به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز، 19 آبانماه به منظور دفاع از نصرالله سجادی، وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت ورزش و جوانان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
رئیسجمهور در سخنانی ضمن تشکر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دلیل رأی اعتماد به وزرایی که پیش از این معرفی شده بودند، گفت: طبیعی است که دوست میداشتیم در همان 24 مرداد که همه وزرا از سوی دولت معرفی شده بودند، رأی اعتماد میگرفتند تا دولت میتوانست کار را با برنامهریزی دقیقتر آغاز کند؛ اما مجلس دارای وظایف قانونی است و طبق مصالحی که مد نظر دارد، در چارچوب قانون اساسی و آییننامه داخلی عمل میکند و ما در این زمینه گلایهای نداریم.
وی با بیان اینکه افرادی که از مجلس رأی اعتماد نگرفتند، رأی اعتماد 40 درصد از نمایندگان را پشت خود دارند، گفت: کسی که حمایت 40 درصد از نمایندگان را برای تصدی پست وزارت دارد، پیداست که برای تصدی پستهای دیگر صلاحیت دارد؛ این مقدار رأی پشتوانهای برای فعالیتهای سیاسی این افراد محسوب میشود.
حجتالاسلام روحانی با تأکید بر اینکه دولت تابع اکثریت است، اظهار کرد: مبنا و قواعد سیاسی که بر مبنای آن حرکت میکنیم بر اساس اکثریت آراست؛ به همین دلیل هم میگوییم همه باید تابع نظر مردم در 24 خرداد و آنچه اکثریت مردم آن را امضا کردهاند باشیم و همان مسیر را دنبال کنیم.
وی تصریح کرد: مردم در 24 خرداد به افراط، تفریط، خشونت، خودرأیی، عدم مشورت و عدم تدبیر رأی «نه» دادند و به اعتدال، تدبیر و عقلانیت رأی «آری» دادند؛ ما نباید صدای مردم را در طول 4 سال پیش رو از یاد ببریم و فراموش کنیم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: دولت خود را موظف به نظرات، خواست و آرای مردم و متعهد به رهنمودهای مقام معظم رهبری میداند؛ از یک سو، رئیسجمهور قولهایی به مردم داده و از طرفی مردم مطالبات خود را تبیین کردهاند و به نوعی عهد و پیمان بین دوطرف بسته شده است و دولت به پیمانش با مردم در مسیر عقلانیت و اعتدال وفادار خواهد ماند و این مسیر را ادامه خواهد داد.
وی با تأکید بر اینکه نظرات مردم و تدابیر مقام معظم رهبری به عنوان شاخصی است که هم دولت و هم مجلس آن را دنبال خواهند کرد، گفت: مجلس شورای اسلامی در چارچوب قانون اساسی در پی اجرای وظایف خود است؛ این وظایف در قانون اساسی مشخص شده و وظایف دولت و نمایندگان روشن است، اما در نحوه عمل به وظیفه و قانون، شیوههای متفاوتی وجود دارد که خوب است بهترین شیوه در این زمینه برگزیده و عمل شود، شیوهای که بدخواهان از آن سواستفاده نکنند.
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی اقدام به اعمالی میکند که در چارچوب وظایف قانونی او قرار دارد، اما گاه شیوه به گونهای میشود که ممکن است بدخواهان از آن سوءاستفاده کنند و آن را تعبیر به تضعیف دولت و یا تخریب کنند؛ البته روشن است که دولت میخواهد تعامل بسیار نزدیکی با مجلس داشته باشد و مجلس نیز همانند دولت در پی گفتمان خدمتی است که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کردند و نه حاشیهپردازی.
رئیسجمهور با بیان اینکه برای خدمت باید دست به دست هم دهیم، گفت: دولت در شرایط خاصی مسئولیت اداره کشور را بر عهده گرفته است؛ امروز دولت با مسائل پیچیده داخلی و مسائل خارجی روبروست که در مسائل خارجی نیاز به حمایت مردم، حمایت مجلس و هدایت مقام معظم رهبری و اجماع داخلی داریم.
وی با بیان اینکه 84 روز از شروع کار دولت گذشته است، اظهار کرد: دولت ظرف 15 روز آینده گزارشی از عملکرد 100 روزه خود به ملت ارائه خواهد داد.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: دولت در ظرف 84 روز گذشته در زمینه سیاست خارجی، مسائل داخلی و در زمینه اقتصادی، فرهنگی، سرمایه اجتماعی، اعتماد عمومی و ایجاد آرامش در جامعه توفیقات فراوانی به دست آورده است که بدون حمایت مجلس و همراهی مردم و بدون حمایت مقام معظم رهبری این کار امکانپذیر نبود.
