نادر طالبزاده، کارگردان سینما و تلویزیون، درگفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کارکرد تبلیغاتی فیلمهایی چون «300» گفت: این فیلم سینمایی تنها با یک هدف تولید شده است؛ آن نیز ضربه زدن به اعتبار و عظمت ایران است. در همین راستا توجیهات تاریخی و روایتی قصهای که در گذشته روی داده، کاملاً پوج بوده و تنها ایرانستیزی است که مدنظر تولیدکنندگان این آثار است، وگرنه خود آنها نیز میگویند آنچه روایت میکنند با واقعیت فاصله فراوان دارد.
وی افزود: ایرانستیزی هالیوود، شکلهای گوناگون دارد. برای مثال در سریالی چون «میهن» در قالب زمان حال به ایران حمله میکنند و ایران را کشوری تروریستپرور ترسیم میکنند. از طرف دیگر در کارهای نظیر «300» سعی شده با محور قرار دادن تاریخ ایران پیشینه ما را نامطلوب جلوه دهند. این وضعیت در شرایطی است که آنها از تاریخ و تمدنی ماندگاری بهره نبردهاند و اگر بخواهیم تاریخ آمریکا را از ابتدا بنگاریم تنها 500 سال میتوانیم برای آن متصور شویم.
طالبزاده به توضیحات فوق اضافه کرد: غرب ایران را تهدید میداند، اما این تهدید شکلی نظامی ندارد، بلکه میدانند این تفکر و ایدئولوژی ایران که برای آنها خطرناک است. گواه این ادعا هم جریانات انقلابی است که در منطقه شاهد آن هستیم، البته پرواضح است که منظور گروههای خودسری که به اسم اسلام وحشیگری میکنند نیست، گروههای که پرورشیافته خود غرب هستند. منظور ما جریاناتی چون حزبالله لبنان یا دفاع مردم فلسطین است که مقاومت خود را از ایدئولوژی انقلاب وام میگیرند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: دلیل دیگری که برای ساخت «300» میتوان متصور شد، این است که پس از ساخت فیلم «شبی با پادشاه» که در آن چهرهای مثبت از خشایارشاه ترسیم شده بود، آنها بلافاصله تصمیم به ساخت فیلمی چون «300» گرفتند تا خاطره فیلم قبلی را که جزء استثنا آثاری است که در آن روایت صحیح از تاریخ شده، از اذهان پاک کنند.
طالبزاده با بیان اینکه باز هم فیلمهایی نظیر «300» ساخته خواهند شد، اعلام کرد: هالیوود به زبان سینما تا به امروز توانسته خیلیها را مسخ خود کند، اما درباره ایران اسلامی نتوانسته به موفقیتی دست پیدا کند، چون به هر حال باطل بودن آنها در جایی رخ مینماید که قادر به پوشاندن آن نیستند، ولی به هر حال به واسطه فنآوری، جلوههای ویژه، تصاویر سرگرمکننده و جذابی که خلق میکنند، فروش این دست تولیدات در گیشه خوب است.
این کارگردان در پاسخ به این سؤال که عکسالعمل ما در مقابل این آثار چه باید باشد، گفت: سینمای ما در زمان حال قادر به تولید فیلمهایی در حد و اندازههای «300» نیست، پس نباید انتظار داشت ما نیز به آن دوران از تاریخ بپردازیم، اما اگر بتوانیم در فیلمهای خود از زیبایی فرهنگ ایرانی – اسلامی سخن گوییم مطمئن باشید بهترین قدم را در این زمینه برداشتهایم.
وی در پایان گفت: برگزاری جلسات نقد و بررسی میتواند اقدام خوبی در آگاهسازی جوانان ما باشد، البته به شرطی که همانند جشنواره مقاومت پس از نمایش فیلم چنین اقدامی انجام شود، چون در ابتدا ما باید کار را به بیننده نشان دهیم، سپس درباره غرضورزیهای آن سخن گوییم، چراکه اگر غیر از این باشد، تماشاگر آن را باور نخواهد کرد.