به گزارش ایكنا از فارس، رضیه شناور، مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شیراز امروز، 22 اردیبهشتماه با تأكید بر لزوم انتخابات آگاهانهتر وعدههای غذایی در ماه مبارك رمضان گفت: مصرف غذا در وعده سحری که مهمترین وعده غذایی در ماه رمضان است، باید بهصورت کامل دریافت شود، زیرا پس از این وعده ساعات روزهداری آغاز شده و بدن انرژی دیگری دریافت نمیکند، به همین دلیل بهتر است از غذاهای دیر هضم مانند نان و غلات کامل و سبوس دار، حبوبات، سبزیها و میوههای تازه استفاده شود.
وی افزود: مصرف نکردن سحری در طول روز باعث افت قندخون، کاهش تمرکز و پایین آمدن توان کاری میشود، همچنین مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود زیرا مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قندخون به داخل سلولها و در پی آن کاهش قندخون میشود، به این ترتیب مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری، موجب زودتر گرسنه شدن فرد میشود.
شناور با بیان اینکه برای وعدههای سحر، مصرف متعادل سبزیها مانند سبزی خوردن، سالاد، کاهو، خیار، گوجه فرنگی، ماست و خیار و نعناع همراه با غذا توصیه میشود، اضافه کرد: باید از مصرف کله پاچه و سیرابی، غذاهای سرخ کرده و چرب، غذاهای کنسروی، سوسیس و کالباس، نوشابه گازدار و غذاهای آزار دهنده پرهیز کنیم، همچنین مصرف زیاد قند، شکر، شیرینیها، شکلات، زولبیا، بامیه و شله زرد و نوشیدنیهایی مانند شربت، قهوه و چای در وعده سحر باید کنترل شود.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شیراز افزود: دو تا سه تکه نان به ویژه نان سنگک، به همراه پنیر، خرما و سبزی با ماست، خیار و سیزی، یا برنج با خورش کدو یا آلو اسفناج یا کرفس یا یک تکه مرغ) همراه با یک بشقاب سالاد را میتوان به عنوان سحری میل کرد.
وی با بیان اینکه در زمان افطار دستگاه گوارش در حالت استراحت کامل است، افزود: در این زمان باید از مواد غذایی استفاده شود که بهطور ناگهانی به دستگاه گوارش فشار وارد نشود، همچنین در هنگام افطار، مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروههای غذایی شیر و لبنیات مانند شیر و ماست و پنیر، میوه و سبزی، نان و غلات مانند برنج و نان برای افزایش قندخون توصیه میشود، مانند نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است، علاوه بر آن، مصرف شیر گرم، فرنی و شیربرنج در هنگام افطار نیز مناسب است.
شناور، استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن، همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر، موجب حفظ تعادل آب و مواد معدنی فرد روزهدار عنوان کرد.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شیراز افزود: استفاده از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین در فاصله بین افطار تا سحر، به دلیل اینکه منبع خوبی از آب و فیبر هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست میشود، سبزیها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تأمین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری میکند.
انتهای پیام