پیش‌قدمی «هم‌نمک» برای شکل‌گیری عزمی ملی؛ مسئولان صدای «زهکلوت» را بشنوند
کد خبر: 3844135
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۶
نشست بررسی مشکلات جازموریان در مؤسسه خیریه متوسلین به امام‌ رضا(ع)/

پیش‌قدمی «هم‌نمک» برای شکل‌گیری عزمی ملی؛ مسئولان صدای «زهکلوت» را بشنوند

گروه جامعه ــ راهی که گروه «هم‌نمک» با اطعام محرومان جازموریان و شناسایی محرومیت‌های آنان در دهه اول محرم آغاز کرد، حالا زمینه‌ساز برگزاری سلسله‌جلساتی در مؤسسه خیریه متوسلین به امام رضا(ع) شده تا بتوان ظرفیت مسئولان کشور و خیرین را برای رفع محرومیت از مشکلات جنوب شرق کرمان به ویژه بخش «زهکلوت» به میدان آورد؛ مشکلاتی که حل آن نیاز به عزم ملی دارد.

پیش‌قدمی «هم‌نمک» برای شکل‌گیری عزمی ملی؛ مسئولان صدای «زهلکوت» را بشنوندبه گزارش ایکنا؛ نشست هم‌اندیشی درباره مشکلات منطقه جازموریان (واقع در جنوب شرق استان کرمان) با تمرکز بر مسائل بخش «زهکلوت»، شنبه 30 شهریورماه، در محل خیریه متوسلین به امام رضا(ع) با حضور مدیرعامل خیریه، احمد حمزه‌؛ نماینده و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، محمد نصیری؛ رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر، موسوی؛ معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایران، خیبر بیدارپور؛ مدیرکل دفتر برنامه و تأمین منابع سازمان نوسازی مدارس کشور، رضایی؛ بخشدار جازموریان، حجت‌الاسلام والمسلمین بامری؛ امام جمعه جازموریان و جمعی از دغدغه‌مندان خدمت‌رسانی به مناطق محروم برگزار شد.

در ابتدای این نشست و بعد از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید، محمدرضا مشهدی، مدیر طرح «هم‌نمک» خیریه متوسلین به امام رضا(ع) اظهار کرد: این طرح مدتی است که با حمایت گسترده مردم و خیران، در نقاط محروم حاشیه شهر تهران و یا برخی از مناطق محروم و آسیب‌پذیر کشور به توزیع غذا می‌پردازد. بخشی از این غذا، غذای مازاد رستوران‌هاست و بخشی از غذاها نیز با نذر خیران به نیت مستمندان، طبخ می‌شود.

وی افزود: با نظر مدیرعامل خیریه، دهه نخست محرم امسال را در منطقه‌ای محروم در جنوب کرمان به نام جازموریان سپری کردیم، در آن ایام ضمن عرضه غذای گرم میان خانواده‌های محروم، نیازهای مردم و نیز بخشی از آسیب‌های اجتماعی موجود در آن مناطق را شناسایی کردیم. همچنین «هم‌نمک» تنها طرح این مؤسسه نیست، بلکه طرح‌های دیگری نیز در حوزه‌های دانش‌آموزی، فرهنگی و پژوهشی در حال انجام است.

مشهدی با قدردانی از حاضران در این جلسه هم‌اندیشی اظهار امیدواری کرد که این جلسات موجب خیر و برکت برای هموطنان‌مان در منطقه جازموریان باشد و همفکری‌های لازم برای حل مشکلات این منطقه محروم انجام شود.

پیش‌قدمی «هم‌نمک» برای شکل‌گیری عزمی ملی؛ مسئولان صدای «زهلکوت» را بشنوند

در ادامه این نشست سیدمحمدجواد شوشتری با اشاره به هدف تأسیس این مؤسسه خیریه گفت: خیریه متوسلین به امام رضا(ع) پس از دوران دفاع مقدس برای کمک به محرومان و مستضعفان تشکیل شد و به توفیق الهی این خیریه امروز کارویژه‌های متعددی را در دستور کار خود قرار داده است؛ ساخت بیمارستان مغز و اعصاب پروفسور سمیعی در ایران، طرح «هم‌نمک» برای اطعام نیازمندان، طرح «آسمان را به خاطر بسپاریم» برای بورس دانش‌آموزان نیازمند، طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و طرح «گالری مهر هنر» برای نمایش‌ آثار هنرمندان معلول از جمله طرح‌های حال حاضر در این مؤسسه خیریه هستند.