وی با بیان اینکه امروز روز تعامل، همدلی و همفکری است، افزود: طبیعی است که دولت تقاضا ندارد که مجلس وظایف قانونی خود را کنار بگذارد؛ دولت نیز به توصیهها، نظرات و انتقادات مجلس احترام میگذارد؛ اما طبیعی است که باید زمان مناسب و معقول در اختیار مجریان گذاشته شود تا بتوان کارنامه و عملکرد آنها را در میزان سنجش قرار داد و هیچ میزانی جز قانون وجود ندارد.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه میزان حزبی و جناحی هیچ وقت دقیق عمل نکرده است، گفت: ترازوی دقیقی که میتواند عملکرد دولت و وزرا را سنجش کند، قانون است و ما همه باید در برابر قانون سر تعظیم فرود بیاوریم؛ برای رشد، توسعه، آینده بهتر، رضامندی مردم، رفاه اجتماعی، نظم و امنیت بیشتر هیچ راهی جز قانونگرایی وجود ندارد.
وی افزود: در خواست من از نمایندگان این است که در این شرایط حساس کنونی بیش از پیش دولت را حمایت کنند؛ البته دولت شکرگذاری را از یاد نمیبرد و تا امروز شکرگذار لطف خداوند، عنایت ائمه و اهل بیت، حمایت مردم، حمایت مجلس شورای اسلامی، حمایتهای رهبر معظم انقلاب بوده است و اگر اینها نبود به تعبیر مقام معظم رهبری، فرزندان انقلاب قادر نبودند در برابر قدرتهای جهانی با استحکام سخن بگویند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: شما دیدید که اشغالگران به تب و تاب افتادند، جنگطلبان چگونه از مسیر صلح و تعامل با جهان هراسیدند و قدرتهای بزرگ، حداقل در کلیات، طرح ایران را پذیرفتند.
وی تصریح کرد: ما به زبان و با عمل به طرفهای مذاکرهکننده به صراحت گفتهایم که به هیچ عنوان زبان تهدید، تحریم، تحقیر و تبعیض جواب نخواهد داد؛ جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدید هیچ قدرتی سر فرود نمیآورد و نیاورده است.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه ما میگوییم برای حل معضلات جهانی باید روی میز فقط عقلانیت و منطق باشد، گفت: اگر روی میز عقلانیت و منطق باشد، بوی عطر آن به مشام همه خواهد رسید و اول به مشام کسی میرسد که پشت میز نشسته است واگر روی میز چیز دیگری جز عقلانیت، منطق، تدبیر و آیندهنگری بود، اثرش بوی تعفن برای جامعه و بیش از آن برای کسی است که پشت میز نشسته است.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه روی میز مذاکره جمهوری اسلامی عقلانیت، منطق و تدبیر است، گفت: جمهوری اسلامی با همین اهرم در برابر دیگران حاضر میشود و خط قرمزهایش قابل عبور نیست؛ حقوق ملت ایران و منافع ملی خط قرمز ماست؛ از جمله آن حقوق، حقوق هستهای در چارچوب مقررات بینالمللی و منجمله غنیسازی در خاک ایران است.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه ایران از حقوق قانونی خود باید برخوردار باشد، گفت: ما فناوری صلحآمیز هستهای را برای توسعه میخواهیم و نه برای تهدید دیگران؛ ما اهداف صلحآمیز را دنبال میکنیم و نه ساخت بمب هستهای؛ اگر کلمه هستهای برای ایران به کار میرود، مقصود فناوری صلحآمیز است.
وی افزود: ما با این منطق و استدلال در ژنو و نیویورک ظاهر شدیم و سه جلسه را پشت سر گذاشتیم و امروز روی میز مذاکرات، طرح ایران وجود دارد.
رئیسجمهور تصریح کرد: ما تحریمها را به ضرر همه میدانیم، نه تنها ملت ایران، حتی به ضرر تحریمکنندگان؛ تحریم را غیر قانونی و راه حل ناکارآمد میدانیم.
وی با یادآوری این نکته که جمهوری اسلامی به خاطر فشار تحریمها پای میز مذاکره حاضر نشده است، گفت: ایران طی سالهای 2001 تا 2003 که تحریمی در کار نبود، مصرانه به مذاکرات منطقی خود ادامه داد، حتی در شرایطی که دشمن میخواست تحریمهای ظالمانه را آغاز کند، ایران مذاکرات را ترک نکرد و پس از آن نیز مذاکرات قطع نشد.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: معنای این اقدام این است که جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل مسائل بینالمللی راه حل را راه حل سیاسی، مذاکره و گفتوگو میداند و بر مبنای آن از روز اول حرکت کرده است، اما برخی بهگونهای سخن میگویند که گویا ایران از سال 91 و 92 مذاکرات را شروع کرده است.
