حجتالاسلام حسین مرادی، مدرس حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آذربایجان غربی، گفت: متأسفانه برخی مداحان کم مطالعه به ذکر مسائل ظاهری و سطحی جریان کربلا میپردازند؛ بنابراین برای تأثیرگزاری در عموم مردم باید از سطحیگویی بپرهیزند و مطالب عمیق واقع کربلا را انتقال دهند.
وی افزود: بنابراین باید اشخاصی که از سواد بالایی برخوردار بوده و مقتلشناس هستند با مطالعاتی که در این زمینه دارند مطالب صحیح و متقن را به عزاداران حسینی ارائه دهند.
حجتالاسلام مرادی تأکید کرد: مسلمانان شیعه باید طوری زندگی کنند که تاریخ و بهویژه جریان کربلا را برای خود تجربه قرار دهند و مثل معاویه و یزیدیان نباشند که امر به معروف و نهی از منکر امام(ع) در آنها اثر نکند.
وی در ادامه با اشاره به جمله معروف حضرت زینب(س) که پس از واقعه کربلا خطاب به یزید فرمود جز زیبایی در صحنه عاشورا چیزی ندیدم، گفت: تمام صحنههای کربلا زیبا بود حتی امام حسین(ع) در گودال قتلگاه به ذکر الهی پرداخت که نشاندهنده رضایت و توکل الهی ایشان بود.
مدرس حوزه علمیه قم ابراز کرد: از سوی دیگر همین که امام حسین(ع) در گودی قتلگاه نیز خواستار هدایت شمر ملعون و نجات وی از آتش جهنم بود، همه از زیباییهای صحنه کربلا بود.
وی ادامه داد: حضرت ابالفضل(ع) در اوج تشنگی خود آب ننوشید تا به مولایش امام حسین(ع) آب برساند که نشاندهنده زیباییهای صحنه کربلا و عشق و دلدادگی حضرت قمر بنی هاشم(ع) به مولا و امامش بود.
حجتالاسلام مرادی افزود: تنها علتی که باعث شد حضرت زینب(س) در طوفان مصائب بار امت اسلامی را بر دوش کشد و قدرتمندانه در مقابل یزید ایستادگی کند عشق به امامت بود چون امام حسین(ع) را نه بهعنوان برادر بلکه بهعنوان امام زمان خود دوست میداشت.
مدرس حوزه علمیه قم تأکید کرد: در زمان کنونی نیز کسی که عشق و اعتقاد به امام زمانه خود داشته باشد میتواند سر منشأ کارهای بزرگی باشد اما اگر ارتباط ضعیفی با امام(عج) داشته باشد در متن جامعه باقی میماند.