وی در ادامه گفت: طرح هم‌نمک توانست در شب و روز عید سعید غدیرخم نزدیک به چهارهزار پرس چلوکباب برای محرومان و مستضعفان طبخ کند، در همان برهه و پس از این اتفاق خوشحال‌کننده، بسیاری از مردم نیکوکار به هم‌نمک اعلام داشتند که برای ماه محرم نذر دارند و می‌خواهند هم‌نمک از محل این نذورات برای نیازمندان غذا طبخ کند. رویکرد ما این بود که در دهه اول محرم به برکت امام حسین(ع) کسی در تهران گرسنه نمی‌ماند لذا باید این نذری‌ها را به سمت مناطق محروم جهت‌دهی کنیم. آقای واعظ مهدوی، یکی از اعضای هیئت امنا دو منطقه را برای اطعام پیشنهاد کردند: زابل و جازموریان. بلافاصله یک سفر شناسایی توسط دوستان ما انجام شد، دیدیم واقعاً اوضاع نابسامان است و نیاز به خدمت وجود دارد.

شوشتری افزود: در پی این نیازسنجی، تیم هم‌نمک به همراه یک کامیون مایحتاج از تهران به منطقه اعزام شدند. در ادامه دوستان بومی و منطقه‌ای مثل جناب آقای رضایی، بخشدار و جناب آقای بامری، امام جمعه محترم لطف کردند مدرسه‌ای را در اختیار تیم‌ هم‌نمک قرار دادند تا ضمن اسکان از آشپزخانه آنجا برای طبخ غذا استفاده کنند. به لطف خدا نزدیک به 12 هزار غذا در طول کمتر از یک هفته در آن منطقه طبخ و بین حدود 20 آبادی توزیع شد. هدف اصلی از توزیع غذا، ارتباط گرفتن با ساکنان محروم جازموریان و شناسایی محرومیت‌ها به منظور پیگیری وظایف بعدی خیریه بود.

شوشتری با یادآوری اینکه در این خدمت‌رسانی، خبرگزاری بین‌الملی قرآن(ایکنا) در بخش رسانه‌ای به تیم‌ هم‌نمک کمک رساند، اظهار کرد: معتقدیم با لطف خداوند متعال و توسل به حضرت رضا(ع) می‌توانیم همه یا بخش مهمی از مشکلات آن منطقه را حل کنیم، زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست که بعد از چهل سال، هنوز مشکلاتی جدی در زمینه آب، برق، بهداشت، اشتغال و ... در منطقه زهکلوت و اطراف آن مشاهده شود. حتی مشکلات ژنتیکی مثل معلولیت و فلج مادرزاد هم زیاد دیده می‌شود که نشان می‌دهد نیاز به غربال‌گری وجود دارد. این جلسات برای همفکری است تا بتوانیم عزمی ملی را برای حل مشکلات آن منطقه ایجاد کنیم. ما به مردم محروم قول دادیم که نیاز آن‌ها را پیگیری می‌کنیم و خدمت‌رسانی را رها نمی‌کنیم.

بر اساس گزارش ایکنا در ادامه این نشست، رضایی، بخشدار جازموریان با قدردانی از خدمات تیم هم‌نمک به مردم محروم اظهار کرد: در طول یک هفته و در طلیعه ماه محرم به برکت امام حسین(ع) کار بزرگی انجام شد؛ بخش جازموریان تقریباً در 400 کیلومتری مرکز استان کرمان و 70 کیلومتری مرکز شهرستان و طبق آمار سال 1390، 43 هزار نفر جمعیت دارد، البته طبق آمار بهداشت که اخیراً اعلام شد جمعیت جازموریان به 49 هزار نفر رسیده است. جازموریان 288 آبادی دارد که از این تعداد 87 آبادی دارای شورا و 70 آبادی دارای دهیاری هستند. آخرین روستا با مرکز بخش 100 کیلومتر فاصله دارد و نزدیک به 60 کیلومتر آن صعب‌العبور و در منطقه کوهستانی است.