وی با تأکید بر اینکه موفقیت در مذاکرات به معنای آرامش و ثبات بیشتر برای منطقه و جهان است، گفت: موفقیت این مذاکرات به معنای هموارشدن مسیر تعامل سازنده ایران با جهان و کشورهای منطقه است؛ این مذاکرات معنایش این است که ایران نقش خود را در منطقه و جهان بهتر ایفا میکند و اگر مسائل منطفه و جهان میخواهد حل شود، دنیا باید بداند که بدون حضور و ایفای نقش ایران یا مشکلات منطقه حل نمیشود و یا با هزینه گزاف و ناقص حل خواهد شد.
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: آنها که پای میز مذاکرات با ما آمدهاند به این دلیل است که به این نتیجه رسیدهاند که تحریم راه حل و کارساز نیست، بلکه راه و مسیر صحیح تعامل و مذاکره است.
وی خاطرنشان کرد: ما این راه را ادامه میدهیم و حداقلش این است که ضرر نخواهیم کرد و ظرفیت تحلیلی جامعه گسترش مییابد و نقش و جایگاه ایران در منطقه و جهان ظهور و بروز بیشتری پیدا میکند و افکار عمومی دنیا قانع میشود که ایران لجبازی نمیکند و میخواهد با منطق با دنیا مواجه شود؛ این همانی است که ما به آن بازی برد ـ برد میگوییم.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود در صحن علنی مجلس به اهمیت وزارت ورزش و جوانان پرداخت و گفت: جوانان در پیروزی انقلاب اسلامی بار سنگینی را بر دوش گرفتند؛ 13 آبان 57 گوشهای از حضور جوانان و نوجوانان در انقلاب اسلامی بود و الا از همان آغاز جوانان و نوجوانان در متن انقلاب بودند و بعد از پیروزی انقلاب نیز در دوران دفاع مقدس، نقش بزرگی را ایفا کردند؛ پس از جنگ نیز در دوران سازندگی حضور پیدا کردند و این محصلان بودند که در مزارع به کشاورزها کمک میکردند.
وی با بیان اینکه امروز نوبت ماست که به آن همه تلاش، ایثار، فداکاری، جهاد و شهامت پاسخ دهیم، اظهار کرد: جوانان ما نیازمند شغل، شرایط مناسب برای ازدواج، مسکن و گذراندن درست اوقات فراغت هستند و راهی برای نجات از دشمنان بدخواهی که به زندگی آنها تهاجم میکند که بخشی از این بار بزرگ بر عهده وزارت ورزش و جوانان است.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: در دورهای ورزش حالت گذراندن اوقات فراعت و تفریح داشت اما امروز ورزش جزء زندگی شده و بدون ورزش دستیابی به سلامت و رسیدن به نشاط اجتماعی امکانپذیر نیست؛ اگر بخواهیم با معضلات اجتماعی بجنگیم یکی از راههایش تشویق جوانان به ورزش است.
وی با بیان اینکه در زمینه ورزش بانوان دچار عقبماندگی هستیم که باید جبران شود، گفت: چقدر افتخارآمیز است که دختران جوان ما با حجاب اسلامی در صحنههای بینالمللی حضور پیدا میکنند؛ بنابراین ما در این زمینه باید کار کنیم، برنامهریزی و سرمایهگذاری داشته باشیم.
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: همیشه یکی از بحثها این بود که در امر ورزش کسی که تخصص این کار را دارد و پیشکسوت این کار است مسئولیت را بر دوش بگیرد؛ دولت به این ندا پاسخ مثبت داده و امروز خدمت شما وزیری معرفی شده که از آغاز، در دوران شهید باهنر و شهید رجایی این مسئولیت را به عنوان مسئول ورزش و مدیر کل در آموزش و پرورش حضور داشته است و همه مراحل تجربی و علمی را در این زمینه پیموده است.
رئیسجمهور نصرالله سجادی را استاد صاحبنظر، کار آزموده و پرتلاش معرفی کرد و گفت: از وقتی که ایشان معرفی شد، همه آنهایی که در کار ورزش حرفهای هستند و یا بسیاری از آنهایی که در ورزش قهرمانی حضور دارند، مخصوصاً در آموزش و پرورش از حضور ایشان استقبال کردهاند.