«حافظ و معنویت»، موضوع بخش علمی بزرگداشت حافظ امسال است
کد خبر: 3535822
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
مریدی:

«حافظ و معنویت»، موضوع بخش علمی بزرگداشت حافظ امسال است

گروه هنر: دبیر ستاد برگزاری بزرگداشت یادروز حافظ، گفت: با توجه به همزمانی یادروز حافظ با تاسوعای حسینی، موضوع «حافظ و معنویت» محور بخش علمی بزرگداشت حافظ خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، به نقل از روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، بهزاد مریدی، مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: بیستم مهرماه كه در تقویم ملی ایران به نام حافظ به ثبت رسیده امسال همزمان است با تاسوعای حسینی و ایام سوگواری حضرت سید الشهدا(ع) که به همین دلیل اجرای بخشی از برنامه‌های این روز به پیش از ماه محرم موکول شد.
وی افزود: بدین مناسبت برنامه‌های علمی یادروز حافظ صبح روز یکشنبه ١٨مهرماه از ساعت ٨ با عنوان «حافظ و معنویت» در تالار مرکز اسناد و  کتابخانه ملی فارس برگزار خواهد شد.
مریدی یکی از مهمترین بخش‌های یادروز حافظ را برنامه‌های علمی و نشست‌های تخصصی عنوان و اضافه كرد: مرکز حافظ شناسی هر سال موضوعی را برای برنامه های علمی یادروز حافظ اعلام و از حافظ پژوهان و دوست داران حافظ دعوت می‌كند در پیوند با آن موضوع به پژوهش بپردازند و حاصل پژوهش‌های خود را در مراسم علمی یادروز حافظ ارائه دهند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اضافه كرد: تاکنون عناوینی چون عصر حافظ، تاثیرپذیری حافظ از منابع دیگر، تاثیرگذاری حافظ بر ادبیات پس از خود، تصحیحات دیوان حافظ، حافظ و قرآن، ترجمه‌های شعر حافظ، زیبایی شناسی شعر حافظ و مانند این‌ها از موضوعاتی بوده که در قالب نشست علمی یادروز حافظ مد نظر قرار گرفته است.
كاووس حسن‌لی، مدیر مرکز حافظ شناسی نیز گفت: دیوان حافظ دیوان عشق و معرفت است؛ حافظ خود آشکارا گفته است «شعر حافظ همه بیت الغزل معرفت است؛ آفرین بر نفس دلکش و لطف سخنش» و این مفهوم معنوی در سراسر دیوان حافظ به روشنی گسترده شده است. سراسر دیوان حافظ پر از بوی خوش معنویت و اخلاص و تقواست و همین معنویت، خلوص و تقوا از پیام های اصلی قیام حضرت امام حسین در روز عاشورا می باشد.
وی افزود: پیوند حافظ با کلام وحی و بهره مندی‌اش از عالم بالا، از دیرباز در کانون توجه مردم فرهنگی ایران بوده و القابی چون «لسان‌الغیب» و «ترجمان الاسرار» را برای او به ارمغان آورده است. حافظ در پی درک حقیقت دین و معرفت کلام وحی استو توفیقات خود را از اثر همین دولت قرآنی دانسته است.
این استاد دانشگاه گفت: امسال سخنرانان مدعو در نشست علمی حافظ ‌پژوهی، از ساعت ٨ صبح ١٨ مهر ماه موضوع جلوه‌های معنوی سخن حافظ و شیوه‌های بهره مندی او از کلام وحی را در کانون توجه قرار داده‌اند و با رویکردهای مختلف این معانی بلند را در نشست اول بررسی می‌كنند.
حسنلی اظهار كرد: دکتر مسعود حسین چاری از دانشگاه شیراز با عنوان «برخی سویه های روان شناختی در معنویت طربناک حافظ»، دکتر علیرضا فولادی با عنوان «حافظ، چندصدایی و گفتمان های شیعی و حکمی» و دکتر تیمور مالمیر از دانشگاه تهران با عنوان «کارکرد بازآفرینی قصه ی آفرینش در اشعار حافظ» در نشست اول سخنرانی خواهند داشت.
مدیر مرکز حافظ شناسی ادامه داد: در نشست دوم نیز منصور پایمرد از انجمن دوستداران حافظ با عنوان «تشبیه و تنزیه از نظر ابن عربی و حافظ»؛ دکتر علی اصغر میرباقری‌فرد از دانشگاه اصفهان با عنوان «عشق، بن مایه ی معنویت و جهان بینی حافظ» و دکتر بهادر باقری از دانشگاه خوارزمی تهران با عنوان «حافظ آغازگر شگرد داستانی (کولاژ) در تلمیحات قرآنی» سخن خواهند گفت و همچنین در این مراسم با گزارشی از وضعیت کتاب شناسی حافظ؛ کتاب سال حافظ نیز معرفی می‌شود.
captcha