رضایی در ادامه گفت: منکر خدمات مسئولان نیستیم، خیلی کارها انجام شده اما مشکلات جدی هنوز در جنوب کرمان پابرجاست و محرومیت‌هایی وجود دارد. مسئولان رده اول کشوری مثل آقای نوبخت؛ معاون رئیس جمهور به اینجا آمده‌اند و دستوراتی هم داده‌اند اما اراده همگانی و ملی لازم است تا مشکلات برطرف شود. به نظر من، مهم‌ترین کمک باید در بحث کارآفرینی و اشتغالزایی باشد زیرا بیکاری از آسیب‌های جدی این منطقه است.

بخشدار جازموریان مشکلات اساسی دیگر را بهداشت و آموزش دانست و اظهار کرد: همه، استان کرمان را از نظر آموزش و بهداشت توسعه‌یافته می‌دانند، درست هم هست اما جنوب کرمان شرایط فرق می‌کند. جنوب کرمان حتی از سیستان‌ و بلوچستان و هرمزگان و بوشهر هم محروم‌تر است. نزدیک به 95 درصد روستاهای بخش دارای آب شرب نیستند، البته دوستان هلال احمر زحمت کشیدند و در مدت اخیر تانکرهایی را در اختیار مردم منطقه قرار دادند اما کافی نیست و باید فکری اساسی کرد.

هزار دانش‌آموز ترک‌تحصیلی/ فقدان تجهیزات

رضایی تصریح کرد: در بخش جازموریان، 165 مدرسه و بیش از 11 هزار دانش‌آموز وجود دارد که این تعداد مدرسه پاسخگوی این تعداد دانش‌آموز نیست. همچنین بیش از هزار دانش‌آموز ترک تحصیلی در منطقه داریم. باید آموزش و پرورش مستقلی برای بخش باشد، چون خیلی از شهرستان‌ها با دو، سه هزار جمعیت، آموزش و پرورش مستقل دارند. یکی از مشکلات دیگر آموزشی در این منطقه، فقدان تجهیزات است. با وجود گرمای شدید هوا، به جز سه یا چهار مدرسه که در مرکز بخش هستند، هیچ مدرسه‌ای وسایل سرمایشی مثل کولر، یخچال و آبسردکن ندارد. همچنین 43 مدرسه سرویس بهداشتی ندارند که باید در اسرع وقت برای آن چاره‌ای اندیشید. 

حجت‌الاسلام بامری، امام جمعه جازموریان یکی دیگر از حاضران در این نشست بود که با تجلیل از رویکرد مؤسسه خیریه متوسلین به امام رضا(ع) در خدمت‌رسانی به محرومان گفت: سفر گروه هم‌نمک به منطقه جازموریان منشأ خیر و برکاتی در دهه اول محرم شد. امیدواریم این جلسه هم نقطه شروعی برای بازکردن روزنه‌های امید در منطقه جازموریان باشد، چون در جهت حل مشکلات مردم ایجاد شده است.

پیش‌قدمی «هم‌نمک» برای شکل‌گیری عزمی ملی؛ مسئولان صدای «زهلکوت» را بشنوند

ظرفیت‌های کشاورزی جازموریان

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی جازموریان گفت: کنجد مرغوب، گوجه فرنگی، هندوانه، پیاز و سیب زمینی از محصولات کشاورزی این بخش هستند لذا اگر کشاورزی بخش حمایت شود می‌توان در بحث اشتغالزایی و کارآفرینی به موفقیت‌های بزرگی دست یافت. در زمینه راه‌سازی و ترمیم جاده‌ها نیز با توجه به اینکه مساحت وسیعی از بخش، کوهستانی و صعب‌العبور است، نیازهای جدی وجود دارد.

