به گزارش ایکنا از فارس، آیدا نجفی، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز، 4 خردادماه ضمن گرامیداشت فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان، با توصیه به باز کردن روزه با یک نوشیدنی، بهترین گزینهها را شیر گرم و آب جوشیده ولرم عنوان کرد و گفت: سوپ رقیق جو یا سوپ غلات که با آب مرغ یا آب گوشت بدون چربی تهیه شده نیز برای آغاز افطار مناسب است.
وی افزود: مایعات به سرعت قوای بدن را به آن باز میگردانند و دستگاه گوارش را آماده دریافت مواد غذایی میکنند، اما باید توجه داشت که بههیچ عنوان از نوشیدنیهای سرد استفاده نکنیم؛ نوشیدنیهای سرد پس از مدت طولانی گرسنگی، میتوانند دستگاه گوارش و اندامهای داخلی بدن را دچار مشکلات گوناگون کنند.
این کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه چای غلیظ آب بدن را دفع میکند، توصیه کرد: در ایام روزهداری از چای غلیظ کمتر استفاده شود.
استفاده از شیربرنج و فرنی که با قطعات میوه های خشک و خلال بادام پر شده یا نان سنگگ به همراه پنیر و گردو، دیگر توصیه های این کارشناس ارشد تغذیه، بود.
خداحافظی با نوشابه و نوشیدنیهای گازدار در ماه مبارک رمضان
نجفی تأکید کرد: البته باید آرام خوردن غذا و زیاده روی نکردن در مصرف آن نیز مورد توجه قرار گیرد؛ همچنین سعی کنیم در ماه رمضان، نوشابه و تمامی نوشیدنیهای گازدار را فراموش کنیم؛ این نوشیدنیها نیاز به معدهای فعال برای هضم شدن دارند اما زمانی که معده به خاطر روزهداری کم کار شده، هضم نوشابه دشوار میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه، خرما را بهترین ماده غذایی هنگام افطاری عنوان کرد و گفت: روزهدار پس از ساعتها تشنگی و گرسنگی با خوردن خرما میتواند کمبود شدید ویتامین ها، مواد غذایی و کاهش قند خون را جبران کند.
وی با بیان اینکه هنگام افطار از مواد غذایى استفاده شود که به طور ناگهانى به دستگاه گوارش فشار وارد نشود، افزود: برای سلامت گوارش، باید مقدار غذا را به تدریج اضافه کنیم، از مواد غذایی رقیق شروع کرده، به غلیظ برسیم و غذا را به خوبی و به آهستگی بجویم.
توصیه به مصرف افطار، شام، پس از شام و سحری در ماه مبارک رمضان
نجفی همچنین اضافه کرد: برخی از افراد به ویژه در مهمانیهای افطاری، شام و افطار را یک جا صرف میکنند؛ اما توصیه میشود تغذیه در ماه رمضان، به صورت وعدههای تقسیم شده شامل افطار، شام، پس از شام و سحری باشد، حذف هر یک از این وعدهها اشتباه است و هیچکدام نباید حجیم و همراه با زیادهروی باشد.
توصیه این کارشناس ارشد تغذیه برای وعده غذایی پس از شام، صرف میوه بود و یادآور شد: فاصله میان شام تا سحر، بهترین فرصت برای تأمین آب مورد نیاز بدن است.
وی، از روزهداران خواست، دو تا سه ساعت پس از افطار، چند عدد میوه متوسط میل کنند و گفت: آب موجود در سبزیها، بهصورت ژل، در دستگاه گوارش باقی میماند و به تدریج آب موردنیاز بدن را در مدت روز تأمین میکند، منابع دارای فیبر مانند غلات، حبوبات، انواع سالادها و سبزیهای تازه که با روغن زیتون و آبلیموی تازه تهیه شده نیز برای تامین ریزمغذیها و حفظ شادابی در هنگام روزهداری مفید است.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی افزود: مصرف مواد قندی مانند زولبیا، بامیه، حلوا و شله زرد گاهی بسیار بیشتر از نیاز بدن است و این مسئله باعث میشود افراد از مزایای روزهداری برای سلامت بدن محروم شوند و علاوه بر کاهش توان بدن، با افزایش مواردی مانند قند خون و اوره مواجه شود.
انتهای پیام