اعلام جزئیات سی‌وچهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان
کد خبر: 3860433
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۳
عزتی تشریح کرد:

اعلام جزئیات سی‌وچهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

گروه مسابقات ــ رئیس اداره کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی جزئیات سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان که از 12 تا 14 آذرماه در شیراز برگزار می‌شود، تشریح کرد.

ارسالی/////جزئیات سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

علی عزتی، رئیس اداره کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا؛ در رابطه با جزئیات جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان(12 تا 14 آذر‌ماه 98) اظهار کرد: سی‌وچهارمين جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان شامل شش بخش و 34 رشته است.

وی ادامه داد: بخش معارفی جشنواره شامل 9 رشته آشنایی با احادیث اهل ‌بیت(ع)، آشنایی با مفاهیم نهج‌‌البلاغه، آشنایی با مفاهیمِ صحیفه سجادیه، حفظ موضوعی قرآن کریم، آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن کریم، آشنایی با سیره معصومین(ع)، احکام، پرسمان معارفی و سبك زندگی اسلامی ـ ایرانی است.

عزتی با بیان اینکه بخش پژوهشی جشنواره شامل دو رشته مقاله‌نویسی و تلخیص کتاب است، گفت: همچنین، بخش فن‌آوری شامل سه رشته تولید نرم‌افزار، تولید اپلیکیشن و کانال‌های مجازی قرآنی و بخش هنری شامل هفت رشته خوشنویسی، نقاشی، عکس، تذهیب، فیلم کوتاه، معرّق، منبّت و طراحی پوستر است.

رئیس اداره کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه بخش ادبی جشنواره سی و چهارم نیز شامل رشته‌های شعر، داستان‌نویسی، نمایش‌نامه‌نویسی و فیلم‌نامه‌نویسی است، بیان کرد: همچنین، بخش آوایی جشنواره نیز 9 رشته قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ 5 جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 20 جزء، حفظ کل، اذان، دعا و مناجات‌خوانی، تواشیح و همخوانی قرآن را شامل می‌شود.

عزتی ادامه داد: جشنواره سی و چهارم بیش از یک سال است که در میان دانشجویان آموزش عالی کشور آغاز شده و بخش آوایی جشنواره نیز طی روزهای 12 تا 14 آذرماه جاری در جوار حرم احمد بن‌موسی‌الکاظم(ع) و با حضور منتخبان و نخبگان قرآنی دانشگاه‌های کشور برگزار خواهد شد.

برپایی رقابت‌ها در چهار سالن

وی افزود: در مورد نحوه برگزاری مسابقات نیز طبق برنامه‌ریزی که انجام شده است، مسابقات در چهار سالن (دو سالن جهت برگزاری مسابقات آقایان و دو سالن نیز جهت برگزاری مسابقات بانوان) برگزار می‌شود.

عزتی با اشاره به اینکه سالن‌های ویژه آقایان خارج از هتل، سالن صدا و سیما و سالن دانشگاه علوم پزشکی خواهد بود، گفت: با توجه به نزدیکی سالن علوم پزشکی به هتل محل اسکان، نیازی به سرویس ایاب و ذهاب نیست و آقایان می‌توانند ظرف پنج دقیقه خود را به سالن حفظ برسانند ولی فاصله سالن قرائت با هتل محل اقامت کمی زیاد است که پیاده حدوداً 15 دقیقه طول می‌کشد. در این زمینه وسیله نقلیه نیز در نظر گرفته شده است که به طور دائم بین سالن مسابقه و هتل در تردد خواهد بود.

عزتی در ادامه اظهار کرد: سالن‌های ویژه بانوان در طبقه دوم هتل قرار دارد که بانوان محترمه نیازی به خروج از هتل ندارند.

وی با بیان اینکه لازم است تا همه عزیزان حتما کارت شناسایی جهت پذیرش هتل، به همراه داشته باشند، گفت: ساعت پذیرش جشنواره از ساعت 14 امروز 11 آذرماه است. عزیزان برنامه خود را طوری هماهنگ کنند که در زمان اعلام شده به هتل مراجعه کنند. چنانچه افراد زودتر از زمان اعلام شده به هر دلیلی مراجعه کنند، امکان پذیرش در هتل وجود ندارد، لکن پیشنهاد می‌شود این افراد وسایل شخصی خود را به امانت‌داری هتل بسپارند و چند ساعتی را به حرم شریف احمد بن موسی‌الکاظم(ع) جهت زیارت مشرف شوند و سپس، در ساعت اعلام شده جهت پذیرش هتل مراجعه کنند.