امام جمعه جازموریان به مشکلات بهداشتی و آموزشی نیز اشاره کرد و گفت: وجود 11 هزار دانش‌آموز در جازموریان رقم کمی نیست. هنوز روستاهایی هستند که یک کانکس هم برای فضای آموزشی ندارند. در مباحث فرهنگی هم مشکلات زیادی وجود دارد و معتقدیم باید به ارتقای فرهنگی منطقه توجه ویژه داشته باشیم. البته برنامه‌ریزی برای حل این مشکلات به شکل دفعی امکان‌پذیر نیست اما این جلسات می‌تواند به اولویت‌بندی و زمان‌بندی حل مشکلات کمک کند.

در ادامه این نشست، احمد حمزه‌؛ نماینده مردم کهنوج، رودبار جنوب، فاریاب، قلعه‌گنج و منوجان در مجلس شورای اسلامی با بیان خاطره‌‌ای از سابقه محرومیت جنوب کرمان گفت: سال 1372 توانستم بخشی از مشکلات بخش را به دکتر مرندی، وزیر وقت بهداشت توضیح دهم. وقتی مشکلات را برشمردم، ایشان باور نمی‌کرد که در کشور چنین منطقه محرومی وجود داشته باشد اما معاون ایشان، دکتر کلانترمعتمد که سال 58 در قالب جهاد سازندگی به کهنوج رفته بود، حرف من را تأیید کرد و به آقای مرندی گفت وضع از این هم بدتر است. آقای مرندی در آن زمان تصمیم گرفت شخصاً از وضعیت منطقه بازدید کند اما مسئولان استان به دلیل مسائل امنیتی چنین اجازه‌ای ندادند!

پیش‌قدمی «هم‌نمک» برای شکل‌گیری عزمی ملی؛ مسئولان صدای «زهلکوت» را بشنوند

وی افزود: خاطره دیگر مربوط به سال 1373 است که یک روز فرماندار کهنوج تماس گرفت و درخواست کرد که همراه با چند تن از مسئولان محلی به بازدید از مناطق محروم برویم. به همین منطقه‌ای که بچه‌های هم‌نمک در آن کار کردند، رفتیم و بعد از سه ساعت راه رفتن در کوه‌ها به یک آبادی رسیدیم. حدود 30، چهل خانوار وجود داشتند که هیچ چیز نداشتند، وقتی به آن‌ها گفتیم چه خواسته‌ای دارید، از شدت محرومیت نمی‌دانستند چه چیزی را باید طلب کنند. یکی از آن‌ها گفت برای ما قند بیاورید که با چای بخوریم. بعضی افراد حاضر در صحنه از این اتفاق گریه کردند.

حمزه در ادامه گفت: خاطره‌ای هم از پاکدلی مردم کهنوج بگویم؛ یک خیّری به نام دکتر نصر به همین منطقه رفته بود و پس از عزیمت، به من گفت بزرگترین درس زندگی‌ام را از همین منطقه گرفتم، مقداری کیک و آبمیوه با خود به منطقه برده بودم که توزیع کنم، به آن‌ها یاد دادم که کیک این گونه باز می‌شود و آبمیوه را این گونه می‌خورند. دو عدد کیک و آبمیوه اضافه آمد، آن را به دو بچه که اطرافم بودند، تعارف کردند، گفتند: «دو تا از دوست‌هایمان مریض هستند و در کپر خوابیده‌اند، اگر می‌شود خودمان نخوریم و برای آن‌ها ببریم» مردم کهنوج چنین عزت نفس و مناعت طبعی دارند.

نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اگر محرومیت‌های جنوب کرمان مثل بشاگرد رسانه‌ای نشود و با صدا بلند اعلام نشود، مشکلاتش حل نخواهد داشت؛ عزم ملی برای حل مشکلات جنوب کرمان نیاز است، بشاگرد در سال‌های 58 و 59 محرومیتی مثل جنوب کرمان داشت، البته هنوز هم محروم است و گروه‌های جهادی به آن می‌روند اما وضعیت آن دیگر مثل گذشته اسف‌بار نیست. شاید اولین گام این است که باید زهکلوت، شهرستان مستقل شود. مقامات استان را متقاعد کرده‌ام و طرحی را به وزارت کشور فرستاده‌ام که زهکلوت را به عنوان شهرستان مستقل تعریف کنیم. همانطور که بشاگرد وقتی به شهرستان مستقل تبدیل شد، کارهایش روی روال افتاد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مشکل جدی بعدی که باید برای آن تصمیم فوری اتخاذ شود، معضل بهداشت و درمان است. شهرستان 120 هزارنفری رودبار که جازموریان بخشی از آن است، کلاً دو پزشک متخصص دارد! یک داخلی و یک اطفال. هیچ جای کشور چنین شهرستانی را پیدا نمی‌کنید! اگر بنیاد برکت کمک کند، می‌شود یک بیمارستان 140، 150 تختی در جازموریان احداث کرد. احداث و تجهیز مدارس نیز می‌تواند با کمک خیران سرعت بگیرد، در سه سال اخیر به کمک دکتر رخشانی‌مهر، رئیس سازمان نوسازی مدارس و با همت خیرین مدرسه‌ساز، 70 مدرسه را در شهرستان رودبار کلنگ‌زنی کردیم.

مشکل مسیرهای ارتباطی

وی افزود: همچنین مشکل بعدی مسیرهای ارتباطی است و اگر مسیرها درست نشود، خدمت‌رسانی به این منطقه کماکان با مشکل مواجه خواهد بود. دولت امکان مالی برای ساختن این جاده‌ها ندارد، باید دست به دست هم دهیم و نظر خیران و مجموعه‌هایی مثل قرارگاه خاتم، آستان قدس و ... را برای ساخت این مسیرها جلب کنیم. اگر حداقل، جاده‌های زهکلوت به ایرانشهر و زهکلوت به ریگان بم ترمیم و تجهیز شود، به واسطه رفت وآمد و ارتباط با استان‌های مجاور تحول بزرگی در اشتغال منطقه ایجاد می‌شود.

همچنان مشکل برق!

حمزه به لزوم تأمین برق در جنوب کرمان نیز اشاره کرد و گفت: پس از تأمین برق، لازم است مردم منطقه با تلویزیون آشنا شوند. تماشای تلویزیون توسط مردم این منطقه، در رشد فرهنگی مؤثر خواهد بود. احداث یک پست برق 132 مگاواتی برای آن منطقه تعریف شده است اما انجام آن نیاز به تأمین بودجه دارد، اگر بتوانیم بودجه آن را تأمین کنیم، مشکل برق حل می‌شود و می‌توان با راه‌اندازی کارخانه و تولیدی، به افزایش اشتغال نیز کمک کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی به آسیب‌های اجتماعی نیز گریزی زد و تصریح کرد: اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی در این منطقه به فراوانی دیده می‌شود و متأسفانه زن و مرد آن را عیب نمی‌دانند. بخشی از دلایل اعتیاد، حضور قاچاقچیان در منطقه و بخشی دیگر به دلیل فقر فرهنگی و فقدان امکانات تفریحی است. در کل زهکلوت با 50 هزارنفر جمعیت، یک سالن ورزشی یا یک پارک وجود ندارد. متأسفانه تعداد مساجد نیز بسیار کم است و یکی از مطالبات مردم محروم این منطقه از ما مسئولان، ساخت مسجد است.

وی در ادامه گفت: فعالسازی ذخایر معدنی منطقه اقدامی است که خیران می‌توانند در آن مشارکت کنند. اگر معادن منطقه مثل آهن، مس، سیلیس، سنگ‌های گرانیت و ... راه بیفتند، اشتغال منطقه شکوفا می‌شود. در حال حاضر، معادن زیادی در منطقه، توسط افرادی ثبت‌ اما به حال خود رها شده‌اند، قانونی وجود دارد که اگر ظرف یک سال از معدن بهره‌برداری نشود، می‌توان آن‌ را از اختیار ثبت‌کننده خارج کرد.

