کد خبر: 1388331
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۱
مولاوردی:

مسئله حجاب موضوعی فرهنگی است/هر برخوردی با حفظ کرامت انسانی صورت گیرد

گروه اجتماعی: معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ما معتقد هستیم موضوع حجاب و عفاف و هر گونه برخورد با این موضوع از آنجایی که موضوع فرهنگی است باید فرهنگی و با حفظ و رعایت کرامت ذاتی انسان‌ها به دور از امنیتی کردن موضوع صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عصر امروز، دوشنبه 26 اسفند شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با حضور در جمع خبرنگاران اولین نشست خبری خود را پس از تصدی این سمت برگزار کرد.
در ابتدای این نشست وی به ارائه گزارشی از 58 اجلاس کمیسیون مقام زن که در مقر سازمان ملل برگزار شده است، اشاره کرد و گفت: این نشست در سال جاری با موضوع بررسی چالش‌ها و دست‌آوردهای اهداف توسعه هزاره برای زنان و دختران توسط کمیسیون مقام زن برگزار شد.
وی گفت: در سال 2000 تمامی کشورهای عضو سازمان ملل تعهد کردند که تا سال 2015 به اهداف زیر شامل: گرسنگی و فقر شدید را ریشه‌کن کنند، آموزش ابتدایی و همگانی را محقق سازند، برابری جنسیتی را ارتقا بخشند، زنان را توانمند سازند، میزان مرگ و میر کودکان را کم کنند، بهداشت مادران را بهبود بخشند، با گسترش بیماری ایدز و ویروس آن مبارزه کنند، از پایداری محیط زیست اطمینان حاصل کنند و مشارکت جهانی برای توسعه ایجاد کنند؛ که دسترسی به این اهداف و شرایط موجود در این اجلاس مورد بررسی قرار گرفت.
مولاوردی ادامه داد: همزمان با این اجلاس، اجلاس بین‌المجالس نیز برگزار شد که از مجلس شورای اسلامی کشورمان خانم‌ها افتخاری و عالی در آن حضور پیدا کردند.
وی عنوان کرد: وجود تعصبات و تبعیضات جنسی، میزان مشارکت زنان در قوه مجریه، دستمزد کمتر زنان نسبت به مردان، نابرابری استخدامی و ... معضلاتی بود که به صورت جهانی در این اجلاس مطرح شد.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در خصوص گزارش خود در مورد وضعیت زنان ایران نیز گفت: در این اجلاس پیشرفت تحصیلی دختران ایران، کاهش مرگ و میر مادران و بالا رفتن امید به زندگی در ایران مطرح و چالش‌های موجود نیز عنوان شد. همچنین به عنوان موضوع ثابت تمام مباحث مطرح شده از سوی مسئولان ایرانی، وضعیت اسفبار زنان در سرزمین‌های اشغالی مطرح شد.
وی از برگزاری نشست‌های متعدد با مسئولان بانوان سایر کشورها نیز خبر داد و اعلام کرد: مسئله تبادل تجربه میان بانوان تاجر ایران  و بانوان کشو‌رهای ترکیه و آذربایجان مورد درخواست مسئولان این دو کشور بود.

گشت ارشاد به تبع تصویب قانون عفاف و حجاب ایجاد شد
در ادامه این نشست، مولاوردی در پاسخ به این سؤال که در خصوص عملکرد گشت ارشاد و تأثیرات روانی که  بر روی بانوان می‌گذارد معاونت امور زنان چه اقدام ملموسی انجام خواهد داد، گفت: گشت ارشاد به تبع تصویب قانون گسترش عفاف و حجاب شکل گرفت و به وجود آمد.
وی ادامه داد: در این قانون به صورت گسترده به موضوع عفاف و حجاب پرداخته و وظایف مختلفی برای 26 دستگاه در نظر گرفته شده است که مرحله به مرحله باید این وظایف را انجام دهند که در نهایت اگر اقدامات این سازمان‌ها محقق نشد نوبت به نیروی انتظامی برسد.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: بر اساس این قانون اگر سیاست‌های نرم جواب نداد باید به آخرین مرحله که گشت ارشاد است، برسیم. البته طی این مدت که از آغاز فعالیت دولت جدید می‌گذرد، تفاوت فاحشی را در نحوه برخورد با این موضوع شاهد هستیم. اکنون این مسئله به وزارت کشور محول شده و کمیسیون فرهنگی دولت آسیب‌شناسی این موضوع را در دستور کار خود دارد و در حال بررسی وضعیت مطلوب هستیم.

