جشنواره امام رضا(ع) کوچک و چابک‌تر می‌شود
کد خبر: 3823658
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۷

جشنواره امام رضا(ع) کوچک و چابک‌تر می‌شود

گروه فرهنگی _ با نگاهی به سخنان مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) می‌توان دریافت برگزارکنندگان این جشنواره در تلاش برای کاهش هزینه‌ها و در عین حال برگزاری مداوم و باکیفیت آن هستند.

جشنواره امام رضا(ع) کوچک و چابک‌تر می‌شودبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، محمودرضا برازش، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، صبح امروز 10 تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت دهه کرامت در بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) در خصوص اقدامات انجام شده توسط این بنیاد طی ماه‌های گذشته برای گرامیداشت دهه کرامت اظهار کرد: براساس ارزیابی‌های صورت گرفته از برگزاری جشن‌های دوره‌های قبل به این نتیجه رسیدیم که توسعه کمی فراوانی در جشنواره‌ها بوده به طوری که تمام ۳۱ استان کشور جشنواره‌هایی اینچنینی داشته‌اند. این ارزیابی‌ها نشان داد که نیاز است برخی از این جشنواره‌ها به صورت دو سالانه برگزار، برخی ادغام، برخی حذف و برخی از آن نیز تقویت شود. به همین دلیل امسال به جای ۳۲ جشنواره ۱۵ جشنواره داریم. 
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با بیان اینکه هدف دیگر سامان دادن به جشنواره‌هاست، عنوان کرد: با توجه به شرایط کشور، یکی از مباحثی که از سال گذشته پیگیری می‌کنیم سامان دادن به مسائل مالی و صرفه‌جویی‌هاست به طوری که با تایید بازرس در جشنواره سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ حدود ۳۰ درصد کاهش هزینه داشتیم. این به خاطر تدابیری بود که اندیشیده شد. به عنوان مثال به جای هتل پنج ستاره یک هتل معمولی درنظر گرفته شد یا تنها از افرادی که ضرورت دارند، در مراسم حضور داشته باشند، دعوت کردیم. امسال نیز پیش بینی ما کاهش هزینه است البته بسیار سخت است اما از برخی فعالیت‌ها می‌گذریم، انشاءالله بتوانیم در عین صرفه‌جویی کیفیت برنامه را حفظ کنیم.
وی درخصوص مجموع هزینه‌ها در سال گذشته گفت: اعتبار کلی ما در سال گذشته حدود ۷ میلیارد تومان بود که شامل همه اقدامات از جمله حمایت از ۳۱ استان، حمایت از سازمان‌ها و موسسات، هزینه حقوق، اجاره و دستمزد پرسنل، برگزاری اختتامیه، مدیریت خبرگزاری، هزینه‌های تولید و... بود. سال گذشته حدود ۷۰ درصد از اعتبارات جشنواره تخصیص یافت.
برازش عنوان کرد: شب‌های فرهنگ رضوی می‌تواند مجزا یا تلفیقی، در یک محل یا چند محل باشد. مثلا در بخش مجزا می‌تواند تئاتر تولید، نمایشگاه کتاب و شب شعر برگزار شود. در بخش ترکیبی نیز می‌توان این برنامه‌ها را با هم انجام داد. برخی از این برنامه‌ها در چند  شهر برگزار می‌شود. مثلا در چند شهر استان گیلان این برنامه برگزار شد. 
برازش اظهار کرد: از شهرداری مشهد و کلان‌شهرها بابت همکاری بسیار خوبی که دارند تشکر می‌کنم. مثلاً در سال گذشته تابلوهایی از احادیث و آیات و روایات را تنظیم کردیم و با همکاری شهرداری مشهد به سطح مشهد یا کلان‌شهرهای دیگر فرستادیم. امسال نیز در حال انجام چنین اقداماتی هستیم. هزینه آماده سازی تابلوها و طراحی با ما و اجرای آن با سازمان‌های دیگر است. همچنین همکاری خوبی با آستان قدس رضوی داریم. .
 
