حجت الاسلام والمسلمین پیروزمند، قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، به علل انجام گناه از سوی فردی که به گناه بودن عمل خود اشراف و ایمان دارد اشاره و اظهار کرد: بخشی از این عملکرد مربوط به کامل نبودن وجود انسان و نقص وی در برخی ابعاد وجودی است که سبب رسوخ الهامات شیطان و عدم مقاومت وی میشود.
وی برای انجام گناه از سوی فردی با مشخصات یاد شده یک عامل درونی برشمرد و گفت: بروز چنین رفتاری از انسان نشان دهنده نقص در ایمان و دینداری او است، به میزانی که انسان باور به توحید و جریان ربوبیت خداوند و بندگی ایشان پیدا کند به همان میزان ایمان وی در مرتبه بالاتری قرا میگیرد و جنبه بازدارندگی پیدا میکند.
محیط عامل بی تفاوتی در گناهکار
حجت الاسلام والمسلمین پیروزمند عامل بیرونی برای بروز چنین تناقضاتی در رفتار انسان را شرایط محیطی دانست و گفت: تشویق و ترغیبهایی که محیط پیرامونی نسبت به اباهیگری به عمل میآورد انسان را در خصوص برخی رفتارهای ناشایست بیتفاوت میکند. اگر انسان در محیطی قرا گیرد که برای افراد مجموعه دروغ گفتن امری آسان است فرد نیز انزجار و ممانعت خود از این رفتار را از دست میدهد.
وی تکرار گناه را سبب از بین رفتن قبح گناه دانست و تصریح کرد: اگر گناه تکرار شود و از جانب محیط پیرامونی عکس العملی نشان داده نشود این گناه از سوی فرد گناهکار معمول جلوه کرده و مورد تکرار قرار میگیرد.
حجت الاسلام پیروزمند عدم توجه کافی به امر به معروف و نهی از منکر را سبب ایجاد محیطی امن برای ترویج گناه دانست و اظهار کرد: امنیت در صدور گناه عامل مهمی در شیوع گناه محسوب میشود.
گروههای مرجع اجتماعی به درستی انتخاب شوند
قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم الگوسازی صحیح به ویژه از سوی رسانهها را عامل مهمی در اشاعه فضائل اخلاقی دانست و گفت: اگر گروههای مرجع اجتماعی به درستی انتخاب و تقویت نشوند و یا جابجایی اشتباهی در این زمیه رخ دهد شاهد افت فضائل اخلاقی خواهیم بود.
حجت الاسلام والمسلمین پیروزمند با تأکید بر اینکه اگر ارزشگذاریهای اجتماعی به درستی صورت نگیرد و از مرجعیتهای کشورهای غربی تبعیت کنیم آثار سو آن متوجه ما خواهد شد اظهار کرد: در حال حاضر شکل دو گانهای ایجاد شده است و تریبونهای مختلفی در حال تبلیغ فضائل و برخی دیگر ناهنجاری هستند.
رسانه ملی از طراز جمهوری اسلامی فاصله دارد
وی در پایان سخنان خود به ارزیابی عملکرد رسانه ملی در مبارزه با گناه پرداخت و گفت: این رسانه در مقایسه با سایر کشورها بسیار عفیف و موفق عمل کرده است ولی رسانه ملی از طراز جمهوری اسلامی فاصله دارد. ایجاد تنوع نباید رسانه ار از هدف اصلی خود بازدارد.