40 رتبه برتر برای پزشک حافظ کل قرآن + فیلم
کد خبر: 3971415
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۷
در مستند «راویان نور» شبکه مستند سیما معرفی شد /

40 رتبه برتر برای پزشک حافظ کل قرآن + فیلم

محمد مصطفی‌پور، حافظ کل قرآن که حدود چهل رتبه کشوری و چندین رتبه بین‌المللی است دار در عرصه تحصیل نیز خوش درخشیده و در کسوت پزشک به جامعه خدمت می‌کند.

حافظ قرآنی که رتبه ۳۰۰ کنکور را کسب کرد + فیلمبه گزارش ایکنا، دوازدهمین قسمت راویان نور به معرفی محمد مصطفی‌پور، حافظ قرآن کریم اختصاص داشت، کسی که معتقد است قبل از اینکه حافظ قرآن باشد، قرآن حافظ اوست.

وی درباره آغاز ورودش به عرصه حفظ قرآن گفت: در سن کودکی، سوره‌های کوچک قرآن را حفظ کردم. یکی از سوره‌ها که بدون اینکه اسم آن را بدانم، چند آیه‌اش را حفظ کرده بودم، سوره ضحی بود. این داستانی داشت، نوجوانی به نام جواد فروغی در جامعه قرآنی کشور ظهور کرد، آن زمان ایشان تلاوت‌هایی فوق‌العاده به سبک استاد عبدالباسط داشتند، یادم هست مشغول بازی هم از شنیدنش لذت می‌بردم. نوای خوش ایشان به صورت غیر مستقیم خیلی در گرایش من به سمت فعالیت‌های قرآنی تأثیرگذار بود.

مصطفی‌پور به خاطره‌ای قرآنی از دوران تحصیلش اشاره کرد و گفت: در مدرسه شاهد، مسابقه حفظ جزء سی را گذاشتند که جایزه‌اش دوچرخه بود. آن زمان دوچرخه نداشتم به قرآن هم علاقه داشتم، باتشویق مادر و معلمم ۳۲ سوره از 37 سوره جزء سی را حفظ کردم، با توجه به اینکه در مدرسه‌مان افرادی بودند که از قبل حافظ جزء سی بودند، من به دوچرخه نرسیدم و جایزه من شد یک جفت جوراب، یک جامدادی و یک رادیو، وقتی این جایزه را گرفتم، آنقدر خوشحال بودم که تا خانه دویدم.

وی بیان کرد: قرآنی که برای حفظ استفاده می‌کردم، قرآن استانداردی نبود در واقع قرآن عقد پدر و مادرم بود، نوار ترتیل هم نداشتم، به صورت سماعی مادرم جزء سی را می‌خواند، من هم حفظ می‌کردم، جزء ۲۹ را هم تقریباً به همین صورت حفظ کردم. استاد حاج محمد صالحی از پیشکسوتان قرآنی استان گیلان هستند، در مسجد کاسه‌فروشان، مسجدی در وسط بازار محلی شهر رشت، کلاس قرآن برگزار می‌کرد و این کلاس همچنان ادامه دارد و یکی از کلاس‌های باشکوه حفظ و قرائت در شهرستان رشت و شاید استان و کشور باشد. من به آن جلسه رفتم، قرآن خواندم و جایزه گرفتم و اینگونه تشویق شدم. بعد از آن زیر نظر استادم حفظ و قرائت را ادامه دادم و توانستم در مدت ۱۴ ماه و هفت روز کل قرآن را حفظ کنم. در یک سال اول حفظم، ۱۷ جزء و در ۶۷ روز بعدی، ۱۳ جزء حفظ کردم، من از روزی یک خط شروع کردم، تا به روزی شش صفحه رسید. استاد حاج محمود صالحی، جان من است، ورودم و ماندنم در عرصه قرآن را بعد از لطف خدا و عنایت اهل بیت و تشویق پدر و مادرم، مدیون ایشان هستم، ایشان اینقدر خوب بودند و هستند که همه کاری برای من کردند.

مصطفی‌پور اظهار کرد: آگهی‌ای از بعثه مقام معظم رهبری در روزنامه جمهوری اسلامی دیدم که هرکس بتواند در مدت دو سال حافظ قرآن شود و امتحان‌های کتبی و شفاهی را پشت سر گذارد به حج تمتع اعزام می‌شود. آنجا ثبت نام کردم و بعد از اینکه مسابقات در سازمان حج و زیارت برگزار شد، رتبه ممتاز را کسب کردم و عازم حج تمتع شدم.

وی با اشاره به اینکه همسری نصیبش شده که علاقه‌ فراوانی به قرآن دارد، گفت: برای یک حافظ، مسابقات، جایگاهی جدی برای محک زدن است، برخلاف قاری که محافل زیادی دارد، برای حافظ، فرصت کمتری پیش می‌آید و ما ناچار بودیم که در مسابقات شرکت کنیم. از سال ۷۳ به صورت رسمی در مسابقات شرکت کردم، اولین مسابقه، مسابقه حفظ جزء سی کشور بود که توانستم رتبه سوم را کسب کنم. چندین مرتبه مسابقات بین‌المللی شرکت کردم که اولینش مسابقات بین‌المللی امارات بود. در مسابقات بین‌المللی عربستان در رشته حفظ کل رتبه چهارم و در مسابقات مصر، رتبه سوم را کسب کردم، در مسابقات نیروهای مسلح دوم شدم، در مسابقات عمان و تونس رتبه اول را کسب کردم. سال ۹۶ آخرین مسابقه‌ رسمی را شرکت و در مجموع در این سال‌ها ۴۰ رتبه کشوری کسب کردم، تحصیل هم بسیار برایم مهم بود و قرآن و حفظ قرآن باعث شد که پیشرفتم ملموس‌تر شود و همیشه هم جزو شاگردان ممتاز بودم. رتبه ۳۰۰ کنکور را کسب کردم و در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) پذیرفته شدم و آنجا هم جزو دانش‌آموختگان با معدل بالا بودم.

مؤسسه مصباح‌الهدی لنگرود، سال ۸۹ به همت خانم عابدینی، همسر دکتر مصطفی‌پور تأسیس شده است، وی در این رابطه گفت: کاری که شروع کردیم در حال نتیجه دادن است و مؤسسه تاکنون هفت حافظ کل تربیت کرده است که دارای رتبه‌های ممتاز استانی و کشوری هستند. همیشه به قرآن‌آموزانم این سفارش را می‌کنم که مبادا پرداختن به قرآن باعث شود از درس عقب بمانید. اما اکثر قرآن‌آموزانمان دانش‌آموزان مدارس تیزهوشان هستند. آموزش قرآن اگر به صورت تک‌بعدی دنبال شود، قطعاً راه به جایی نمی‌برد، هدف کلی ما این است که بتوانیم افرادی را تربیت کنیم که علاوه بر آشنایی با فنون حفظ و قرائت به مفاهیم قرآن آشنا باشند که در رفتارشان بروز پیدا کند و به عنوان الگو به جامعه معرفی شوند. ما می‌گوییم حافظ قرآن، اما در اصل قرآن حافظ ماست.

این برنامه به تهیه‌‌کنندگی و کارگردانی سیدمهدی موسوی‌برزکی طی ۱۳ قسمت ۲۵ دقیقه‌ای هر روز ساعت ۱۸:۴۰ به روی آنتن شبکه مستند می‌رود. بازپخش این مجموعه روز بعد، ساعت ۱۲:۳۰ است.

انتهای پیام
captcha