به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه امروز، سهشنبه، 8 تیرماه در همایش گرامیداشت هفته قوه قضائیه، با اشاره به نقش بسزای این قوه در امنیت کشور اظهار کرد: اینکه امروز در این کشور از حیث امنیت داخلی امنیت قابل توجهی داریم، گرچه سایر حوزهها نیز دخیل هستند، قوه قضائیه نقش بسیار پررنگ و پرارزشی دارد و اگر نبود دادسراها و دادگاهها کجا میشد چنین امنیتی را در کشور متصور شد.
وی افزود: در مبارزه با اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر و مبارزه با سارقان مسلح و متجاوزان نوامیس و همه اینها که به نحوی از مردم سلب امنیت میکنند، قضات با آنها برخورد میکنند و باید قدر آنها را دانست.
رئیس دستگاه قضائی گفت: قوه قضائیه در برخورد با مفسدان اقتصادی مواضع روشنی داشته و در حل معضلات بانکی تدبیر به خرج داده است تا تبدیل به یک معضل اجتماعی نشوند؛ در برخورد با مفاسد اقتصادی تلاش شده شرایط برای سرمایهگذاری صحیح فراهم شود و سرمایهگذاران در سایه حمایت قوه قضائیه بتوانند فعالیت اقتصادی کنند.
آیتالله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه کار قوه قضائیه را نباید به عنوان یک شغل و احتساب درآمد نگاه کنیم، اظهار کرد: قاضی وقتی در دستگاه قضائی پا گذاشت، درست است که باید تأمین شود، اما وظیفه او کار جهادی و خداپسندانه است و استدعای من از همه قضات و مدیران دستگاه قضایی این است که کار خود را با وجهه خدمت به خلق و وجهه الهی ببینند.
وی افزود: کار ما قابل برای ارزیابی دنیوی نیست، منتها بسیاری از امور را از افعال انسانی و رفتار انسانی نباید در چارچوب امور مادی ببینیم؛ غفلت نباید به سراغ ما بیاید که کار خود را با دیگران بسنجیم.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه سلامت دستگاه قضائی مطلب مهمی است، گفت: باید بپذیریم که تخلفاتی در دستگاه قضائی صورت میگیرد اما عزم قوه قضائیه جزم است که با این تخلفاتی که جرم محسوب میشوند، برخورد کند.
وی با اشاره به نظارت مستمر دستگاه قضائی بر قضات و مدیران خود گفت: حدود 2 سال است که نظارت سیستمایک صورت میگیرد و ناظران ما رفتارها و برخوردها را میبینند که این مسئله آثار خوبی داشته و برخوردهای قاطعی نیز صورت گرفته است.
آیتالله آملی لاریجانی همچنین با تأکید بر ضرورت رعایت اخلاق حرفهای گفت: ما باید در بحث اخلاق حرفهای پیشتاز باشیم و نگذاریم آنچه که از قرآن و سنت و ارزشهای الهی برمیآید دیگران انجام دهند و ما عقب باشیم؛ اگر قضات و مدیران ما اخلاق را در زندگی فردی و اجتماعی و نحوه برخورد با متهم رعایت کنند، بسیاری از مشکلات مرتفع میشود.
وی تصریح کرد: کرامت مراجعهکننده اصل مهمی است که باید در دستگاه قضا مورد توجه قرار گیرد؛ مردم ولی نعمتان ما هستند و با رأی و حضور خود چنین ساختار سیاسی را شکل دادهاند و نباید رفتار غیر خداپسندانه با آنها داشته باشیم.
رئیس قوه قضائیه همچنین با بیان اینکه در مسئله حقوق بشر سه مسئله با غرب داریم، گفت: مسئله اول، معنایی است که ما معتقدیم در باب مبانی حقوق بشر بدون مراجعه به مبانی اصلی نمیتوان تصمیمگیری کرد؛ بین افرادی که تمام حقوق را وضعی میدانند، با مایی که مبدأ حقوق را دینی میدانیم تفاوت از زمین تا آسمان است.
وی ادامه داد: وقتی پذیرفتیم که حق تعالی همانطور که در عالم تکوین، حاکم مطلق است، در عالم تشریع نیز حاکم مطلق است، پس نمیتوانیم از نظر مبانی کسانی که حقوقی را تنظیم و جعل و به دیگران تحمیل میکنند را همراهی کنیم.
آیتالله آملی لاریجانی گفت: نکته دوم تعمیم و شئون حقوق بشر است؛ تعمیم حقوق بشر غربی به کل کشورها خلاف حقوق بشر است؛ چطور میتوان پذیرفت که حقوقی را ملتی تصویب کند و آن را به همه کشورها تعمیم دهد.
وی با تأکید بر اینکه حقوق بشر ابزاری در دست دولتهای بزرگ و مجامع بینالمللی است، گفت: این ابزار برای فشار به هر کشوری است که منش و رفتار او را نمیپسندند، کشورهای مانند جمهوری اسلامی ایران که مستقل است و سر پیش اغیار فرود نمیآورد.
وی گفت: باید دید در خود آمریکا وضع حقوق بشر چطور است، در فلسطین اشغالی چگونه است، در عربستان سعودی چگونه است و در بحرین چطور است و بمباران مردم یمن چگونه است؟
رئیس قوه قضائیه با انتقاد از سکوت آمریکا در مقابل جنایات جنگی که در یمن صورت میگیرد، گفت: حقوق بشر دروغ بزرگ آمریکا و اروپا به جهانیان است؛ در حالی ادعای حمایت از حقوق بشر را دارند که از جنایات جنگی یمن حمایت میکنند.
برای مشاهده گزارش تصویری همایش گرامیداشت هفته قوه قضائیه اینجا کلیک کنید!