کد خبر: 1316977
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵
کارشناس فضای مجازی بیان کرد:

تذکر و تشکر؛ خلأ بزرگ فضای مجازی برای تبیین امر به معروف و نهی از منکر

گروه فضای مجازی: روح الله مومن‌نسب گفت: فضای مجازی ما یک خلأ بسیار جدی دارد و آن هم بی‌تفاوتی افراد نسبت به آن چیزی است که مشاهده می‌کنند؛ تشکر و یا تذکر که سفارش دین اسلام است، خلأ بسیار بزرگی در فضای مجازی است که اگر این کار را انجام بدهیم به سرعت می‌توانیم تأثیرش را در کشور و در جهان مشاهده کنیم.

روح الله مومن‌نسب، کارشناس فضای مجازی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به این مطلب گفت: در فضای مجازی یک خلأ بسیار جدی داریم و آن هم بی‌تفاوتی افراد نسبت به آن چیزی است که مشاهده می‌کنند. اگر بخواهیم در فضای مجازی امر به معروف و نهی از منکر را در دو کلمه تعریف و تعبیر کنیم می‌شود تشکر و تذکر.

تحلیلگر مسائل رسانه‌های اجتماعی با اشاره به مطالب منتشر شده در فضای مجازی افزود: وقتی که مطلبی را در فضای مجازی می‌بینید و می‌خوانید از دو حال خارج نیست، یا آن مطلب خوب است و یا بد. اگر آن مطلب و یا محتوا خوب است از آن باید تشکر کرد و کار دشواری نیست و به سادگی امکان‌پذیر است و این اولین قدم در امر به معروف از نهی از منکر است.

 

خیلی از محدودیت‌هایی که در فضای حقیقی است در فضای مجازی نیست

این کارشناس فضای مجازی با اشاره به محدودیت‌های موجود در تبیین امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی تصریح کرد:  خیلی از محدودیت‌هایی که در فضای واقعی داریم در فضای مجازی نیست. در فضای واقعی زمانی که قصد تذکر داریم باید به بسیاری از نکات توجه کنیم. برخورد طرف مقابل، اینکه چه اتفاقی خواهد افتاد و یا اینکه این تذکر خوب بوده است و یا نه، از مواردی است که در فضای واقعی باید به آنها توجه کرد. این موارد و مانند آن به نوعی امر به معروف را سخت می‌کند.

مومن‌نسب با ارائه راهکاری برای تبیین امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی افزود: در فضای مجازی محدویت‌های فضای واقعی نیست و یا کمتر است. وقتی وارد فضای مجازی می‌شوید و یا اینکه در یکی از شبکه‌های اجتماعی ایرانی عضو می‌شوید و یا اینکه در فضای اینترنت در حال گشت وگذار هستید و وبلاگ‌ها را مشاهده می‌کنید به محض اینکه مطلب خوبی را مشاهده کردید، باید تشکر کنیم؛ با کامنت‌گذاری و یا ایمیل زدن به تولید‌کننده اثر و یا حتی یک تشکر خشک و خالی هم می‌توانیم انجام دهیم که خیلی هم وقت ما را نمی‌گیرد.

وی بیان کرد: اگر در فضای مجازی مطلب نامناسبی دیدیم و یا حتی به زبان‌های دیگر باید تذکر دهیم چرا‌ که این اتفاق برای خود بنده پیش آمد که در یکی از سایت‌ها به زبان خودشان مطلبی را قرار داده بود که از نظر فرهنگ دین ما نامناسب بود و من هم تذکر دادم و نتیجه داد.

 

تشکر و تذکر سفارش دین ما است

وی تبیین امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی را به راحتی یک تشکر و تذکر دانست و افزود: به راحتی در فضای مجازی حتی با نوشتن یک کلمه می‌توانیم تشکر کنیم و یا تذکر دهیم. این تشکر و یا تذکر که سفارش دین ما هم است خلأ بسیار بزرگی در فضای مجازی است که اگر این کار را انجام بدهیم به سرعت می‌توانیم تأثیرش را در کشور و بعد در جهان مشاهده کنیم.

مرادپور
|
-
|
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ - ۱۱:۴۷
0
0
کُنتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْکِتَابِ لَکَانَ خَیْرًا لَّهُم مِّنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَکْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ ﴿آل عمران/۱۱۰﴾
شما بهترین امتى هستید که براى مردم پدیدار شده‏ اید به کار پسندیده فرمان مى‏دهید و از کار ناپسند بازمى‏دارید و به خدا ایمان دارید و اگر اهل کتاب ایمان آورده بودند قطعا برایشان بهتر بود برخى از آنان مؤمنند و[لى] بیشترشان نافرمانند
با تشکر
captcha