رئیس اداره کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه عصر روز دوشنبه، 11 آذرماه عزیزان در اختیار خود هستند و می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و به حرم حضرت شاهچراغ(ع)، حافظیه، سعدیه و مکان‌های دیدنی دیگر شیراز بروند، افزود: البته در این مورد همکاران ما در شیراز بلیط بازدید از مکان‌های گردشگری را فراهم کرد‌ه‌اند که در هنگام پذیرش در اختیار دانشجویان قرار خواهد داد.

عزتی با اشاره به اینکه روز 11 آذرماه بعد از نماز مغرب و عشا (یعنی شب قبل از مسابقات) قرعه‌کشی بخش‌های مختلف را خواهیم داشت، تصریح کرد: این مراسم با حضور ناظران و همکاران ما انجام خواهد گرفت و بعد از آن از طریق فضای مجازی و پایگاه اطلاع‌رسانی مربوط و همچنین، در مکان‌های مختلف، زمان اجرای متسابقین اعلام خواهد شد.

وی با اشاره به نکات مربوط به مسابقات بخش آقایان، افزود: ابتدا ما روز 12 آذرماه از ساعت 8:30 تا 11:30 رشته ترتیل را همزمان با برنامه افتتاحیه برگزار خواهیم کرد. سپس، بعد از ظهر از ساعت 14:30 رشته اذان و در ادامه نیز رشته تحقیق و سپس، رشته‌های تواشیح و همخوانی و دعا و مناجات‌خوانی برگزار خواهد شد.

عزتی ادامه داد: در سالن ویژه بخش حفظ نیز برنامه مسابقات آقایان از ساعت 14:30 روز 12 آذرماه با اجرای مسابقات در رشته‌های حفظ کل، 20 جزء، حفظ 10 جزء و حفظ 5 جزء آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه مسابقات بانوان نیز از ساعت 14:30 روز 12 آذرماه آغاز می‌شود، گفت: برنامه‌های ما از ساعت 8:30 روز 12 آذرماه همراه با مراسم افتتاحیه با حضور قاریان، حافظان، هنرمندان، منتخبان بخش معارفی و با حضور مسئولان دانشگاه‌ها و همچنین، آیت‌الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام‌جمعه شیراز در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز آغاز خواهد شد.

اختتامیه در حرم شاه‌چراغ(ع)

عزتی با بیان اینکه در برنامه افتتاحیه از منتخبان بخش‌های هنری، ادبی، پژوهشی و بخش مفاهیم تقدیر خواهد شد، گفت: اختتامیه این جشنواره نیز روز 14 آذرماه در محل حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار می‌شود.

رئیس اداره کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه افرادی که جزء سه نفر برتر جشنواره در رشته‌های مختلف می‌شوند باید حتما در مراسم اختتامیه برنامه حضور داشته باشند، گفت: در غیر این صورت و در صورت عدم شرکت در مراسم اختتامیه، هدایا و لوح تقدیر به ایشان تحویل داده نخواهد شد مگر اینکه دلیل موجهی داشته باشند و این امر نیز برای مسئولان برگزارکننده محرز شده باشد.

وی افزود: برای هر یک از دانشگاه‌ها به تناسب یک میزبان و رابط در نظر گرفته‌ایم تا چنانچه اگر مشکلی داشتند، از طریق این رابط سریع اطلاع دهند تا نسبت به رفع آن اقدام شود.

عزتی با بیان اینکه برنامه‌های مختلفی همچون زیارت حرم شاهچراغ(ع)، تهیه بلیط بازدید از مجموعه‌های حافظیه و سعدیه برای دانشجویان هماهنگ شده است، اظهار کرد: البته یک محفل انس با قرآن نیز خواهیم داشت که از قاریان برتر استان و همچنین، از داوران محترم جهت قرائت دعوت خواهد شد.

رئیس اداره کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با آئین‌نامه اجرایی و انضباطی دانشجویان نیز بیان کرد: در این مورد لازم می‌دانم تا نکته مهم را به عرض شرکت‌کنندگان برسانم. اولا عزیزان حتما باید در زمان اعلام شده در سالن مسابقه حضور داشته باشند. طبق آئین‌نامه اگر نام شخص شرکت‌کننده در مسابقات دو بار خوانده شود و در جایگاه حضور نداشته باشد، متسابق از جشنواره حذف خواهد شد.

