تنگ‌نظری‌ها مانع رونق تولید است/ مشوق‌هایی که از تولیدگران دریغ شده
کد خبر: 3858318
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۹
مطالبات اقتصادی رهبر معظم انقلاب/ جعفرزاده‌ایمن‌آبادی:

تنگ‌نظری‌ها مانع رونق تولید است/ مشوق‌هایی که از تولیدگران دریغ شده

گروه اقتصاد ــ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: در کشورهای دیگر برای تولیدکنندگان، معافیت‌های مالیاتی، معافیت از پرداخت عوارض، سیاست‌های تشویقی و امثالهم در نظر گرفته می‌شود اما متأُسفانه در کشور ما در مورد تولیدکننده و سودی که می‌برد تنگ‌نظری‌ بسیاری وجود دارد و تا این تنگ‌نظری‌ها رفع نشود و وسعت دید و فکر مسئولان برای حمایت از تولید افزایش پیدا نکند، شرایط کنونی تغییری نخواهد کرد.

به گزارش ایکنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی، روز گذشته 28 آبان‌ماه، در دیدار دو هزار و پانصد نفر از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی، با اشاره به اهمیت ثروت ملی و گسترش رفاه عمومی در نظام اسلامی و ضرورت امید نبستن به خارج از کشور تأکید کردند: کار و راهبرد اساسی «مصون سازی اقتصاد از آسیب تحریم‌ها از طریق تقویت و رونق تولید داخلی» است و بنده پشت این قضیه ایستاده‌ام و از مسیر پیشرفت حقیقی کشور کاملاً دفاع می‌کنم.

ایشان مسلح کردن انقلاب به سلاح و اراده تولید داخلی را علاج مشکلات برشمردند و افزودند: تنها راه حل مسائل موجود، این است که مسیر تقویت و رونق تولید داخلی را با جدیت ادامه دهیم و با تصمیمات صحیح و اقدامات لازم، موانع را برطرف کنیم که آثار مثبت حرکت در این مسیر نسبت به قبل مشهود است.

برای مشاهده متن کامل سخنان رهبر معظم انقلاب در این دیدار اینجا کلیک کنید.

برای بررسی بیشتر راهکارهای افزایش تولید داخلی و موانع آن، با غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، به گفت‌وگو نشستیم که وی در ابتدا به ایکنا گفت: رمز موفقیت هر کشوری در حوزه اقتصاد، تولید است و اگر کشوری، شعار اصلی اقتصاد خود را «تولید» قرار داد بنابراین باید به اشکال مختلف هم از آن حمایت کند و شاید هم در چنین کشوری باید به صورت رؤیایی از تولید دفاع شود.

خروج سرمایه‌ها از کشور

وی با اشاره به تنگ‌نظری‌هایی که نسبت به بخش تولید وجود دارد ادامه داد: متأسفانه در شرایط کنونی نسبت به حمایت از تولید، تنگ‌نظری‌های بسیاری وجود دارد و بزرگترین مانع رونق تولید در حال حاضر نیز سیستم بانکی است. حمایت‌های بانکی و مالی از بخش تولید بسیار ضعیف است و در نتیجه بسیاری از سرمایه‌گذاران ایرانی به کشورهای همسایه همانند ترکیه می‌روند.

جعفرزاده ایمن‌آبادی به خروج سرمایه‌ها از کشور اشاره و بیان کرد: اگر از همین افراد سؤال کنید متوجه خواهید شد که در ترکیه تسهیلات زیادی به آن‌ها داده می‌شود. حتی تا مدتی حقوق کارگران و کارمندان آن‌ها را هم دولت پرداخت می‌کند تا بتوانند به بازدهی و تولید برسند.

ضرورت افزایش نظارت بر کیفیت تولید

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآور شد: در کشورهای دیگر برای تولیدکنندگان، معافیت‌های مالیاتی، معافیت از پرداخت عوارض، سیاست‌های تشویقی و امثالهم در نظر گرفته می‌شود اما متأُسفانه در کشور ما در مورد تولیدکننده و سودی که می‌برد تنگ‌نظری‌ بسیاری وجود دارد و تا این تنگ‌نظری‌ها رفع نشود و وسعت دید و فکر مسئولان برای حمایت از تولید افزایش پیدا نکند شرایط کنونی تغییری پیدا نخواهد کرد.

متأسفانه در شرایط کنونی نسبت به حمایت از تولید، تنگ‌نظری‌های بسیاری وجود دارد و بزرگ‌ترین مانع رونق تولید در حال حاضر نیز سیستم بانکی است.حمایت‌های بانکی و مالی از بخش تولید بسیار ضعیف است و در نتیجه بسیاری از سرمایه‌گذاران ایرانی به کشورهای همسایه همانند ترکیه می‌روند

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اهمیت نظارت بر کیفیت تولید تصریح کرد: اقدام دیگری که باید انجام داد این است که سازمان‌هایی همانند سازمان استاندارد که بر کیفیت تولید نظارت می‌کنند باید به میزان بسیار زیادی تقویت شوند؛ بدین معنی که تولید به هر شکل و هر قیمت و هر میزانی برای ما مهم نیست بلکه تولید باید با کیفیت باشد که هم شهروند ایرانی و هم خارجی، به خریدن و داشتن آن افتخار کند.

سیستم بانکی فقط به فکر عریض و طویل شدن است

منتخب مردم رشت در خانه ملت افزود: برخی کالاها در دوران قبل از انقلاب در کشور ما تولید می‌شد که کیفیت لازم را داشت و در کشورهای همسایه با افتخار خریداری می‌شد. بنابراین معتقدم که این چند اقدام شامل زنجیره‌ای از حمایت‌ها و نظارت‌ها صورت گیرد تا تولید ملی ما رونق پیدا کند. البته همان‌گونه که عرض شد نباید در زمینه حمایت صِرف، افراط صورت گیرد بلکه با همپوشانی حمایت با نظارت دقیق، مشکلات بخش تولید به میزان زیادی مرتفع خواهد شد.

وی درباره تأکید رهبر معظم انقلاب در این دیدار بر اصلاح قوانین و مقررات بانکی در راستای حمایت از تولید اظهار کرد: سیستم بانکی ما، نه به فکر کشور، منافع ملی و تولید بلکه صرفاً به فکر خودش و عریض و طویل شدن است. البته با تذکراتی که رهبر انقلاب در چند سال اخیر دادند جلوی بسیاری از این اقدامات نظام بانکی گرفته شد اما هنوز بسیاری از مشکلات سیستم بانکی پابرجا است.

غلبه تفکر کاخ‌نشینی در بانک‌های کشور

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه بانک‌ها باید در خدمت تولید باشند تأکید کرد: برای مدتی تفکر بنگاه‌داری در بانک‌های ما و همچنین تفکر کاخ‌نشینی آنقدر غلبه پیدا کرده بود که به چیزی غیر از منافع خودشان فکر نمی‌کردند در حالی‌که تأسیس بانک برای حمایت از سیاست‌های پولی کشور است، نه اینکه صرفاً به فکر خودشان باشند. البته بخشی از اشکالات هم به حاکمیت بر می‌گردد.

جعفرزاده ایمن‌آبادی در پایان گفت: کشوری همانند کره شمالی، بانکی مخصوص تولیدکنندگان ایجاد کرد تا نگاهی فراخ‌تری به بخش تولید داشته باشد. در شرایط کنونی تولید کننده نمی‌تواند تسهیلات بانکی را با سود 30 درصد بازپرداخت کند بنابراین در نگاه خود به بخش تولید نیازمند تجدیدنظر هستیم.

انتهای پیام
captcha