کد خبر: 3133115
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲
تحلیلگر سیاسی لبنانی در گفت‌وگو با ایکنا:

عربستان مسئول تأمین امنیت زائران بیت‌الله الحرام است

گروه بین‌الملل: عربستان علاوه بر تأمین امنیت حجاج و عمره‌گزاران وظیفه دارد تا با دید احترام به پیروان همه مذاهب اسلامی که برای ادای واجبات شرعی به این کشور سفر می‌کنند، نگاه کند.


«طلال عتریسی»، تحلیلگر سیاسی، کارشناس مسائل خاورمیانه و استاد جامعه‌شناسی دانشگاه لبنان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره تعرض دو مأمور عربستانی به دو عمره‌گزار ایرانی در فرودگاه جده به این مطلب اشاره کرد و گفت: حرمین شریفین در سرزمینی قرار گرفته‌اند که اکنون توسط دولت عربستان اداره می‌شود.

وی افزود: حکومت عربستان که مسئول اداره این سرزمین است، وظیفه تأمین امنیت برای تمامی زائرن و حجاج را بر عهده دارد.

عتریسی تصریح کرد: عربستان تنها مسئول تأمین امنیت حجاج نیست بلکه موظف است به همه مذاهب اسلامی با دید احترام بنگرد و با عطف و احترام به اعتقادات مسلمانانی که برای ادای عمره یا حج به آن سرزمین سفر می‌کنند، نگاه کند.

به گفته وی، عربستان نمی‌تواند مذهب خود را بر حجاج تحمیل کند و نباید از حجاج انتظار پذیرفتن مذهب رسمی عربستان سعودی برای سفر به حرمین شریفین و ادای مناسک حج را داشت.

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه لبنان با اشاره به اینکه حجاج معمولاً همه ساله از سراسر جهان برای ادای مناسک حج به عنوان یک امر واجب به عربستان سفر می‌کنند، گفت: عربستان وظیفه دارد تا امنیت و ثبات را برای این حجاج تأمین کند.

وی همچنین درخواست‌های تعدادی از مراجع دینی شیعه در ایران برای لغو سفر عمره مفرده را از روی مصلحت‌سنجی دانست و گفت: برخی مراجع نگران بروز خطراتی هستند که در سفر به عربستان عمره‌گذاران را تهدید می‌کنند.

تحلیلگر لبنانی مسائل خاورمیانه در ادامه اظهار داشت: در شرایط کنونی زائران ممکن است در معرض تعدی‌ها و تهدیدهای فراوانی قرار بگیرند.

وی تأکید کرد: عربستان سیاست منفعلانه‌ای را در پیش گرفته است و در ارتکاب اشتباهات و تعدی‌های بزرگ تردید نمی‌کند؛ حکومتی که اکنون مردم فقیر و غیرنظامی یمن را با هواپیماهای جنگی بمباران می‌کند، بعید نیست که به زائران نیز تعدی و توهین کند.

طلال عتریسی با اشاره به اینکه مردم این مصلحت‌سنجی علما را به خوبی درک می‌کنند و آن را خواهند پذیرفت، گفت: ارزیابی نهایی این مسئله شرعی تنها در دست علما و مراجع دین است و آنها باید درباره ادامه یا لغو عمره تصمیم بگیرند.

این استاد دانشگاه لبنانی در ادامه به جنگ ائتلاف عربی به رهبری عربستان علیه یمن اشاره کرد و آن را دارای تأثیرات بلندمدت بر روی مذهب‌گرایی و طایفه‌گرایی در منطقه دانست.

وی تصریح کرد: تبلیغات مذهبی علیه ایران از سال‌ها پیش شروع شده است و به جنگ با یمن ارتباطی ندارد.

طلال عتریسی تأکید کرد: عربستان اکنون به دنبال توجیه جنگ خود علیه یمن است و به همین خاطر آن را جنگ با ایران جلوه می‌دهد، این در حالی است که همه می‌دانند جنگ عربستان با یمن است و نه با ایران.

وی اظهار داشت: عربستان به دنبال بهانه‌هایی برای توجیه حمله خود به یمن است و به همین خاطر پای ایران را وسط کشیده، در‌حالی‌که همه می‌دانند عربستان به دنبال بازگشت نفوذ از دست رفته خود در یمن است.

این کارشناس مسائل سیاسی خاورمیانه درباره آینده رویارویی مذهبی در منطقه و همراه با شدت یافتن رویارویی سیاسی بین ایران و عربستان گفت: ایران با آرامش با مسائل برخورد کرده است و دستگاه دیپلماتیک این کشور به دنبال یافتن راه‌حل‌های سیاسی برای پایان دادن به بحران یمن، سوریه و عراق است.

عترسی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در تمام مسائل منطقه به دنبال راه‌ حل‌های سیاسی و دیپلماتیک است، گفت: با این سیاستی که ایران در پیش گرفته به نظر نمی‌رسد در آینده شاهد مقابله مستقیم ایران با عربستان باشیم، هرچند که ایران به صورت مستقیم مخالفت خود با جنگ عربستان علیه یمن را اعلام کرده است.

captcha