آلبوم ترانه‌های مرتبط با امام رضا(ع) رونمایی می‌شود
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) گفت: بنیاد امام رضا(ع) سعی کرده مجموعه‌ای باشد که تصدی‌گری نکند و آنچه دارد را نیز تنها صرف نگهداشت مجموعه‌ خود نکند. مجموعه ما کمتر از ۳۰ پرسنل دارد. یعنی سعی کردیم یک مجموعه بسیار کوچک و چابک داشته باشیم.
وی افزود: با همکاری آستان قدس مجموعه آوای محلی در مراحل آخر تولید است که در چند هفته آینده از آلبوم چند صد دقیقه‌ای آن رونمایی خواهیم کرد. همه آواهایی که اقوام برای امام رضا(ع) خوانده‌اند از ترکی، لری، تربت جامی، گیلکی و... به صورت حرفه‌ای در این آلبوم ضبط شده است. با تعدادی از هنرمندان سرشناس کشور در این خصوص همکاری کرده‌ایم. انشاءالله تا انتهای تابستان نیز از آلبوم آوازهای رضوی رونمایی خواهیم کرد. تاکنون ۵ ترانه از ۸ ترانه به اتمام رسیده است.
برازش عنوان کرد: تابلوهای فاخری در رابطه با فرازهایی از زندگی امام رضا(ع) سفارش داده‌ایم. اولین تابلو تمام شده و اگر دومی نیز تمام شود در شب میلاد امام رضا(ع) از هر دو رونمایی می‌کنیم. البته یکی از کاستی‌های موجود، محل ارائه برای این آثار فاخر است. ۱۴ سال است این جشنواره‌ها برگزار می‌شود اما این آثار در انبار است. براساس همکاری که با شهرداری مشهد داشته‌ایم، انشاءالله به زودی شاهد برگزاری نمایشگاه دائمی آثار رضوی در مشهد خواهیم بود. اکنون برای یک مکان موقت چند ماهه در چارسوهای هنر کوهسنگی به نتیجه رسیده‌ایم. انشاءالله با تعاملاتی که با شهرداری داریم بتوانیم یک مکان دائمی داشته باشیم. 
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) گفت: همکاری خوبی با رسانه‌ها داریم. طیف وسیعی از حامیان رسانه‌ای را در پویش رسانه‌ای خود گنجانده‌ایم. همه علاقه‌مند هستند که در ارتباط با امام را فعال باشند. 
وی خاطر نشان کرد: برنامه اختتامیه جشنواره در شب میلاد آن حضرت در مجتمع سپید دانشکده علوم پزشکی برگزار می‌شود. امسال علاوه بر تقدیر از خادمان داخلی و بین‌المللی از سازمان‌ها و موسساتی که همکاری خوبی در برگزاری جشنواره‌ها داشتند، تقدیر به عمل خواهد آمد. افراد هنرمند و برجستگان هنری نیز مورد تقدیر قرار می‌گیرند. تعداد زیادی از افراد سرشناس فرهنگی هنری در رده‌های مختلف برای حضور در مراسم اعلام آمادگی کرده‌اند.
برازش با بیان اینکه در دعوت از هنرمندان و کارشناسان بین‌المللی سخت گیر هستیم، اظهار کرد: هزینه این میهمانان نسبتا زیاد است. برای همین امسال تنها یک خادم بین‌المللی انتخاب شده است. میهمانان بین‌المللی نیز محدود هستند که بخشی از هزینه آن‌ها را ما تقبل می‌کنیم. از کشورهای غنا، اوکراین، ترکیه، عراق، هند و بنگلادش میهمان خواهیم داشت. 
وی ادامه داد: برخی از این افراد میهمانان ما نیستند اما در مراسم حضور دارند. امسال، شورای اسلامی شهر مشهد، شهردار مشهد، شورای دهه کرامت را دعوت کرده و برای برنامه‌های متنوع اعلام آمادگی کرده‌اند. در بخش بین‌الملل نیز شهرداری از مهمانانی خارجی از جمله شهرداران شهرهای بزرگ اسلامی شیعی مانند کربلا، نجف، لبنان، سوریه، پاکستان و هند دعوت کرده تا اجلاسی نیز داشته باشند. نمایندگان عتبات نیز حضور دارند و میزبان اصلی آن‌ها شهر قم است و ان‌شاءالله در مراسم اختتامیه میزبان آن‌ها خواهیم بود.
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) گفت: در بخش بین‌الملل مکاتبات و جلسات ما با وزارت خارجه هست. از قبل از عید برای اینکه نشان بدهیم ارتباط خوبی با کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی داریم از تعدادی زیادی از سفرای این کشورها که سفارتخانه آن در تهران است، دعوت کردیم که در مراسم ما شرکت کنند. تاکنون سفرای کشورهای تونس، اندونزی، افغانستان، عراق و پاکستان اعلام آمادگی کرده‌اند.
 
