احمدی با اشاره به ضرورت پرداختن به واقعه غدیر، به بیان دلایل اهمیت توجه و احیای آن واقعه پرداخت و اظهار کرد: هر انسانی در وجود خودش هم یک جنبه مادی دارد و یک جنبه معنوی دارد، یعنی یک بُعد جسمانی و یک بُعد روحانی در وجود خود دارد. در دنیای فعلی مسائل مادی بخش عظیمی از دغدغههای مردم را فراگرفته است و مسائل اقتصادی و اجتماعی باعث شده است که مسائل معنوی کمرنگ شود اما نباید از این جنبه غافل بود که اگر جنبه معنوی و روحانی ما تکمیل نشود و به غنای خودش نرسد آن جنبه مادی و جسمانی هرچند به غنا و کمال خودش برسد، اما پوچ و توخالی است.
وی افزود: پشتوانه این جنبه معنوی و روحانی در وجود انسان، مسئله غدیر است. چراکه غدیر، استمرار مسئله رسالت و نبوت همه انبیا و اولیا خصوصا رسول خاتم(ص) تا روز قیامت است. در واقع آن معنویت و تکامل دینی و عقلانی به برکت وجود ائمه(ع) و وجود خط ارتباطی میان بندگان با پروردگار به بار خواهد نشست. این خط اگر قطع شود، غنای معنوی و روحانی ما از بین میرود و وقتی غنای معنوی و روحانی ما از بین رفت، زندگی ما هرچند هم به غنا و تکامل مادی خود برسد اما یک زندگی بیمعنا و پوچ است.
وی ادامه داد: امروزه شما میبینید که افراد با تحصیلات بالا به بهانه معنویت به سمت انواع فِرق گرایش پیدا میکنند. اگر ما یک مراجعه کنیم به انواع مذاهب و گروههایی که در جهان فعالیت میکنند، خواهیم دریافت که یک بخشی از این گروهها سعی دارند به نام معنویت، مردم را به سوی خود جذب کنند. طبیعی است که مردم هم متمایل به معنویت و غنای روحانی هستند. اگر این خط مستقیم میان بشر و خداوند متعال قطع شود، هرگز غنای معنوی برای بشریت به دست نخواهد آمد.
احمدی اضافه کرد: از سوی دیگر، اگر به آیه شریفه غدیر نگاه کنیم که آیه تبلیغ و آیه اکمال هست، در آیه تبلیغ خداوند متعال بحث غدیر را به مثابه تمام رسالت پیامبر اکرم(ص) قرار داده است. فرموده است اگر این مسئله را بیان نکنی انگار هیچ مسئلهای را نگفتهای: «وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ» این در خصوص آیه تبلیغ که جایگاه غدیر را نشان میدهد. در آیه اکمال نیز به این نکات اشاره میکند که در روز غدیر، دین کامل شده، نعمت تمام شده و دین اسلام مورد رضایت پروردگار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: من میخواهم به یکی از نکات این آیه اشاره کنم و آن هم مسئله اکمال نعمت است. ما در سوره مبارکه ضحی میبینیم که خداوند متعال میفرمایند: «وَ أَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ؛ و از نعمت پروردگار خويش [با مردم] سخن گوی (سوره ضحی آیه 11).» بزرگترین نعمت برای ما به حکم آیه اکمال، ولایت امیرالمومنین(ع) و واقعه غدیر خم است؛ بنابراین وظیفه هرکسی که اسلام را پذیرفته و قرآن را قبول کند این است که روز غدیر را زنده نگاه دارد و به تعبیر قرآنی، آن را «تحدیث» کند یعنی بازگو و اعلام کند. ما باید برای تمام عالمیان فریاد بزنیم که در روز غدیر این اتفاق به وقوع پیوسته است.
وی خاطر نشان کرد: اگر میگذاشتند این روند خلافت الهی سیر خودش را پیدا کند و حکومت دست کسانی قرار بگیرد که پیامبر(ص) از ناحیه پروردگار آنها را معرفی کرده است، نهتنها دیانت و ایمان مردم غنای خود را درمییافت، حتی مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیز به تکامل خود میرسید. این وضعیتی که امروز در جامعه میبینیم مربوط به یک قرن قبل نیست بلکه سابقه آن به هزار و چهارصد سال قبل باز میگردد. به آن زمانی میرسد که دست اهل حق را از رسیدن به مناصب خود کوتاه کردند. وقتی دست اهل حق کوتاه شود، به تبع، اهل باطل میآیند و جایشان را میگیرند.
پژوهشگر امامت در ادامه عنوان کرد: اهل باطل که بیایند سر کار، با آن اندیشه باطل خود حکومت میکنند. نتیجه حکومت اهل باطل این است که باطل را به جای حق به مردم معرفی میکنند. یعنی در جامعه تمام محرمات به شکلهای مختلفی ترویج داده میشود. چنانچه کمتر از نیم قرن پس از وفات رسول اکرم(ص) بسیاری از محرمات الهی مثل شراب خواری و اعمال خلاف عفت، نه از سوی مردم عادی، بلکه از خلفای پیامبر(ص) و کسانی که خود را جانشین پیامبر(ص) معرفی میکردند، مشاهده شد.
وی در پایان گفت: اگر به دلیل فاصله گرفتن از غدیر، چنین انحرافاتی در مسائل دینی و اعتقادی جامعه به وجود آمد، یقینا در زمینه اقتصادی نیز اقتصادی ناکارآمد و منحرف خواهیم داشت. در مسائل سیاست و اجتماعی هم انحراف خواهیم دید. پس توجه غدیر از چند جهت بر تمام مردمان و حتی غیر شیعیان لازم است: چون غنای معنوی ما وابسته به غدیر است؛ ارتباط ما با عالم ملکوت در گرو غدیر است؛ کلید حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی مرهون توجه به غدیر است.