بازدید از پلیس امنیت تهران
وی اضافه کرد: با پلیس امنیت تهران مکاتبه صورت گرفته تا از اتاق فکر این موضوع و نحوه تصمیم‌گیری‌ها و رفتارها در این خصوص بازدید به عمل بیاید و ما معتقد هستیم هر گونه برخورد با این موضوع از آنجایی که موضوع فرهنگی است باید فرهنگی و با حفظ و رعایت کرامت ذاتی انسان‌ها به دور از امنیتی کردن موضوع صورت گیرد.
مولاوردی افزود: اگر چه بعضاً مطرح می‌شود که گروه‌ها و باندهایی در این خصوص در حال فعالیت هستند اما از دیدگاه ما اینها استثناها هستند و نه اصل،  به نظر نگاه دولت هم همین است.
مولاوردی در پاسخ به این سؤال که مقام معظم رهبری مسئله ازدیاد جمعیت را مطرح کرده‌اند، در این خصوص چه سیاست‌ها و اقداماتی خواهید داشت، اظهار کرد: تقسیم کار ملی در این خصوص صورت گرفته است ما تلاش کردیم گزارشی از عملکرد نهادهای مسئول دریافت کنیم اما تاکنون هیچ وزارت‌خانه‌ای گزارشی از عملکرد خود در این خصوص ارائه نکرده است.
 تدوین بسته‌های حمایتی برای افزایش باروری
وی از تدوین بسته‌های حمایتی بر اساس آنچه در سایر کشورها وجود دارد برای افزایش باروری و ازدیاد زاد و ولد با کمترین هزینه در کشور خبر داد.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در خصوص اقدامات این معاونت برای زنان معتاد و خیابانی در سال 93 نیز اظهار کرد: یکی از وظایف معاونت امور زنان پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی حوزه زنان است. اما با توجه به اینکه امور زنان یک معاونت است، نمی‌تواند به صورت مستقیم وارد این حوزه‌ها شود و صرفاً موظف به سیاست‌گذاری در این خصوص است.
کارگروه زنان بهبود یافته از اعتیاد را تشکیل داده‌‌ایم
وی ادامه داد: با وزارت تعاون، رفاه و امور اجتماعی وارد گفت‌وگو شده و کارگروه زنان بهبود یافته از اعتیاد را تشکیل داده‌ایم و تاکنون شش تفاهم‌نامه مطرح شده است که چهار تفاهم‌نامه امضاء و دو تفاهم‌نامه دیگر نیز تا پایان سال به امضاء خواهد رسید تا تلاش‌ کنیم شرایطی فراهم شود که بانوان بهبود یافته به اعتیاد بازگشت نداشته باشند. 
مولاوردی از تشکیل کارگروه زنان سرپرست خانوار با وزارت تعاون و بازدید از عملکرد کمیته امداد خبر داد و گفت: با کمیته امداد در خصوص کمک به دختران روستایی بازمانده از تحصیل که ازدواج نکرده‌اند نیز کار مشترکی انجام خواهیم داد.
وی از نهایی شدن گزارش شورای اجتماعی کشور در خصوص آسیب‌های اجتماعی و ارائه راهکار در این خصوص نیز خبر داد و اعلام کرد: این گزارش برای بررسی و اظهارنظر به سازمان‌های مرتبط ارسال شده است.
کارگروهی برای زنان خیابانی تشکیل نشده اما در دستور کار است
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه سخنان خود با تأکید بر ترویج مسئولیت‌‌پذیری اجتماعی در کشور گفت: کارگروهی برای زنان خیابانی تشکیل نشده است اما تشکیل آن را در دستور کار داریم.
وی در خصوص عضویت خود در فیس‌بوک و انتشار نظرات خود در این شبکه اجتماعی، اظهار کرد: بر اساس قانون عضویت در این شبکه جرم نیست مگر اینکه منجر به انجام عمل مجرمانه شود و معتقد هستیم که نباید خود را از فضاهای مجازی و امکانات پیشرفته و به روز محروم کنیم به ویژه اینکه همین شبکه‌ها بیشترین تأثیر را دارند و می‌توان بلافاصله بازخورد عملکردها را در آن دید.
مولاوردی به مسئله مرخصی زایمان و افزایش آن نیز اشاره و ضمن تحلیل شرایطی که بر این قانون گذشته است، گفت: مجلس دستگاه‌ها را مجاز دانسته که مرخصی زایمان را از 6 ماه به 9 ماه افزایش دهند و اجباری در این خصوص مطرح نکرده است و تا قانون در این خصوص لغو نشده ما خود را موظف به اجرای آن می‌دانیم اما در تلاش برای پیگیری راه‌های اجرایی شدن آن هستیم.
تقسیم‌عادلانه کار در خانه باید میان مردان جامعه فرهنگ‌سازی شود
وی با تأکید بر اینکه در حال تدوین بسته‌های حمایتی برای بانوان شاغل هستیم، از لزوم همکاری مردان جامعه با بانوان در امور خانه‌ سخن گفت و اظهار کرد: تقسیم‌عادلانه کار در خانه باید میان مردان جامعه فرهنگ‌سازی شود، به ویژه با توجه به واقعیت‌های جامعه کنونی که کمتر خانواده‌ای می‌تواند با اتکا به کار مرد، خود را اداره کند. کار بانوان اکنون در جامعه نه از روی تفنن بلکه از روی نیاز است.
مولاوردی از انجام کار مشترک با بهزیستی در خصوص اصلاح قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوان (بخش ازدواج فرزند‌خوانده با سرپرست) نیز خبر داد و اعلام کرد: این قانون حتماً باید اصلاح شود چرا که استفتاء‌هایی نیز در این خصوص گرفته شده و اجرای آن هزینه‌های سنگینی برای نظام در بر خواهد داشت.
وی از پیگیری لایحه مسکوت مانده تأمین امنیت زنان در برابر خشونت نیز سخن گفت و عنوان کرد: در این خصوص توجه به تدابیر بازدارنده، پیشگیرانه، آموزش، تدابیر قانونی و حفاظتی و تأسیس خانه‌های امن، خط تلفن بحران و ... باید مد نظر قرار گیرد.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با انتقاد از نحوه آموزش‌های قبل از ازدواج که چند روز قبل از ازدواج و به صورت اجباری صورت می‌گیرد، گفت: اعتقاد ما بر آموزش‌های غیرمستقیم و گسترده است.
وی در پایان در خصوص مرکز رصد و پایش زنان که در دوره دولت قبلی راه‌اندازی شده بود، گفت: این طرح به صورت جدی دنبال نشده است اما در حال بررسی آن هستیم؛ اگر به نتیجه برسیم که وجود آن لازم است حتماً اجرایی خواهد شد اما اینکه خودمان، خودمان را رصد کنیم کار چندان علمی به نظر نمی‌رسد.

گزارش تصویری نشست را اینجا ببینید!

captcha