به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) زهرا شیخی، ریاست پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی صبح امروز، 15 آبانماه در افتتاحیه ششمین کنگره ملی سرطان پستان با اشاره به اینکه مقالات ارسالی به این کنگره در سال جاری رشد کمی صدردرصدی نسبت به سال گذشته داشته، افزود: 240 مقاله به این کنگره ارسال شد که از نظر کیفی نیر رشد قابل توجهی داشته و پژوهشکده سرطان پستان نیز مفتخر اسست برای ششمین سال متوالی به ثمر نشستن همت بلند محققان برجسته این مرکز را اعلام کند.
وی با اشاره به اینکه سرطان پستان شایعترین سرطان زنان به شمار میرود، گفت: این بیماری در سالهای اخیر رشد فزایندهای یافته به طوری که سالانه حدود 8 تا 10 هزار نفر را مبتلا کرده و علیرغم تلاشهای علمی و دستاوردهای بزرگ فناوری و پژوهشی به نظر میرسد سن ابتلا به این بیماری در کشور ما یک دهه پایینتر از سایر کشورها است.
شیخی با اشاره به اینکه بیماری سرطان سینه از معدود بیماریهایی است که با تشخیص زودرس و غربالگری امکان پیشگیری از آن وجود دارد، افزود: این مهم به زیرساختها و ساز وکارهای گوناگون نیاز دارد که برگزاری مجامع علمی و گردهماییهای بزرگ پژوهشی و تحقیقاتی راه روشنی در این زمینه ایجاد میکند و سلامت را در کشور ارتقا میدهد.
وی با اشاره به مواردی که به صورت خاص در این کنگره مورد بحث و بررسی قرار میگیرد، گفت: ارائه راهکارهایی در جهت پیشگیری از سرطانهای ارثی، پرهیز از درمانهای نابجا، رادیوتراپی حین عمل، روشهای استفاده از نتایج آماری در بالین بیمار و بررسی هزینه اثربخشی برای غربالگری در سرطان، ارتقای کیفیت زندگی مبتلایان به این بیماری و تستهای کلینیکی و پاراکیلینیکی، روشهای مدرن جراحی و تشخیص از مواردی است که به صورت خاص در این کنگره به آن پرداخته میشود.
شیخی با اشاره به اینکه مباحث مرتبط با اخلاق پزشکی در سرطان برای نخستین بار در این کنگره مورد بحث وبررسی قرار میگیرد، گفت: پردازش اطلاعات در حوزه سرطان نیازی جدید است که امروز متخصصان برخی از کشورها دنیا نیز به آن روی آوردهاند زیرا به دلیل حجم زیاد دادههای تولید شده در حوزه سرطان و لزوم شناسایی ریسک فاکتورهای مختلف که در جمعیت تمام کشورها نیز به آن میپردازند لازم است ما نیز به دنبال بومی کردن این دادهها باشیم.
حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در این همایش با اشاره به اینکه فعالیتهای جهاد دانشگاهی در زمینه سرطان پستان از 1375 آغاز شده است افزود: مجموعه تخصصهای مورد نیاز در این زمینه در یک مجموعه گردهم آمدهاند و با تأسیس پژوهشکده سرطان پستان در کنار کیلینیکهای آن در زمینه پژوهش و ارتقای آن در کشور تلاش کردهایم.
وی افزود: اهتمام ما به توسعه این پژوهشکده، تأمین نیروهای تخصصی و تجهیزات و فضای مناسب است. در حد بضاعت خود در زمینه پیشگیری از این بیماری که بنیاد خانواده را تحت تأثیر قرار میدهد تلاش میکنیم.
در ادامه این کنگره ایرج حریرچی، معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سخنرانی خود با عنوان انتظارات سیاستگذاران بهداشتی از محققان و پزشکان در زمینه سرطان پستان، گفت: انتظار داریم محققان در این زمینه واقعا اقدام به تحقیقات علمی کنند و از کپیبرداری و ترجمه که به جای خود نیز ارزشمند است اجتناب کنند و به جای آن به برگزاری کنگرههای علمی مبتنی بر تحقیقات علمی بومی و مستدل تحقیقی بپردازیم که تاثیر بسزایی در توسعه دارد.
وی برای تبیین ضرورت انجام برخی تحقیقات علمی، گفت: برای روشن شدن آنکه انجام تحقیقات علمی چقدر مفید فایده و ضروری بوده باید ببینیم چقدر حاضر هستیم برای انجام آن تحقیقات از جیب و اموال خود هزینه کنیم در این صورت خواهید دید بسیاری از تحقیقات علمی در کشور انجام نخواهند شد که در این صورت بیانگر غیر علمی و نا اگاهانه بودن اقدامات انجام شده است.
حریرچی با اشاره به اینکه سلامتی فقط نبود بیماری نیست، افزود: سلامت دارای ابعاد مختلف جسمی، روحی-روانی، اجتماعی و معنوی است که بعد معنیوی آن پس از احصا توسط سازمان بهداشت جهانی مورد توجه قرار گرفت و قبل از آن به این موضوع اهتمام نمیشد.
لازم به ذکر است ششمین کنگره ملی سرطان پستان صبح امروز، 15 آبان ماه، در تالار امام بیمارستان امام خمینی(ره) با حضور حمید رضا طیبی، ریاست جهاد دانشگاهی، خزعلی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، خضری، عضو کمیسیون بهداشت درمان مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مهمانان بینالمللی از دانشگاههای آمریکا آغاز شد و به مدت سه روز ادامه دارد.
این همایش سه روزه با ارائه مقالات تحقیقی پذیرفته شده تازههای بیماری سرطان پستان را مورد بحث و بررسی قرار داده و میزگردهای متعددی برای استفاده از نتایج تحقیقات در بالین بیمار، اعمال جراحی، سرطان پستان ارثی برخورد بیماران و روش پیشگیری، خودداری یا انصراف از درمان و جنبههای اخلاقی آن برگزار و به سؤالات شایع در تشخیص و درمان این بیماری هماندیشی میشود.
در پایان این کنگره نیز جوایز نفرات برتر و مقالات برگزیده اهدا و جایزه یونیسکو تقدیم آنها میشود.