حلقه معیوب؛ چاه آب، مجوز و قاچاق سوخت

حمزه در پایان به مشکلات چاه‌های آب نیز اشاره کرد و گفت: تنها شغل مردم در این منطقه کشاورزی است اما طی سه چهار سال اخیر دچار مشکل جدی شده‌اند. این مردم بعد از انقلاب چاه‌هایی حفر کرده‌اند اما واقعاً نمی‌دانستند که تأسیس چاه به مجوز و پروانه نیاز دارد، دولت هم تا سال‌های دهه 70 هیچ حاکمیتی بر این مناطق نداشت که بتواند جلویشان را بگیرد، معضلی که عمده کشاورزان با آن مواجه هستند این است که چاه‌هایشان پروانه ندارد لذا سوخت مورد نیاز چاه‌های آب خود را قاچاقی تهیه می‌کنند. این معضل ضمن اینکه هزینه سنگین سوخت را بر کشاورزان بی‌بضاعت این منطقه تحمیل می‌کند، بازاری بزرگ برای قاچاقچیان سوخت و سوداگران آن به وجود می‌آورد.

جنس کار ما در محرومیت‌زدایی اشتباه است

محمد نصیری؛ رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر دیگر سخنران این نشست بود که اظهار کرد: آقای فتاح در جلسه‌ای که سال گذشته با گروه‌های جهادی داشت، انتقاد کرد که با وجود اینهمه خدمت جهادی هنوز محرومیت‌زدایی از بشاگرد اتفاق نیفتاده است، زیرا جنس کار ما در حوزه محرومیت‌زدایی اشتباه است. من 15 سال در بهزیستی، کمیته امداد، وزارت بهداشت و هلال احمر در زمینه امور خیرین فعالیت کرده‌ام و با این تجربه می‌گویم برای کمک گرفتن از خیران در جهت محرومیت‌زدایی، اگر همه مشکلات را روی دایره بریزیم، دافعه ایجاد می‌شود. هرکدام از مجموعه‌های خدمت‌رسان در کشور در هر حوزه تخصصی که کار می‌کنند، در همان حوزه باید به میدان بیایند و بخشی از کار را آرام آرام شروع کنند.

پیش‌قدمی «هم‌نمک» برای شکل‌گیری عزمی ملی؛ مسئولان صدای «زهلکوت» را بشنوند

وی افزود: جنس ورود خیران مهم است؛ خیّر جاده نمی سازد، پست برق نمی‌سازد و ... اما ساخت منزل، مرکز بهداشت، مسجد و حمام را با رضایت خاطر تقبل می‌کند، به بیانی دیگر کارهایی که مخاطبش مردم باشند انجام می‌دهد اما کارهایی را که وظیفه حاکمیت می‌داند، انجام نمی‌دهد. به نظرم همه مشکلاتی که آقای حمزه گفتند به جز راه و برق با بهره‌گیری از ظرفیت خیران قابل حل شدن هستند. همین فعالیت‌های مجموعه هم‌نمک می‌تواند نقطه آغازی برای گردهم‌آوردن سایر گروه‌ها و مجموعه‌های خدمت‌رسان کشور برای خدمت به جنوب کرمان باشد.

نصیری با یادآوری اینکه که داوطلبان هلال احمر در دهه اول محرم، سه تریلر مواد غذایی و تانکرهای آب در اختیار مردم محروم جازموریان قرار داد‌ه‌اند، اظهار کرد: سه قرارگاه از سپاه، آستان قدس، بنیاد علوی، بنیاد برکت، خیریه حضرت رقیه(س)، گروه‌های جهادی بزرگ و ... به همراه هم‌نمک می‌توانند به میدان بیایند و هر کدام در حوزه تخصصی خود به مردم محروم خدمات لازم را ارائه دهند. یکسری هماهنگی‌ها هم با وزارت بهداشت و وزارت نیرو لازم است و وظایفی که آن‌ها در قابل رفع محرومیت دارند.

