کد خبر: 3502699
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
چالش‌های توزیع کتب قرآنی/ 5

بیشترین آسیب مشکلات نشر قرآنی به کدام بخش وارد می‌شود؟

گروه ادب: مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی با اشاره به اینکه توزیع، دغدغه اصلی اهالی نشر قرآنی است که باید برای آن چاره‌اندیشی شود، گفت: کتابفروشی‌هایی که در حوزه قرآن فعالیت می‌کنند، آخرین حلقه چرخه نشر هستند که بیشترین ضربه از مشکلات توزیع را متحمل می‌شوند.

رئیس مجلس و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره برنامه‌ریزی برای اختصاص بودجه در برنامه ششم توسعه به منظور رفع مشکلات توزیع کتاب اظهاراتی را بیان کردند. گویی بعد از سال‌ها قرار است که این حوزه بالاخره تکانی بخورد و موضوع لاینحل توزیع برطرف شود.

در همین رابطه خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با سیدمحمدحسین محمودی، مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی درباره مشکل توزیع کتب قرآنی به گفت‌وگو نشسته است. وی در این باره گفت: باید بررسی کرد که چه اتفاقی در حوزه توزیع رخ داده که کتابفروشی‌ها به عنوان محل ارائه و پخش کتاب، به فروشگاه لوازم‌التحریر تبدیل شده‌اند. کتابفروشی آخرین حلقه چرخه نشر است که بیشترین ضربه از مشکلات توزیع را متحمل می‌شود.

محمودی افزود: نمایشگاه‌های استانی کتاب از یک سو امکان ارائه مستقیم آثار ناشران را فراهم می‌کنند و مطلوب هستند، ولی از سوی دیگر می‌توان گفت که از حدود سه ماه قبل و سه ماه بعد از برپایی نمایشگاه، کتابفروشی‌های آن استان بدون مراجعه‌کننده می‌مانند و از عرصه فعالیت خارج می‌شوند.

مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی توسعه نمایشگاه‌های استانی به منزله رکود فعالیت کتابفروشی‌های شهرستان‌ها شده‌ است، عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی این است که قبل از طراحی و اجرای فعالیتی در حوزه نشر از جمله نمایشگاه‌های استانی به بررسی نقاط ضعف و قوت نمی‌پردازیم. باید خطر رکود فعالیت کتابفروشان را جدی گرفت، چراکه چرخه توزیع نشر قرآنی به آنان وابسته است.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر بیشتر حمایت‌هایی که قرار بود از کتابفروشان قرآنی انجام شود، در حد حرف باقی مانده است. شهرداری بسیاری از کشورهای جهان بخشی از فضای مجتمع‌های تجاری را به کتابفروشی و محل فعالیت‌های فرهنگی اختصاص می‌دهند، ولی در کشور ما شهرداری به جای حمایت از ناشران و کتابفروشان عرصه کار را تنگ می‌کند و از یک کتابفروش عوارض مشاغل دو میلیون تومانی می‌گیرد و فقط کتابفروشان در حرف و شعار از پرداخت مالیات معاف هستند.

محمودی تصریح کرد: از سوی دیگر یکی از مشکلات اصلی توزیع آثار قرآنی در استان‌ها نبود امکان صدور مجوز چاپ کتب قرآنی و فقدان چاپخانه مجهز و امکانات صحافی در سطح بالاست. وقتی کتابی از یک نویسنده شهرستانی به جای استان بومی به ناچار در شهرهای تهران یا قم چاپ می‌شود، اهالی آن شهرستان از دسترسی آسان به آن اثر باز می‌مانند.

captcha