های مهم استان لرستان است توسط استاندار لرستان در دست انجام است که در این راستا هفته آینده جلسه‌ای با حضور دستگاه‌های متولی در این استان برگزار می‌شود.
captcha