کد خبر: 1403389
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۹

سند راهبرد ملی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی به دنبال توسعه تحقیقات دینی است

گروه اجتماعی: معاون پژوهشی و تحقیقاتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مهم‌ترین کارکرد تدوین سند راهبرد ملی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی ایجاد زمینه هدایت و جهت‌دهی ظرفیت‌های موجود مؤسسات و مراکز دینی و قرآنی است تا در راستای انجام تحقیقات دینی فعالیت کنند.

وحید احمدی، معاون پژوهشی و تحقیقاتی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: کارگروه توسعه پژوهش قرآنی در راستای توسعه فعالیت‌ها، پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌های قرآنی فعالیت می‌کند و این کمک زیادی برای هدایت دانشگاهیان به سمت فعالیت‌های دینی خواهد کرد.

وی افزود: ماده چهارم قانون برنامه پنجم توسعه و مصوبه جلسه 15 کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور، تدوین سند راهبرد ملی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی را در جامعه علمی کشور از ضروریات خوانده و به دنبال اجرایی کردن آن است.

تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی در نظام علمی

احمدی ابراز داشت: اگر نهادهای مرتبط با امور پژوهشی و مسئولان تلاش کنند تا این سند به شکل جامع تدوین شود می‌توانیم در جهت تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی در نظام علمی کشور قدم‌های خوبی را برداریم.

معاون پژوهشی و تحقیقاتی وزارت علوم در ادامه بیان کرد: پس از تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی، مسئولیت تدوین نقشه راه توسعه پژوهش‌های دینی به هر یک از حوزه‌ها و کمیسیون‌های تحقیقاتی واگذار شد تا پس از جمع‌بندی در قالب اسناد راهبردی اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی  به هیئت وزیران جهت تصویب ارائه شود.

وی که ریاست کارگروه توسعه پژوهش قرآنی را برعهده دارد اظهار کرد:‌ بر این اساس، وظیفه توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور به کارگروه توسعه پژوهش قرآنی واگذار شده تا با مشارکت و همکاری نهادهای مرتبط و مؤثر از جمله مرکز مدیریت حوزه علمیه قم بتواند در این جهت فعالیت‌های خوبی را ارائه کنند.

علوم کاربردی را با دید دینی اجرایی کنیم

احمدی تصریح کرد: بالغ بر 200 هزار نفر دانش‌آموخته رشته‌های مرتبط با علوم و معارف قرآن و حدیث که در کنار طلاب و اعضای هیئت علمی به مطالعات و پژوهش‌های  قرآنی پرداخته و تلاش دارند علوم کاربردی را با دید دینی اجرایی کنند.

معاون پژوهشی و تحقیقاتی وزارت علوم با اشاره به وجود مؤسسات متعدد پژوهشی تخصصی قرآنی و مؤسسات پژوهشی دینی و بخش‌های پژوهشی متعدد در سازمان‌ها و دستگاه‌های قرآنی کشور بیان کرد: مهم‌ترین کاربرد تدوین سند راهبرد ملی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی، ایجاد زمینه هدایت و جهت‌دهی ظرفیت‌های موجود مؤسسات و مراکز دینی و قرآنی است که بتوانند در راستای انجام تحقیقات دینی در کشور فعالیت کنند.

علت‌های اصلی اجرایی نشدن اسناد راهبردی بعد از تدوین

وی با بیان اینکه اجرایی شدن این سند به کندی صورت می‌گیرد گفت: ازعلت‌های اصلی اجرایی نشدن اسناد راهبردی بعد از تدوین ضعف مشارکت نهادهای مربوطه است و برای دوری از این امر لازم است که تمام اندیشمندان و نهادهای حوزه پژوهش و آموزش عالی قرآنی دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را به دبیرخانه کارگروه ارائه و برای اجرایی شدن آن تلاش کنند.

captcha