فارسی زبان دوم جهان اسلام است
کد خبر: 2251017
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۲

فارسی زبان دوم جهان اسلام است

گروه فرهنگ و هنر: كاردار سفارت ايران در سودان، در جشن آغاز كلاس‌های زبان فارسی در سودان گفت: زبان فارسی، زبان دوم جهان اسلام است و مسلمانان در سرتاسر جهان بايد اين زبان را ياد بگيرند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جشن آغاز كلاس‌های زبان فارسی با همكاری رايزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در اتحاديه شعرا و نويسندگان سودان، در شهر ام‌درمان، پايتخت فرهنگی سودان، برگزار شد.
در اين مراسم كه با حضور حسين اقبالی، كاردار سفارت و حجت‌الاسلام ملكوتی، رايزن فرهنگی ايران، در محل اتحاديه شعرا و نويسندگان سودان برگزارشد، سرالنصر، رئيس اين اتحاديه، با اشاره به اهميت گسترش روابط فرهنگی، آموزش زبان فارسی را يكی از مصاديق مهم و بارز گسترش و تعميق روابط بين دو ملت مسلمان ايران و سودان عنوان كرد.
در ادامه، حسين اقبالی، كاردار سفارت جمهوری اسلامی ايران، طی سخنانی به اهميت تعليم زبان فارسی اشاره كرد و گفت: زبان فارسی، زبان دوم جهان اسلام است و مسلمانان در سرتاسر جهان بايد اين زبان را ياد بگيرند تا از فرهنگ غنی فارسی و ادبيات كهن آن بهره‌مند شوند.
وی با اشاره به مقدمه كتاب گران‌سنگ گلستان سعدی افزود: زبان، همچون نفس در جان آدمی است كه هرچه انسان در اين زمينه توانمندتر باشد؛ برای حيات معنوی او فوايد بيشتری خواهد داشت.
عبدالله ابوقرون شاعر سودانی نيز در اين مراسم گفت: من امروز با افتخار اعلام می‌كنم كه يكی از شاگردان اين كلاس هستم و زبان فارسی را دوست دارم و به يادگيری آن علاقمندم چرا كه می‌خواهم از اين دريای بيكران ادبيات فارسی بهره‌مند شوم.
وی تصريح كرد: آرزو دارم در آخرت، وقتی به بهشت وارد می‌شوم با سلمان فارسی، صحابی ارجمند رسول‌الله، با زبان فارسی احوال‌پرسی كنم.
مصطفی عوض‌الله بشاره، شاعر برجسته و نويسنده سودانی نيز با قرائت شعری از مقام مولانا تجليل كرد و گفت: ملت سودان و ايران در يك سنگر و دارای هدفی مشترك هستند و اميد است روزی فرا برسد كه ملت‌های مسلمان همه با هم متحد و همدل شوند و زبان، يكی از راه‌های رسيدن به اين همدلی است.
در پايان اين مراسم كه شامگاه روز دوشنبه، 12 دی‌ماه برگزار شد، حجت‌الاسلام و‌المسلمين سيد حامد ملكوتی، رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در سودان، با اشاره به عنوان «از هم‌زبانی تا همدلی» كه برای اين جشن انتخاب شده است، گفت: هم‌زبانی عاملی است برای بهره‌گيری ملت‌ها از ظرفيت‌های يكديگر در راه پيشرفت و سعادت خود؛ به‌علاوه بسياری از عداوت‌ها و سوءظن‌ها در نتيجه هم‌زبانی از ميان خواهد رفت.
لازم به‌ذكر است، تعداد 20 نفر از نويسندگان و شعرای سودانی با همكاری اتحاديه شعرا و نويسندگان اين كشور و رايزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ايران، دوره آموزش زبان فارسی خود را آغاز كردند.
captcha