وی افزود: ثانیا بعد از اجرای هر نفر از آقایان و بانوان، نتایج و کارنامه هر شخص بعد از چند دقیقه تقدیم وی خواهد شد. اگر عزیزان اعتراض یا بحثی در رابطه با اجرای خود داشته باشند، ابتدا با داور راهنما مشورت و سپس، فرم ویژه اعتراض را تکمیل کرده و تحویل داور راهنما که نماینده هیئت داوران است می‌دهند که در زمان مناسب نیز به اعتراض شخص رسیدگی و نتیجه را اعلام خواهند کردد. این زمان (اعتراض ) نهایتا تا دو ساعت بعد از اعلام کارنامه خواهد بود که در غیر این صورت نیز رسیدگی به اعتراضات امکان‌پذیر نیست.

عزتی ادامه داد: در مورد رشته دعا و مناجات‌خوانی، دعای ابوحمزه ثمالی با مشورت اساتید اهل فن انتخاب شده است به‌طوریکه داوطلبان باید آمادگی کامل داشته باشند. همچنین، قرعه‌ها تقریبا 10 دقیقه قبل از آغاز نوبت اجرای هر شخص در اختیار وی قرار داده خواهد شد و دعاخوان باید فراز مربوطه را با بخش مناجات که خود وی آماده کرده، مطابقت دهد و آمادگی خود را به هیئت داوران اعلام کند. قرعه‌ها به طور مشترک از دعای ذکر شده در گلدان مربوطه قرار خواهد گرفت و به هر یک از متسابقان نیز به صورت برابر وقت و مهلت مرور داده خواهد شد.

رئیس اداره کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: گروه‌های تواشیح و همخوانی باید متن تواشیح خود را قبل از اجرا(شب قبل) تحویل رئیس هیئت داوران داده تا هیئت محترم داوران نسبت به بررسی و امتیازدهی اقدام کنند. در این رشته 100 نمره مربوط به تواشیح بوده و 100 نمره دیگر نیز مربوط به همخوانی قرآن است.

نحوه امتیازدهی به حفاظ

عزتی ادامه داد: در مورد رشته‌های حفظ قرآن کریم در تمام مراحل برگزاری مسابقات که صحت حفظ و حسن قرائت مورد نظر است، امتیاز نهایی حافظ به صورت 70 درصد امتیاز صحت حفظ و 30 درصد امتیاز حسن قرائت محاسبه می‌شود. آزمون حفظ در مرحله ملی، یک مرحله‌ای برگزار خواهد شد که در صورت نزدیکی امتیازات افراد برتر و با نظر هیئت داوران و ستاد برگزاری مسابقات می‌تواند در دو مرحله برگزار شود.

وی بیان کرد: در صورت برگزاری مرحله فینال، امتیازدهی مرحله مقدماتی با مرحله فینال به این ترتیب است که در مرحله مقدماتی 15 درصد امتیاز حسن قرائت و 40 درصد امتیاز صحت حفظ و در مرحله نهایی نیز 15 درصد امتیاز حسن قرائت و 60 درصد امتیاز صحت حفظ در نظر گرفته می‌شود.

عزتی تصریح کرد: در نگاه کلی، 30 درصد امتیاز حسن قرائت(15 درصد مرحله مقدماتی + 15 درصد مرحله نهایی) + 70 درصد امتیاز صحت حفظ (40 درصد مرحله مقدماتی + 60 درصد مرحله نهایی) در نظر گرفته خواهد شد.

رئیس اداره کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با رشته‌های هنری جشنواره نیز اظهار کرد: نکته مهم در این بخش این است که دانشجویان عزیز حتما وسایل مورد نیاز رشته هنری خود را به همراه داشته باشند. برای مثال در رشته خطاطی، قلم، جوهر، کاغذ و ... به همراه داشته باشند و همچنین، نمونه‌ای از خط خود را به نمایش بگذارند و یا کسانی که در رشته نقاشی و تذهیب شرکت کرده‌اند، نمونه کار را داشته باشند و به صورت حضوری کار خود را اجرا کنند.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: شرط تحویل هدایا و لوح تقدیر حضور در مراسم اختتامیه و روز قبل از آن است. افرادی که حائز رتبه شده‌اند، رتبه ایشان از طریق اخبار و پایگاه اطلاع‌رسانی به آنان اطلاع داده خواهد شد.

انتهای پیام
captcha