کد خبر: 1316244
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۶
حجت‌الاسلام بداوی مطرح کرد:

گزینش مدیران مؤسسات قرآنی جهت اعمال و اجرای برنامه‌های راهبردی و استراتژیک

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: یکی از حافظان کل قرآن معتقد است که گزینش مدیران مؤسسات قرآنی منجر به اجرای برنامه‌های راهبردی و استراتژیک می‌شود و این مهم باید به‌صورت حضوری از سوی واحد اخذ مجوز سازمان‌های متولی جریان‌های قرآنی کشور همانند ادارت ارشاد یا تبلیغات، صورت گیرد.


حجت‌الاسلام والمسلمین خمیس بداوی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان خوزستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اظهار اینکه مدیریت اثربخش در یک مجموعه قرآنی نیازمند فردی حاذق به مسائل مدیریتی است، گفت: فردی که مدیریت یک مجموعه قرآنی را به عهده می‌گیرد باید نسبت به مسائل مدیریتی حاذق باشد تا روند انجام امور مربوطه از نظر کیفی و کمی با مشکلی مواجه نشود.



این حافظ کل قرآن در رابطه با وظایف مدیران مؤسسات قرآنی بیان کرد: مدیران مؤسسات به دلیل آنکه هدف نهایی آنها، توسعه فرهنگ قرآنی درسطح جامعه است باید در وهله اول علاقه‌مند به مباحث قرآنی باشند، سپس توانا در نوع مدیریت امور قرآنی مؤسسه اعم‌از منابع انسانی، منابع مالی، فرهنگی، تبلیغی و ترویجی باشند.



لزوم برنامه‌ریزی مباحث قرآنی جهت اداره مؤسسات



مدیرمسئول مؤسسه قرآنی باب‌الحسین(ع) اهواز با تأکید بر لزوم سابقه قرآنی در اداره مؤسسات قرآنی ـ مردمی عنوان کرد: مدیر یک مؤسسه قرآنی باید دارای سابقه حداقل 5 ساله در حیطه مباحث قرآنی باشد تا نسبت به بودجه‌ای که در اختیار دارد به برنامه‌ریزی امور مختلف مؤسسه بپردازد.



حجت‌الاسلام بداوی در رابطه با نحوه گزینش مدیران متخصص در اعمال و اجرای فعالیت‌های مؤسسات قرآنی گفت: لازم است تا مدیران هر یک از مؤسسات قرآنی به‌صورت حضوری از سوی واحد اخذ مجوز سازمان‌های متولی جریان‌های قرآنی کشور همانند ادارت ارشاد یا تبلیغات، گزینش شوند؛ گزینش مدیران باید برحسب اخلاق، توانایی مدیریتی، نوع تعامل با مسئولان ذیربط و تحصیلات علوم قرآنی صورت گیرد.



توجه متولیان قرآنی کشور نسبت به برگزاری همایش‌های تغییر روش‌های مدیریتی



وی در رابطه با برگزاری دوره‌های بازآموزی قرآن ویژه مدیران مؤسسات قرآنی ـ مردمی مطرح کرد: دوره‌های بازآموزی از جمله مباحثی است که باید به‌صورت تخصصی در دستور کار هر یک از سازمان‌های متولی جریان‌های قرآنی کشور قرار گیرد؛ در واقع سالانه همایش‌های تغییر روش‌های مدیریتی برگزار شود تا مدیران با شیوه‌های جدید رهبری و اجرای امور قرآنی برای سنین مختلف آشنا شوند.



حجت‌الاسلام بداوی با بیان اینکه مؤسسات قرآنی ـ مردمی به‌صورت هیئت‌مدیره‌ای ساماندهی شوند، گفت: تجربه نشان داده است که مؤسساتی که براساس سلیقه‌ای گام برداشته‌اند به نتیجه مطلوبی دست نیافته‌اند، بنابراین لازم است تا ساختار هیئت‌مدیره‌ای در مؤسسات قرآنی ایجاد شود که از این رو مشورت میان عده‌ای از کارشناسان و پژوهشگران صورت گیرد.



این حافظ قرآن با اظهار اینکه اصل مشورت و بهره‌گیری از مشاوران قرآنی به‌عنوان مهمترین رویداد یک مؤسسه برشمرده می‌شود، یادآور شد: در نظام مدیریتی باید فردی که مدیر و مدبر است در رأس مجموعه به‌عنوان گرداننده و هماهنگ‌کننده امور مؤسسات قرآنی ـ مردمی حضور یابند تا با جدید‌ترین روش‌های راهبردی و استراتژیک به اداره برنامه‌ها براساس ضوابط و آیین‌نامه‌های این دست از مراکز بپردازد.



مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی خوزستان در پایان خواستار تحقق برنامه‌ریزی در نظام مؤسسات قرآنی شد و خاطرنشان کرد: مؤسسه‌ای دارای مدیریت اثربخش است که در زمینه هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی، اهداف خود را دسته‌بندی و نسبت به اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت معیارهایی را لحاظ و اجرایی کند.

captcha