برگزاری جشن‌های دهه کرامت در مرو 
برازش خاطرنشان کرد: طبق معمول در ایام میلاد امام رضا(ع) یک برنامه در مرو برگزار می‌شود. هفته گذشته با رایزن فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جلسه داشتیم. فعلا تایید دولت ترکمنستان را گرفته‌اند و مراحل آخر آن در حال طی شدن است. انشاءالله در ایام ولادت گروهی اعزام می‌شوند و مراسم میلاد را در آنجا نیز برگزار می‌کنند. 
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) درخصوص تئاتر کودک که برای اولین بار در مشهد برگزار شده بود، عنوان کرد: سال گذشته باید هر استانی جشنواره خود را انتخاب می‌کرد. نامه‌ای که اداره کل ارشاد استان به ما داد مبنی بر انتخاب جشنواره عکس بود که در شورای شهر نیز آن را انتخاب خوبی دانستند. بنابراین مشهد هر سال جشنواره عکس را برگزار می‌کند و دیگر میزبان جشنواره تئاتر کودک نخواهد بود. جشنواره تئاتر کودک یک سال در میان در بندرعباس برگزار می‌شود.
برازش در خصوص عدم پرداخت جوایز جشنواره تئاتر کودک در مشهد اظهار کرد: نکته‌ای که وجود دارد تقسیم هزینه است. هزینه جشنواره‌ها به سه بخش تقسیم می‌شود؛ بخشی را بنیاد ببن‌المللی امام رضا(ع) تقبل می‌کند، بخشی تخصیص وزارتخانه‌ است و بخشی نیز برعهده خود ادارات کل است. مثلا اگر برآورد می‌کنند که جشنواره تئاتر در مشهد ۲۷۰ میلیون تومان هزینه دارد، ۹۰ میلیون تومان سهم هر بخش است. گاهی استان‌ها امکاناتی که در اختیار می‌گذارند را حساب می‌کنند. امسال قرار ما با ادارات کل این شد که این پول وارد چرخه ارائه امکانات نشود.
برازش درخصوص جابه‌جایی میزبانی جشنواره‌ها تصریح کرد: برخی از جشنواره‌ها در برخی استان‌ها ثابت شده‌اند، مثل زبان و ادب ترکی که سال‌هاست در ارومیه برگزار می‌شود. اگر جشنواره‌ای ثبات و قوام بگیرد، سعی می‌شود تغییری در مکان اجرای آن ایجاد نشود. برخی از جشنواره‌ها را خود استان به دلیل تغییرات مدیریتی یا تغییر شرایطی که دارد، جابه‌جا می‌کند. برخی از جشنواره‌ها نیز به دلیل شرایط خود جشنواره کم شد.
وی افزود: مثلاً جشنواره تئاتر بسیار پرهزینه است و امکانات زیادی نیاز دارد. سال گذشته پس از بررسی مشاهده شد بجنورد با کمبود سالن مواجه شده است. مسئولان این شهر تقاضا داشتند که اعتباراتی به ایشان پرداخت و سالنی نیز به سالن‌های آن شهر اضافه شود؛ البته جشنواره در بجنورد دوسالانه شد چون گروه‌های زیادی در این جشنواره حضور پیدا می‌کردند و باید یک هفته پیش از اجرا اقامت می‌گزیدند، این موارد هزینه‌های زیادی را برای استان دربر داشت. بنابراین مجبور شدیم این جشنواره را در بجنورد برگزار نکنیم. خود استان نیز مشکلاتی داشت و این مشکل را به ما منتقل می‌کرد. 
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) ادامه داد: مثلاً اختتامیه جشنواره آواها و نماها در تالار وحدت برگزار می‌شود، مگر ما چند تالار با آن صحنه و امکانات در کشور داریم؟ هزینه این اختتامیه نیز بخشی به عهده ما بخشی استان و بخشی معاونت فرهنگی است. نزدیک به ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار جشنواره آواها و نماهاست.
برازش درخصوص اینکه این بنیاد چه میزان در تبدیل اهداف خود از نظری به عملی موفق بوده‌است گفت: اکنون وقتی به صورت خودجوش صدها برنامه انجام می‌شود، این مساله نشان‌دهنده این است که یک حرکت فرهنگی در حال نهادینه شدن است. نکته دوم عمق بخشیدن به این حرکت‌هاست که با اقدامات فرهنگی و پژوهشی انجام می‌شود؛ یعنی افراد در کنار زیارت باید توجه زیادی بر مفهوم زیارت و شناخت از امام رضا(ع) داشته باشند. در کنار این اقدامات، تولیدات محتوایی نیز از اهمیت زیادی برخوردار بوده و باید بتواند دیگران را تحت تاثیر قرار دهد.
 
انتهای پیام
captcha