سیدامین میرزایی، نویسنده، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کتاب «هنر آسمانی، پژوهشی در فن انشاد و تواشیح دینی» گفت: این اثر، در 12 فصل و 408 صفحه به رشته تحریر درآمده و از امکانات پژوهشی آن میتوان به واژگان لاتین، واژهنامه اطلاعات شخصی، نمایه اشخاص، آلبوم تصاویر و 121 عکس از منشدان و گروههای تواشیح مصر، سوریه و ایران و ترجمه چکیده مطالب کتاب به انگلیسی اشاره کرد.
وی افزود: «بررسی پیشینه موسیقی در جهان و ارتباط با آئینهای مذهبی»، «پیشینه موسیقی آئینی در فرهنگ غرب»، «انشاد دینی در مصر»، «منشدان و گروههای انشاد دینی در مصر» و «انشاد دینی در سرزمین شام» و «منشدان در گروههای انشاد دینی در سرزمین شام»، به ترتیب عناوین این کتاب از فصل اول تا ششم را شامل میشود.
میرزایی ادامه داد: «جغرافیای انشاد دینی»، «شعر در انشاد دینی»، «شاعران دینی در فرهنگ غرب»، «بهل، نحو، مقامات و ایقاعات در انشاد دینی» و «قالب انشاد دینی در مصر» و «قالب انشاد دینی در سرزمین شام» عناوین دیگر فصلهای کتاب «هنر آسمانی» را تشکیل میدهد.
این نویسنده با اشاره به زمان صرف شده برای این اثر اظهار کرد: یک سال و نیم زمان برای پژوهش و نگارش اثر صرف شده و یک سال و نیم ویراستاری آن زمان برده و شش ماه هم در انتظار نشر مانده است.
وی در ادامه، بهرهگیری از منابع متعدد را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: نگارش این اثر بر مبنای ایده و تجربیات شخصی بوده است، اما آنچه به این ایده کمک کرده، یکسری کتابهای فارسی و عربی بوده که به عنوان منبع مورد استفاده قرار گرفته است و از سوی دیگر از پایاننامهها و مقالات به زبان عربی و برنامههای رادیویی و تلویزیونی تخصصی بهرهگیری شده و در کل میتوان گفت بیش از 88 منبع در این اثر مورد استفاده قرار گرفته است.
میرزایی ادامه داد: این کتاب میتواند مورد استفاده گروههای تواشیح و کسانی که در زمینه ابتهال، انشاد دینی، تواشیح یا موسیقی دینی کار میکنند، قرار گیرد؛ چرا که بخشی از این اثر به صورت مستند و بقیه جنبه آموزشی دارد.