وی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های اصلی منطقه حضور عالم است، گفت: یک جامعه برای تکان خوردن نیاز به رهبری دارد، استقرار عالمانی که آنجا را رهبری کنند، ضرورت اصلی است. اگر 10 طلبه فاضل جهادی مقیم منطقه شوند و امام جمعه هم از آن‌ها حمایت کند، بسیاری از مشکلات فرهنگی و به تبع آن اقتصادی حل می‌شود. چندسالی است که قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه با این مدل از اعزام طلاب و مقیم کردن آن‌ها در منطقه، طلبه‌ای را امام و محور فعالیت‌های منطقه قرار می‌دهد.

گزارش ایکنا حاکی‌ست در ادامه این نشست، موسوی، معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایران به بیان نقطه‌نظرات خود درباره شیوه‌های محرومیت‌زدایی از جنوب کرمان پرداخت و گفت: در منطقه هرمز دو سال است که با تدبیر مقام معظم رهبری، گروه‌هایی مستقر شده‌اند و تغییرات بسیارخوبی انجام شده است. مهم‌ترین اقدامی که این گروه‌ها برای آن تلاش می‌کنند، تقویت فرهنگ است. پیشنهاد حقیر این است که ابتدا برای فرهنگ این منطقه کار کنید، فرهنگ که عوض شود، اشتغال و آبادانی رونق می‌یابد. حتی اگر برای یک سال هم غذای آن منطقه را تأمین کنید، اما برای تقویت فرهنگ بسیج نیرو نداشته باشید، مشکلی حل نمی‌شود. اگر بتوانم جلسه‌ای را با بچه‌های مستقر در هرمز هماهنگ می‌کنم که از آن‌ها هم مشورت بگیریم. هر کاری که از دستمان برآید، انجام می‌دهیم.

پیش‌قدمی «هم‌نمک» برای شکل‌گیری عزمی ملی؛ مسئولان صدای «زهلکوت» را بشنوند

خیبر بیدارپور، مدیر کل بودجه و تأمین منابع سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور نیز در این نشست اظهار کرد: سازمان نوسازی مدارس از سال 93 به بعد، پنج منطقه: هرمزگان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی و جنوب کرمان و کردستان را به عنوان پایلوت انتخاب کرد تا بتواند اتفاقات ویژه‌ای را برای آن‌ها رقم زند.

وی با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده مشکلات فضاهای آموزشی در استان سیستان و بلوچستان در حال کاهش است، گفت: برای سیستان و بلوچستان مشخص شده است که تا 15 سال آینده چه مدرسه‌ای و کجا ساخته خواهد شد. امسال نزدیک به 33 میلیاردتومان، یعنی معادل سرانه سه استان کشور به نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سیستان و بلوچستان اختصاص داده شد تا کل مدارس خشت و گلی جمع شوند. مجلس نیز کمک خوبی انجام شد تا بتوانیم سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی را برای مدارس این استان تجهیز کنیم.

وی افزود: امسال این آمادگی را برای نخستین بار به دست آورده‌ایم که هر خیّری مدرسه‌ای را احداث کند، می‌توانیم به سرعت تکمیل آن را به عهده بگیریم. آمادگی داریم هر خیّری در جنوب کرمان 50 درصد ساخت مدرسه را تأمین کند، آن را کامل ‌کنیم. همچنین معتقدم می‌توانیم برای توسعه مدارس جنوب کرمان از ظرفیت مجموعه‌هایی مثل آستان قدس که طبق قانون موظف‌اند برای آموزش مناطق محروم هزینه کنند، استفاده کنیم.

در پایان این نشست، حاضران از کتابخانه تخصصی آسیب‌های اجتماعی در خیریه متوسلین به حضرت رضا(ع) که در آن بیش از چهار هزار و 500 جلد کتاب در اختیار دانشجویان و پژوهشگران قرار دارد، بازدید کردند.

پیش‌قدمی «هم‌نمک» برای شکل‌گیری عزمی ملی؛ مسئولان صدای «زهلکوت» را بشنوند

یادآور می‌شود، قرار بود نمایندگانی از وزارت بهداشت و درمان و همچنین تعداد دیگری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست حضور داشته باشند که متأسفانه به دلایلی صورت نگرفت.

انتهای پیام

captcha