به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، همایش آمران به معروف و ناهیان از منکر با حضور ائمه جماعت مساجد و فرماندهان حوزههای مقاومت و پایگاههای تابعه و اعضای شورای امر به معروف و نهی از منکر پایگاههای سطح شهرستان در بسیج سپاه ناحیه شیروان برگزار شد.
در این همایش علیمحمد محمدی، فرمانده سپاه ناحیه شیروان با عرض تسلیت محرمالحرام، فلسفه قیام اباعبدالله الحسین(ع) را امر به معروف و نهی از منکر معرفی کرد و گفت: برای امر به معروف و نهی از منکر عزیزترین انسانها فدا میشوند و خاندان عصمت و طهارت(ع) به اسارت میروند و همه اسلام در مقابل کفر در کربلای معلی قرار میگیرد و رسول خدا(ص) و دختر عزیزش حضرت فاطمه زهرا(س) عزادار فرزندش سید و سالار شهیدان میشوند.
وی افزود: حضرت امام حسین(ع) به صورت آشکار اعلام می فرماید که برای امر به معروف و نهی از منکر قیام کردهاند و میدانند که به شهادت میرسند و خاندان ایشان به اسارت در میآیند و همچنین نسبت به این امر آگاه بودند که اهل کفر اهل امر به معروف و نهی از منکر نیست.
وی یادآور شد: در زمان ائمه(ع) خود آنها و در زمان غیبت، ولی فقیه یعنی ولی امر مسلمین تشخیص میدهد که امر به معروف و نهی از منکر انجام شود و در دوران انقلاب و بحرانهای مختلف همین امر به معروف و نهی از منکر به عنوان حجت تمام برای ما است.
محمدی با اشاره به اینکه اگر دستورالعملهای امر به معروف و نهی از منکر به ترتیب و به درستی انجام شود تأثیرش بسیار خواهد بود، گفت: هدف از تشکیل حلقههای صالحین برای امور تعلیم و تربیت اسلامی، اعتقادی، بصیرتی و تربیتی است و گردانهای عاشورا، الزهرا(س) و بیتالمقدس برای سازماندهی، آموزش وعملیات است و شورای هیئت امر به معروف و نهی از منکر برای پیش برد و پیش برندگی جامعه است.
محمدی شناسایی معروفاتی که ترک شده و باید پررنگ شود مثل اقامه نماز جماعت و دعوت افراد به شرکت در آن و همچنین منکراتی که باید شناسایی و به آن تذکر داده شوند که حتی ممکن است این منکرات از دید کسی که این کار را انجام میدهد منکر نباشد و همچنین شناسایی معروفاتی که کمرنگ شده و منکراتی که پررنگ شده است را وظایف شورای امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرد.
وی اولویتبندیهای امر به معروف و نهی از منکر و شناسایی مصداقهای آن را از دیگر وظایف این شورا برشمرد و گفت: اگر کارها را با ظرافت و به درستی انجام دهیم نتیجه خوبی خواهیم گرفت و برعکس آن نیز ممکن است.
فرمانده سپاه ناحیه شیروان گفت: نگاه شورای امر به معروف و نهی از منکر در گام اجرایی تعیینکننده است به عنوان نمونه به یک معتاد باید به چشم یک بیمار نگاه کرد یا به عنوان یک مجرم با او برخورد کرد.
وی با بیان اینکه 99 درصد اصلاح افراد باید در محل تذکر باشد، اظهار کرد: یکی دیگر از وظایف این شورا تعیین مجری برای اقدام کردن به امر به معروف و نهی از منکر است و آن این که هر فردی را برای هر فردی جهت این امر نمیتوان مأمور کرد بلکه برخی نقش ارشادی و برخی عملیاتی و برخی کار واسطهگری را باید در شورا انجام دهند و در رابطه با نحوه ارشاد، برخورد و اصلاح افراد باید در شورای امر به معروف و نهی از منکر پایگاه تصمیمگیری شود.
وی در ادامه بازخورد کار اعضای شورای امر به معروف و نهی از منکر را به عنوان آخرین بند این دستورالعمل بیان کرد و افزود: اگر در اجرای کار و نحوه انجام آن کاستی و سستی باشد باید آن روش اصلاح شود و اگر مثبت باشد باید به دیگران هم توصیه و الگوهای خوب را نیز به آنها معرفی کرد.
محمدی با اشاره به برخی آیات و روایات، گفت: اگر میخواهیم امر به معروف و نهی از منکر تأثیر داشته باشد باید خودمان عامل به معروفات و ناهی از منکرات باشیم، به عنوان نمونه اگر بگوئیم سیگار کشیدن بد است خودمان نیز سیگار نکشیم و... .
وی در پایان با اشاره به یادگیری روشهای صحیح امر به معروف و نهی از منکر، گفت: باید برای این امر وقت بگذاریم تا درست به وظیفه شرعی خود عمل کنیم وامر به معروف فقط تذکر به بدحجابی نیست بلکه هر فرد باید با توجه به حرفه کاری خود در محل فعالیت و زندگی، میتواند خود و دیگران را مورد تذکر قرار دهد.
در ادامه محسن شفاعتی، مسئول تربیت بدنی بسیج سپاه ناحیه شیروان مطالبی در رابطه با قبحزدایی و ترویج روابط غیراخلاقی و آسیبهای اخلاقی اینترنت، ماهواره و ترویج افکار مستهجن و مبتذل غرب در سطح کشور بیان کرد.
وی افزود: اگر سطح آگاهی جامعه به روز بوده و بالا برود مشکلات جامعه بسیار کمتر خواهد شد.
یادآور میشود، این همایش توسط معاونت فرهنگی و اطلاعات و با همکاری معاونت تعلیم و تربیت بسیج سپاه ناحیه شیروان برگزار شد.
پخش نماهنگ صلوات خاصه امام رضا(ع) و سبک زندگی و پذیرایی از دیگر برنامههای این همایش بود.