کد خبر: 2822443
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۷

همایش «محمد(ص)؛ الگوی وحدت اسلامی» در تونس برگزار شد

شعب خارجی: همایش «محمد(ص)؛ الگوی وحدت امت اسلامی» دیروز، ۱۸ بهمن با تلاش رایزنی فرهنگی کشورمان در تونس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، صادق رمضانی گل‌افزانی، رایزن فرهنگی کشورمان با اعلام این خبر گفت: این همایش با سخنرانی علمای برجسته تونس و با همکاری اتحادیه تصوف مغرب اسلامی در سالن فرهنگی «باب سویقه» در پایتخت تونس وبا حضور جمعی از اساتید و دانشجویان و مشایخ طرق صوفیه و مردم تونس با عنوان «محمد(ص)؛ الگوی وحدت امت اسلامی» برگزار شد.
وی افزود: فرحات جعیبری از رهبران اباضیه، شیخ محمد علی کیوا، قاضی القضات سابق تونس، عبدالقادر قحه، امام جمعه و استاد دانشگاه، شیخ فرحات بن ودای از علمای زیتونه، شیخ محمد عمران، رئیس اتحادیه تصوف مغرب اسلامی و شیخ موسی لطیف از ائمه جمعه منطقه جنوب تونس درباره شخصیت پیامبر اسلام(ص) و محوریت  و الگو بودن حضرت(ص) برای تحقق وحدت حقیقی در میان امت اسلامی سخنان بسیار مهمی را بیان کردند.
فرحات جعیبری از اساتید دانشگاه «زیتونه» تونس بر ضرورت شناخت دقیق توطئه‌های صهیونیستی در ایجاد تفرقه میان مسلمانان تأکید و اظهار کرد: مسلمانان به ویژه رهبران و علمای آنان باید یکبار برای همیشه تصمیم بگیرند که از دامن‌زدن به اختلافات مذهبی پرهیز کنند و با صدای بلند اعلام کنند که امام صادق(ع) امام همه مسلمانان است و برای تحقق این شجاعت باید از کتب پیشینیان که برای جلب رضای حاکمان وقت، تاریخ اسلام را تحریف کردند، فاصله گرفت تا امکان عملی زیستن بر مبنای آرمان‌ها و اوامر نبی مکرم اسلام(ص) که زندگی خود را وقف وحدت امت کرده بودند ولی با رحلتشان این دُر گران‌سنگ دچار دستبرد شد، فراهم شود.
امام جمعه شهر «جربه» تونس با قرائت آیاتی از قرآن کریم به اسوه‌بودن و رحمة للعالمین بودن پیامبر(ص) اشاره کرد و با تفسیر آیات 7 و 8 سوره «الشرح» (فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ وَإِلَى رَبِّکَ فَارْغَبْ: پس چون فراغت‏ یافتى به طاعت درکوش و با اشتیاق به سوى پروردگارت روى آور) گفت: مشکل امروز جوامع اسلامی این است که کارها را برای رضای خدا انجام نمی‌دهند.
جعیبری با تقدیر از تلاش‌های وحدت آفرین جمهوری اسلامی ایران همکاری‌های کشورهای عربی اسلامی با ایران را برای تحقق وحدت اسلامی ضروری خواند.
شیخ محمد علی کیوا، قاضی القضات سابق تونس نیز با جدی بودن خطر وهابیت وبهائیت به عنوان دو پدیده مزاحم تحقق وحدت اسلامی، آنها را ایادی صهیونیسم جهانی خواند و گفت: متأسفانه در سایه غفلت امت اسلامی دشمنان وحدت موفق شده‌اند برنامه‌های خود را عملیاتی کنند.
قاضی القضات سابق تونس تجربه موفق و خردمندانه و مبتنی بر اسلام واندیشه‌های نبوی جمهوری اسلامی ایران را در حمایت از فلسطین مورد توجه قرار داد وبا تقدیر از رهبر معظم انقلاب اسلامی و نگاه هوشمندانه ایشان به توطئه‌های خارجی علیه امت اسلامی، پرهیز از شعارهای مذهبی و تلاش برای نابودی صهیونیسم را به عنوان دو راهبرد اساسی تحقق عملی وحدت در پرتو تأسی به رهنمودهای پیامبر(ص) دانستند.
عبدالقادر قحه دیگر سخنران این همایش توطئه شارلی ابدو را به عنوان نقشه‌ای مطالعه‌شده و برنامه‌ریزی شده از سوی غرب و صهیونیسم جهانی برای ایجاد فتنه‌ای جدید در جهان اسلام و زشت نمایاندن چهره خاتم الرسل (ص) محکوم کرد و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز اسلام و ادیان آسمانی را دستور قرآن وسنت پیامبر(ص) دانست.
وی گفت: با کمی دقت در هجوم روزانه دشمنان اسلام به ویژه صهیونیست‌ها و گروه‌های افراطی به ظاهر مسلمان به جمهوری اسلامی ایران می‌توان به حقانیت این نظام پی برد.
استاد دانشگاه زیتونه پاسخ‌های حکیمانه رهبر انقلاب اسلامی به دشمنان اسلام و نیز سخنان اخیر ایشان در تقسیم‌بندی گروه‌های تندرو شیعه و سنی و انتساب هریک را به سیستم‌های امنیتی انگلستان و آمریکا مورد توجه قرار داد و با تجلیل از این نگرش به بحثی علمی در مورد اعتدال در اندیشه اسلامی پرداخت و با استناد به آیات قرآن کریم امت میانه‌رو را تشریح کرد.
وی تصریح کرد: اگر چه ما در تونس، مذهبی بر مبنای فقه مالکی داریم؛ اما مذاهب دیگر اسلامی همچون مذهب جعفری و اباضی نیز پیروانی در این سرزمین دارند که از احترام زیادی نزد علما و مردم برخوردارند.
عبدالقادر قحه ضمن تقدیر از تلاش‌های رایزنی فرهنگی ایران در تونس، گفت: پیشنهاد می‌کنم این همایش‌های معرفتی برای تقریب مذاهب اسلامی و پرهیز از اختلافات و دوری‌گزیدن از شعارها و نگاه‌های تفرقه‌افکنانه در شهرهای مختلف برگزار شود تا نسل جدید نیز به ضرورت و اهمیت وحدت اسلامی که آرزوی پیامبر(ص) بود، پی برده وتحت تأثیر جریان‌های مخرب رسانه‌ای قرار نگیرد.
بنا بر این گزارش، در پایان این همایش یک‌روزه سخنرانان به سؤالات حاضران پاسخ دادند.

captcha