کد خبر: 1427291
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۸
رایزن ایران در ترکمنستان؛

توجه و اهتمام ترکمنستان برای تجلیل از شخصیت‌های دینی قابل تمجید است

شعب خارجی: رسول اسماعیل‌زاده در دیدار با رئیس شورای دینی ترکمنستان گفت: توجه و اهتمام ترکمنستان برای تجلیل از شخصیت‌های دینی قابل تمجید است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آسیای مرکزی، رسول اسماعیل‌زاده، رایزن فرهنگی ایران به مناسبت ورود ماه مبارک رمضان، با «سره اوف»، مشاور فرهنگی رئیس جمهور و رئیس شورای دینی ترکمنستان در عشق‌آباد ملاقات کرد و دو طرف بر گسترش روابط فرهنگی و تعاملات دینی تأکید کردند.

در این دیدار که در محل شورای دینی ترکمنستان، انجام شد، رسول اسماعیل‌زاده، ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان از رئیس شورای دینی به خاطر اهتمام به ترویج و رونق بخشیدن به امور دینی و تأمین شرایط لازم برای برگزاری مراسمات دینی و دعا در مساجد ترکمنستان، همچنین اطلاع‌رسانی اوقات شرعی از طریق چاپ جدول اوقات شرعی مشابه با جدول اوقات شرعی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد تقدیر کرد.

اسماعیل‌زاده در ادامه ضمن ابراز خرسندی از انتشار کتاب «آموزش نماز و احکام اسلامی» از سوی اداره‌ مفتیات ترکمنستان، پیشنهاد کرد: در صورت صدور مجوز نشر از سوی اداره‌ مفتیات، رایزنی فرهنگی ایران، نسبت به چاپ کتاب «آموزش نماز» به زبان ترکمنی و ترکی آذری اقدام می‌کند.

وی افزود: توجه و اهتمام ترکمنستان برای حفظ، نگهداری و احیای آثار تاریخی و تجلیل از شخصیت‌های فرهنگی ـ دینی قابل تمجید است؛ چرا که این شخصیت‌ها کانون وحدت و میراث مشترک دو کشور ایران و ترکمنستان به‌شمار می‌رود.

اسماعیل‌زاده با اشاره به حمایت و مساعدت شورای دینی ترکمنستان برای اجرای برنامه‌های دینی در مسجد امام رضا(ع) اهمیت این مسجد را از جنبه‌های مختلف یادآور شد و گفت: مسجد حضرت امام رضا(ع) از دو جهت برای ما اهمیت ویژه دارد. اولاً این مسجد که قدمتی بیش از یکصد سال دارد، تنها مسجد شیعیان عشق‌آباد و از این حیث مورد توجه است. از طرف دیگر، مسمی بودن به نام مبارک حضرت امام رضا(ع) که به گفته رئیس جمهور ترکمنستان به نام «قیزیل امام» برای ایرانیان مورد احترام ویژه است.

رایزن فرهنگی ایران در پایان سخنان خود، از «سره اوف»، برای سفر به ایران و دیدار از مراکز دینی و حوزه‌های علمیه‌ اهل تسنن و تشیع دعوت به عمل آورد و اظهار امیدواری کرد، در خصوص تعامل و همکاری در زمینه‌ تبادل هیئت‌های دینی و فرهنگی و فراهم کردن شرایط لازم جهت سفر شخصیت‌های دینی و فرهنگی دو کشور، اقدامات لازم را به عمل خواهد آورد.

رئیس شورای دینی ترکمنستان نیز در این دیدار گفت: از اینکه برنامه‌های دینی و فرهنگی ترکمنستان را با درایت و با حسن نیت و در راستای گسترش روابط دوستانه دنبال کرده و تجزیه و تحلیل مناسبی دارید، تشکر می‌کنیم.

وی افزود: ما مشتاقیم که ارتباطات گسترش پیدا کند و با یکدیگر تعامل داشته باشیم، پیشنهادات شما قابل تأمل و طرح است. ما شورایی داریم که تمام امورات دینی را در آن شورا مطرح و تصمیم‌گیری می‌کنیم.

captcha