کد خبر: 1318170
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۶
حجت‌الاسلام حسنی:

معرفت و یقین به وعده‌های الهی ویژگی ممتاز امام زین‌العابدین(ع) بود

گروه اجتماعی: مدرس دانشگاه معرفت و یقین امام سجاد(س) به وعده‌های الهی را ویژگی ممتاز ایشان برشمرد و گفت: شناخت ایشان از دنیا شناخت جامعی بود و هیچ‌وقت غرق در خواسته‌های دنیوی نشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسنی، مدرس دانشگاه پیام ‌نور استان گیلان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌‏المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، با اشاره به نقش امام سجاد(ع) در فروپاشی پایه‌های ظلم و جور حکومت اموی، اظهار کرد: ایشان در مسیر حرکت کاروان اسرای کربلا از کوفه تا شام نقش خود را به خوبی در برابر مستکبران ایفا می‌کرد و به‌ویژه در مسجد شام با ایراد خطبه غرا نقشه دشمنان را نقش بر آب ساخت و ثابت کردند همچون جد بزرگوارشان حضرت علی(ع) در مقابله با طاغوتیان ترسی به خود راه نمی‌دهند و بنی‌امیه را در خانه خود رسوا کردند.
وی افزود: امام سجاد(ع) عمده اوقات خود را به راز و نیاز و عبودیت با پروردگار می‌گذراند؛ به طوری که علیرغم برخوردار بودن از مقام عصمت همچون بندگان عادی به درگاه الهی استغاثه می‌کردند و حتی در اسارت هم نهایت توجه به عبادت پروردگار را داشت و علیرغم مصائب جانسوزی که تحمل کرده بودند یک لحظه از برقراری ارتباط با خدا غافل نشد.

امام سجاد(ع)؛ تداوم ولایت و امامت

این استاد دانشگاه با تاکید بر نقش اساسی امام سجاد(ع) در کربلا، گفت: ایشان در رکاب پدر بزرگوارشان، حضرت امام حسین(ع) در واقعه کربلا حضور داشت و مصلحت الهی بر این محقق شد که امام سجاد(ع) به بیماری مبتلا شود و در بستر بیماری قرار گیرد، زیرا اگر امام سجاد(ع) از واقعه کربلا بر جا نمی‌ماند شاید نسل امام حسین(ع) را منقطع  می‌کردند.
حجت‌الاسلام حسنی امام سجاد(ع) را تنها بازمانده از رجال واقعه عاشورا عنوان و اضافه کرد: امام سجاد(ع) به ‌عنوان یکی از الگوهای جامعه بشری دارای ارتباط مناسب با ذات اقدس احدیت مطرح هستند و بهترین و جامع‌ترین سخن در خصوص ایشان همان القاب شریف زین‌العابدین و سیدالساجدین است که آن حضرت به آنها نامگذاری شده‌اند.

افشاگری در دربار شام

وی بیان کرد: دشمنان بعد از ظهر عاشورا قصد داشتند امام سجاد(ع) را به شهادت برسانند، اما حضرت زینب(س) در مقابل آنان قرار گرفت و گفت که اگر می‌خواهید امام سجاد(ع) را شهید کنید اول باید مرا بکشید و با این اقدام شجاعانه خود دشمنان را از تصمیم خود منصرف کرد؛ امام سجاد(ع) با بیان شیوا، مظلومیت خاندان رسول‌الله(ص) را بیان فرمود و کسانی را که می‌پنداشتند با به اسارت گرفتن خاندان نبوت فتح بزرگی به دست آورده‌اند رسوا کرد و اهالی شام را از این وضعیت متاثر ساخت.
این مسئول داشتن روحیه انقلابی، سخاوت، فصاحت، محبت، شجاعت، بندگی و عبودیت را از ابعاد مختلف شخصیت امام سجاد(ع) بیان کرد و ادامه داد: یکی از ویژگی‌های ممتاز امام تضرع به ذات احدیت است که همواره شرایط قبر و قیامت را در ذهن خود مجسم ساخته و به درگاه خداوند تضرع می‌کرد.
حجت‌الاسلام حسنی معرفت و یقین امام سجاد(س) به وعده‌های الهی را ویژگی ممتاز ایشان برشمرد و اضافه کرد: شناخت ایشان از دنیا شناخت جامعی بود و هیچ‌وقت غرق در خواسته‌ها و زرق و برق مسائل دنیوی نشد؛ همواره به حلال دانستن حلال‌های الهی و دوری از محرمات توصیه می‌فرمود و معتقد بود که انسان با اسم و رسم به درجات الهی نمی‌رسد، بلکه پیشه کردن تقوای الهی و دوری از محرمات یگانه راه دستیابی به کمال و سعادت است.

captcha