یکی از محورهای مهم فرمایشات حضرت آیتالله العظمی خامنهای در دیدار رئیس و مسئولان عالی قوه قضائیه و رؤسای دادگستریهای سراسر کشور، ضمن تحلیل کار بزرگ ملت ایران در جنگ تحمیلی اخیر و نقش برآب شدن محاسبات و نقشههای متجاوزان، به اتحاد عظیم ملت ایران با همه اختلاف سلائق سیاسی و تفاوت وزن مذهبی برای دفاع از ایران عزیز اشاره و تأکید کردند: وظیفه همه حفظ این اتحاد ملی است.
در این راستا ایکنا با بهنام سعیدی، دبیر دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی انجام داده که در ادامه میخوانیم:
ایکنا ـ با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب بر صیانت از انسجام ملی، بهویژه پس از جنگ تحمیلی ۱۲روزه، مسئولان، رسانهها و فعالان سیاسی چه بایدها و نبایدهایی را انجام دهند و به عبارت دیگر در این راستا چه وظایفی برعهده دارند؟
یکی از مهمترین محورهای بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان قوه قضائیه، تأکید بر همبستگی و همدلی ملی بود. ایشان این مؤلفه را مهمترین پایه قدرت ملی دانستند. در روزهای دفاع از کشور، ما شاهد وحدت کمنظیری میان اقشار، اقوام و جریانهای مختلف سیاسی بودیم؛ همه مردم با هر گرایشی در کنار هم ایستادند و یکصدا و همدل از وطن، نظام، انقلاب و ولایت دفاع کردند. همین انسجام موجب شکست سنگین و مفتضحانه دشمن و در نهایت مطرح کردن موضوع آتشبس و تسلیم بود.
نکته بعدی که بسیار حائز اهمیت است، نسبت دیپلماسی و میدان است. این دو مکمل هم هستند و از یک فرماندهی واحد و مشترک فرمان میگیرند. نبرد صرفاً در عرصه نظامی و سخت نیست؛ بلکه در حوزه دیپلماسی نیز میتوان منافع ملی، خطوط قرمز، دستاوردهای هستهای، رفع تحریمها، حق غنیسازی و عزت کشور را پیگیری کرد. معتقدیم دیپلماسی اگر در مسیر منافع ملی باشد، اقدامی مفید و مؤثر است. دیپلماسی با این شرایط در کنار میدان میتواند همپوشانی داشته باشد.
ایران اسلامی پاسخی کوبنده و راهبردی به رژیم متجاوز داد. این پاسخ، علاوه بر نمایش اقتدار و دفاع جانانه از کشور، پیامی روشن و کمنظیر برای آمریکا و رژیم صهیونیستی داشت؛ «جمهوری اسلامی ایران یک قدرت منطقهای با توانمندی هستهای و راهبردی است و توانست با قدرت در مقابل دو قدرت هستهای بایستد و در نهایت پیروز شود.»
در شرایط حساس امروز، همه جریانها و منتقدان باید صبورانه و مسئولانه رفتار کنند. آسیب زدن به این وحدت و همدلی، شایسته نیست. امروز بیش از هر زمان، کشور نیازمند تقویت انسجام ملی است، نه تضعیف آن. خداوند همواره نقشههای دشمن را باطل کرده و باز هم باطل خواهد کرد. حضور مردم در دفاع از نظام، تنها لطف الهی و نتیجه هدایتهای حکیمانه مقام معظم رهبری است.
ایکنا ـ مقام معظم رهبری بر دست پر ملت ایران در همه میدانها اشاره کردند، این چه میزان نشان میدهد که دیپلماسی باید در کنار میدان و تقویت توان نظامی باشد؟ به عبارت دیگر در شرایط شکننده پساجنگ، دیپلماسی کشور باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند «ما از همه ابزارهای لازم همچون منطق و نیروی نظامی برخورداریم بنابراین چه در میدان دیپلماسی و چه در میدان نظامی، هرگاه وارد شویم به توفیق الهی با دست پُر وارد خواهیم شد.» حتی در اوج جنگ، سربازان دیپلماسی ما فعال بودند و با وجود سختیهایی که در آن ایام همراه بود، سفر میرفتند، گفتوگو میکردند و تلاش میکردند که حقانیت جمهوری اسلامی را اثبات کنند.
اکنون نیز گرچه شرایط پایدار نشده، اما دیپلماسی ما زنده و فعال است. جمهوری اسلامی ایران هیچگاه دیپلماسی را کنار نگذاشته است. ما باور داریم که میدان و دیپلماسی باید مکمل هم باشند و هر دو در مسیر حفظ منافع ملی، عزت کشور، ولایت، رهبری و دستاوردهای صلحآمیز هستهای عمل کنند. همانطور که در روزهای اخیر دیدیم، در بحبوحه جنگ، میدان و دیپلماسی با هماهنگی کامل در کنار یکدیگر قرار داشتند.
دیپلماسی ما اکنون نیز فعال است. مجموعه کسانی که در این حوزه مأموریت دارند، با تمام توان در حال تلاش هستند اما همچنان باید تأکید کنیم که اولویت اصلی ما، منافع ملی و حفاظت از کیان جمهوری اسلامی ایران، خاک و وطن است. امروز ما برای تثبیت جایگاه خود در منطقه و نظام بینالملل، نیازمند دیپلماسی هوشمندانه و با صلابت هستیم.
ایکنا ـ با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری به اتحاد عظیم ملت ایران با همه اختلاف سلائق سیاسی و تفاوت وزن مذهبی برای دفاع از ایران، چه میزان مشخص شد ۹۰ میلیون ایرانی، همان هسته سخت نظام هستند؟
در این جنگ تحمیلی ۱۲روزه، این مردم، با وجود تفاوتهای مذهبی و اختلاف سلیقههای سیاسی، برای دفاع از کشور، تمامقد پای کار آمدند. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، این وحدت و انسجام یک سرمایه بینظیر برای کشور است. ایران با هسته سخت 90 میلیونی در جنگ 12روزه و دو میدان نظامی و دیپلماسی پیروز شد و پیروز خواهد شد.
رمز پیروزی ما در جنگ تحمیلی 12روزه، همین هماهنگی بین میدان و دیپلماسی بود. میدان نظامی و دستگاه دیپلماسی هرگز از یکدیگر جدا نبودهاند. این پیوستگی راهبردی، ما را در جنگ اخیر به پیروزی رساند. دشمن وقتی این هماهنگی را دید، مجبور به عقبنشینی شد.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام