رضا حاجیآبادی، مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، با اشاره به اجرای چهارمین دوره «نذر کتاب»، به تشریح این طرح پرداخت و اظهار کرد: در دوره سوم هم با آنکه حمایتی از ما صورت نگرفت، کار خود را انجام دادیم.
وی با بیان اینکه توجه به غذای روح مردم بسیار با ارزشتر از رسیدگی و تهیه غذای جسم است، اظهار کرد: چند سالی است که با کمک برخی دوستان انتشاراتی و غیردولتی خود به اجرای این طرح ارزشمند اقدام کردیم که متاسفانه همانند بسیاری دیگر از امور که با دولتی شدن ضعیف میشود، در سال گذشته با ورود وزارت ارشاد به این طرح، این رویکرد به شکل مورد انتظار اجرایی نشد.
حاجیآبادی به نام این طرح اشاره کرد و افزود: سنت حسنه پخش نذری از دیرباز در میان ما وجود داشت و ما در این طرح تلاش کردیم که مسیر آن سنت را به سمت و سوی غذای روح جامعه ببریم. البته از فوائد دیگر این طرح میتوان به جلوگیری از قطع بیرویه درختان به منظور تولید کاغذ و مطالعه یک کتاب مفید توسط شمار بیشتری از افراد اشاره کرد.
مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس با اشاره به نقدی که طی سالهای گذشته به نحوه حمایت از هیئتهای مذهبی داشته است و آن اینکه توجه به غذای روح به اندازه غذای جسم و حتی بیشتر از آن اهمیت دارد، اظهار کرد: امسال رایزنیهایی با شهرداری تهران به عمل آمد و با همکاری مشاور شهرداری و مدیرکل فرهنگی شهرداری، غرفهای در نمایشگاه عطر سیب به «نذر کتاب» اختصاص یافته است.
غذای روح مردم بسیار با ارزشتر از غذای جسم است
مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس با بیان اینکه در این نمایشگاه ما هم نذری میدهیم و هم نذری میگیریم، گفت: نیمی از هزینه کتاب را خود ناشر و نویسنده، نذر ترویج فرهنگ عاشورا کرده است و نیم دیگر را متولیان هیئات مذهبی متقبل میشوند، ولی با این تفاوت که مثل سایر نذریها به یکباره مصرف نمیشود.
حاجیآبادی اظهار کرد: براساس این طرح، افرادی که این کتابها را دریافت میکنند باید پس از خواندن، آن را در اختیار نفر بعدی قرار دهند که پنجمین فرد به نیت پنج تن آلعبا صاحب آن کتاب محسوب میشود و میتواند آن را در اختیار کتابخانه قرار دهد.
مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس ادامه داد: در این طرح ناشران و مؤلفان، کتابهای خود را با 50 درصد تخفیف در اختیار ستادی به نام «ستاد نذر کتاب» قرار میدهند و این ستاد پس از بررسی، موارد تائید شده را به چرخه نشر و توزیع وارد میکند و با شناسایی خیران و برخی نهادها و سازمانهای مرتبط و معرفی این آثار، کتابها در اختیار مردم قرار میگیرد.
«نذر کتاب» در نمایشگاه بوی سیب
وی به هزینه بسیار بالا توسط مردم و نهادهای گوناگون در ماه محرم اشاره کرد و افزود: هزینه مال و اموال و حتی جان در مسیر سیدالشهدا(ع) بسیار باارزش است، اما فراموش نشود که قیام عاشورا و اتفاقات کربلا در درجه اول برای اصلاح امور و فرهنگ است و چقدر خوب بود اگر تنها دو درصد از این هزینهها برای ترویج فرهنگ عاشورا صرف شود.
حاجیآبادی که یکی از پایهگذاران این طرح است با اشاره به اینکه طرح نذر کتاب برای اولین بار به صورت محدود از دی 88 در ماه محرم و با هدف ادای دین به فرهنگ عظیم عاشورا به اجرا درآمد، گفت: این طرح ابتدا با حدود شش عنوان کتاب آغاز شد و هماینک با توجه به استقبالی که صورت گرفته، امسال به پنجاه عنوان اثر و شش ناشر بزرگ، رسیده است.
مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس افزود: کتابها یا از سوی خود افراد خیر یا توسط ستاد نذر کتاب توزیع میشود و قیمت کتاب در عنوانهای منتشر شده از هزار تومان تا 18 هزار تومان است که 50 درصد آن را ناشر نذر میکند و 50 درصد باقیمانده را مردم نذر میکنند و نذر مردم در این نذر فرهنگی میتواند از یک جلد کتاب با هر قیمتی که متقاضی میخواهد، شروع شود.