حجت الاسلام رضا پورمحمدی، معاون اجرایی حوزه علمیه امام خمینی(ره) ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانغربی عنوان کرد: واژههای مظلومیت و ذلت در حادثه کربلا میتواند دو پیام جداگانه داشته باشد و در این راستا یک ظلمپذیری و یک مظلوم واقع شدن وجود دارد و امام حسین(ع) و کاروان کربلا و بسیاری از خاندان اهل بیت(ع) در ظلم تاریخی ظالمان قرار گرفتند.
وی افزود: بسیار ناپسند است که کسی ادعا کند ائمه اطهار(ع) و معصومین(ع) ظلمپذیر بودند چون آنان مظلوم واقع شدند یعنی در حالی که با تمام جرئت و قدرت از دین و جایگاه متعالی خود دفاع میکردند ظلم و ستم از سوی دشمنان اسلام بر آنها وارد شد.
وی اظهارکرد: اگر ائمه(ع) ظلمپذیر بودند حوادث و مصیبتهای روز عاشورا بر سر آنها فرود نمی آمد چون وقتی یزید ابن معاویه از امام حسین(ع) درخواست بیعت کرد، امام (ع) چون همین پذیرش نوعی ظلم بود از آن اجتناب فرمود.
حجت الاسلام پورمحمدی گفت: متاسفانه اهلبیت(ع) وقتی با تمام وجود از خود و دین خود دفاع کردند مورد ظلم و چپاولگران، غارتگران و جنایتکاران تاریخ قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه در وجود خاندان اهل بیت(ع) و سلسله مکاتب دینی، ذلتپذیری اتفاق نیفتاده است افزود: البته نگرشها نیز با یکدیگر متفاوت است برای مثال وقتی حضرت زینب(س) به عنوان شیرزن و آزاده کربلا به معنای واقعی و با این همه اسارت و گرفتاری در کربلا و کوفه و شام به مجلس یزید وارد شد در پاسخ به این سوال که پرسید کربلا را چگونه دیدی فرمود جزء زیبایی چیزی ندیدم.
معاون اجرایی حوزه علمیه امام خمینی(ره) ارومیه تاکید کرد: بنابراین اگر مصیبتهای کربلا مثل آتش زدن خیمهها، سرهای بریده شهدا و اسارتها را به عنوان ذلت اهل بیت(ع) در نظر بگیریم کاری بسیار ناپسند و اشتباه است که از نگاه شیعی هر نکته از این ظلم ها و گرفتاریها عزت محسوب میشود.